Kiek toksiški jūsų namai ar ofisas? Formaldehido koncentracijos matuoklis iš „Xiaomi“ ir kokios yra leidžiamos ribos („Xiaomi Mijia Millet“ kaina, Specifikacijos, Video)  ()

„Xioami Mijia Millet“ – tai formaldehido koncentracijos patalpoje matuoklis, kuris matavimo rezultatus gali atvaizduoti integruotame ekrane. Be to, šis matavimo prietaisas taip pat gali būti susietas su išmaniuoju telefonu, todėl ilgalaikiai matavimo rezultatai esant poreikiui dar gali būti saugomi ir išmaniojo telefono taikomojoje programoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi Mijia Millet“ kaina

  • „Gearbest“ – 69,32 €.
  • Į Lietuvą siunčiamas prioritetine linija, pristatymas užtrunka iki 20 darbo dienų.
  • Lietuvoje neparduodamas.

Jeigu savo sveikatai ir gyvensenai kontroliuoti skiriate maksimalų dėmesį, tuomet greičiausiai esate girdėję ir apie formaldehidą. Dėl neigiamo poveikio sveikatai formaldehidas griežtai normuojamas. Gyvenamosios aplinkos ore leidžiama ne didesnė kaip 0,1 mg/m3 vienkartinė ir 0,01 mg/m3 vidutinė paros koncentracija, darbo aplinkos ore neviršytinas ribinis dydis siekia 1,2 mg/m3.

„Laikoma, kad neviršijus nustatytų dydžių, žmogaus sveikatai nebus pakenkta per visą jo gyvenimą ir visą darbinę veiklą. Tačiau verta paminėti, kad ES formaldehidas kaip kancerogeninė medžiaga buvo klasifikuotas tik prieš keletą metų, kai tuo metu Šiaurės Amerikoje įvairios sveikatos organizacijos jau labai seniai laiko šią medžiaga pavojinga. Tad vienos tiesos tikrai nėra“, – aiškina Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento Produktų vertinimo skyriaus vedėjas Saulius Majus.

Labai jautriems žmonėms formaldehido garai gali sukelti akių gleivinės ir viršutinių kvėpavimo takų dirginimą. Nauji baldai, izoliacinės medžiagos, linoleumas, laminuotos grindys, gumos gaminiai, šiukšlių maišai gali skleisti formaldehido garus. Ypač kenksmingos sąlygos susidaro tuose butuose bei namuose kur yra nepakankama ventiliacija, aukšta aplinkos temperatūra ir drėgnas oras. Yra nustatyta, kad didžiausia formaldehido koncentracija susidaro žiemos mėnesiais, o mažiausia – vasaros, nes tuo metu patalpos yra vėdinamos intensyviau.

Ir didžiausia problema šiuo atveju yra tokia, kad formaldehido lygio patalpose dažniausiai nematuoja joks prietaisas. Džiugu, kad kinai vieni pirmųjų pagalvojo apie šią problematiką, todėl rinkoje šiuo metu jau galime įsigyti patraukliai atrodančių formaldehido matuoklių. Pavyzdžiui, „Xiaomi Mijia Millet“ formaldehido matuoklis maloniai stebina ne tik gražiu dizainu, bet ir savo papildomu funkcionalumu.

Įdomu, jog „Xiaomi Mijia Millet“ formaldehido matuoklis turi integruotą Bluetooth ryšio modulį, todėl esant poreikiui gali būti susiejamas su išmaniuoju telefonu. Toks sprendimas naudingas dėl tos priežasties, nes leidžia užfiksuotus formaldehido lygio matavimus saugoti statistiniais tikslais. Trumpai tariant, taikomoje programoje galėsite lengvai matyti kaip formaldehido koncentracija patalpoje kito ne tik dienos bėgyje, bet ir bėgant mėnesiams ar metams.

Džiugu pranešti, kad gamintojas kurdamas „Xiaomi Mijia Millet“ formaldehido matuoklį taip pat pagalvojo ne tik apie jo funkcionalumą, bet ir korpuso gamybai naudojamas medžiagas. Pavyzdžiui, „Xiaomi Mijia Millet“ korpusas yra pagamintas iš nekenksmingų mažo lakumo medžiagų.

„Xiaomi Mijia Millet“ matavimo rezultatų tikslumu abejoti taip pat tikrai neverta, nes šis matavimo prietaisas naudoja patikimus „Honeywell“ kompanijos jutiklius. Negana to, „Xiaomi Mijia Millet“ dar turi ir integruotus temperatūros bei drėgmės matavimo jutiklius, kurie kiekvieną kartą nustatant formaldehido koncentraciją atitinkamai leidžia kompensuoti nuolatinius drėgmės ir temperatūros pokyčius patalpoje.

„Xiaomi Mijia Millet“ ypatingas tampa dar ir dėl tos priežasties, nes patalpoje formaldehido koncentracijai pasiekus draudžiamą ribą apie tai kiekvieną kartą praneša matavimo prietaiso korpuse užsidegusi raudona lempute. Be to, apie sveikatai kylantį pavojų „Xiaomi Mijia Millet“ naudotojas taip pat būna informuojamas ir išmaniajame telefone.

Galiausiai norisi pridėti, kad „Xiaomi Mijia Millet“ formaldehido matuokliui energiją šiuo atveju teikia dvi AA tipo baterijos. Gamintojas tvirtina, kad jų energijos pakanka maždaug 45 dienoms. Svarbu atkreipti dėmesį, kad šiuo atveju apie senkančią baterijų energiją „Xiaomi Mijia Millet“ ekrane papildomai kiekvieną kartą praneša ir specialus informacinis pranešimas.

Trumpai: „Xiaomi Mijia Millet“ specifikacijos

  • Paskirtis: matuoti formaldehido koncentraciją patalpoje.
  • Darbo rėžiai: 0 – 1,5 mg /m3.
  • Tikslumas: 0,01 mg /m3.
  • Ryšiai: Bluetooth 4.2.
  • Vidinė atmintis: rezultatus saugo iki pusantro mėnesio.
  • Maitinimas: 2x AA tipo baterijos.
  • Korpusas: gamybai naudojamos mažo lakumo medžiagos.
  • Papildomos funkcijos: galimybė leidžianti saugoti užfiksuotus matavimo rezultatus išmaniojo telefono taikomoje programoje.
  • Matmenys ir svoris: 7,2 x 7,2 x 3,9 cm; 90 g.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()