USB atmintinė su piršto antspaudo apsauga: aliuminis korpusas, nuo 32 iki 128 GB talpos ir su USB 3.1 palaikymu („Gocomma GH008“ kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Video)  ()

„Gocomma GH008“ – tai šiuolaikiška USB atmintinė, kuri priklausomai nuo asmeninių poreikių gali būti 32 GB, 64 GB arba 128 GB talpos. Ši USB atmintinė ypatinga tampa dėl tos priežasties, nes turi specialią privačią duomenų atminties dalį („private area“) prie kurios prieigą galima gauti tik patvirtintus savo tapatybę autorizuotu piršto antspaudu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „Gocomma GH008“ specifikacijos

  • Talpa: 32 GB, 64 GB, 128 GB.
  • Sąsaja: USB 3.1.
  • Skaitymo sparta: 60 MB/s.
  • Rašymo sparta: 20 MB/s.
  • Korpusas: pagamintas iš aliuminio lydinio.
  • Papildomos funkcijos: privati duomenų saugykla pasiekiama tik patvirtintus savo tapatybę piršto antspaudu; AES šifravimas; USB 3.1 palaikymas.
  • Matmenys ir svoris: 6.32 x 2.02 x 0.86 cm; 28 g.

„Gocomma GH008“ kaina

  • Gearbest“:
  • Priklausomai nuo pasirinktos talpos dabar parduodamas su 15% (32 GB), 16% (64 GB) arba 18% (128 GB) nuolaida.
  • Lietuvoje neparduodamas.

Daugelis iš mūsų jau įpratome duomenis saugoti nutolusiose duomenų saugyklose („Dropbox“, „Google Drive“ ir t.t.). Vis dėlto kai kuriuos duomenis kelti į nutolusios serverius tiesiog nesinori. Tuomet į pagalba tenka pasitelkti išorinius kietuosius diskus ar USB atmintines. Tačiau net ir šiose laikmenose, pavyzdžiui, vagystės atveju duomenys gali būti lengvai peržiūrėti. Džiugu pranešti, kad kinai pagaliau sugalvojo puikų sprendimą, kuris USB atmintinėje saugomus duomenys leidžia papildomai apsaugoti naudojant patikimą AES šifravimą.

„Gocomma GH008“ USB atmintinė ypatinga tampa dėl tos priežasties, nes korpuse turi integruotą piršto antspaudų skaitytuvą. Tai reiškia, kad šioje USB atmintinėje saugomus duomenis galima peržiūrėti tik patvirtinus savo tapatybę autorizuotu piršto antspaudu.

Šiuo atveju būtina pridėti ir tai, kad „Gocomma GH008“ geba įsiminti net 6 piršto antspaudus, todėl esant poreikiui prieigą prie privačių duomenų galėsite suteikti ir kitiems asmenims. Toks sprendimas gali tapti itin naudingas „Gocomma GH008“ USB atmintinę naudojant tiek versle, tiek namų aplinkoje.

Būtina atkreipti dėmesį ir į tai, kad „Gocomma GH008“ išviso turi dvi duomenų saugojimo sritis. Prijungus šią USB atmintinę prie kompiuterio iš pradžių būna matoma tik „public area“ duomenų sritis, kurioje saugomus duomenis gali peržiūrėti visi be išimties. Tuo tarpu, prieiga prie „private area“ duomenų srities yra suteikiama tik nuskaičius autorizuotą piršto antspaudą.

Pristatant „Gocomma GH008“ būtina pridėti dar ir tai, kad ši USB atmintinė teoriškai leidžia pasiekti 60 MB/s duomenų skaitymo bei 20 MB/s duomenų rašymo spartas. Be to, tai greičiausiai yra pirma USB atmintinė iš Kinijos, kuri yra aprūpinta USB 3.1 sąsaja, tačiau taip pat turi puikų suderinamumą ir su USB 3.0, USB 2.1 bei USB 2.0 sąsajomis.

Galiausiai „Gocomma GH008“ USB atmintinę norisi pagirti ir dėl kokybiško iš aliuminio lydinio pagaminto korpuso. Pastarasis korpusas yra „Gocomma GH008“ ilgaamžiškumo garantas, ko paprastai nebūtų galima pasakyti apie USB atmintines pagamintas iš plastiko.

„Gocomma GH008“ atsiliepimai

Išskirtines galimybes siūlanti USB atmintinė „Gocomma GH008“ prekyboje pasirodė vasaros pabaigoje, tačiau jau spėjo susilaukti pirmųjų pirkėjų vertinimų. „Gocomma GH008“ įvertinimas Kinijoje šiuo metu siekia 4,25 žvaigždutes iš 5 galimų, tačiau net ir tie pirkėjai, kurie skyrė 4 žvaigždutes, apie šią USB atmintinę jokių aiškiai apibrėžtų trūkumų pateikti nesugebėjo.

  • Pearl. Ši USB atmintinė veikia tiesiog puikiai, o iš aliuminio lydinio pagamintas korpusas suteikia neįtikėtiną patikimumo pojūtį. Iš karto nusipirkau tris „Gocomma GH008“ USB atmintines. „Gocomma GH008“ šiuo metu naudoja visa mano šeima ir nei vienas iš jų neturi jokių nusiskundimų. Esu patenkintas tiek kaina, tiek kokybe.
  • Tom. Tiesiog puikus pasirinkimas už visiems prieinamą kainą. Esu be galo patenkintas, kad nuo šiol turiu galimybę norimą informaciją laikyti privačiai. „Gocomma GH008“ – tai tiesiog nuostabi USB atmintinė, kurią galiu rekomenduoti įsigyti ir kitiems.
  • Bee. Esu maksimaliai patenkintas savo pasirinkimu įsigyti būtent šią USB atmintinę. Mane džiugina tiek „Gocomma GH008“ duomenų perdavimo greitis, tiek kitos papildomos funkcijos, kurių tikrai nepavyktų rasti kitose USB atmintinėse.
  • Daktari. Tai paprasta, tačiau tikrai neprasta USB atmintinė. Esu be galo patenkintas, kad nuo šiol norimus privačius duomenis lengvai galiu apsaugoti naudodamas savo piršto antspaudą. Apie tokią galimybę svajojau jau seniai, tačiau niekas kitas apart „Gocomma GH008“ man to negalėjo pasiūlyti.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()