Išbandė beveik dvigubai pigesnį nei analogai Lietuvoje akumuliatorinį „Deko“ suktuką su smūginio gręžimo funkcija: be problemų įveikė betoną, o išardžius - už tokią kainą tiesiog pavydėtina kokybė („Deko GCD20DU3“ apžvalga, Testavimas, Video, Čekijos sandėlys)  (16)

„Šiandien išbandysime jau ganėtinai gerai žinomos Deko kompanijos 20V suktuvą. Taip pat pasižiūrėsime, kas gi dedasi šio suktuvo viduje. Bus įdomu.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau rašėme apie itin populiarų, namų vartotojams skirtą 20V „Deko“ suktuką ir jis kainuoja šiek tiek pigiau (nuo 31,08 €, Čekijos sandėlys), nei dabar apžvalgininko aprašomas „Deko GCD20DU3“ (nuo 57 €, Čekijos sandėlys). Kuo jie skiriasi?

Esminis skirtumas - pirmasis modelis yra paprastas suktukas su gręžimo funkcija, o „Deko GCD20DU3“ yra suktukas kartu su paprasto ir smūginio gręžtuvo funkcija. Taigi, „Deko GCD20DU3“ yra juntamai galingesnis, universalesnis, bet didesnis, šiek tiek sunkesnis ir aišku, brangesnis. 

Dėl kainos, situacija tokia - Lietuvoje akumuliatorinis smūginis suktuvas su baterijomis ir įkrovėju kainuoja vidutiniškai nuo 100€. Visiškai neaiškios kokybės modelių galima gauti nuo 80€, bet realiai, patikimesni gamintojai savo variantus siūlo už 120€-300€. Šiame fone „Deko GCD20DU3“ atrodo labai patraukliai, tik ką jis gali ir kiek jis tvirtas rimtiems darbams?

Šis „Deko“ kompanijos suktuvas yra labai populiarus Aliexpress parduotuvėje ir jį jau įsigijo virš 3 400 pirkėjų , o pagal komentarus matyti, kad yra daug pirkimų ir iš Lietuvos, o jų palikti komentarai visiškai teigiami. 

Taip pat apžvalgininkas iškart atkreipia dėmesį, kad pasiūloje galima rinktis kelių komplektacijų suktuvą.

Įsigyti standartinį paketą: suktuvas, baterija, įkroviklis; arba pasirinkti suktuvą su papildoma baterija; arba pasirinkti trečiąjį – maksimalios komplektacijos variantą. Apie jį apžvalgininkas ir papasakos daugiau.

„Įsigiję maksimalios komplektacijos variantą, jūs gausite štai tokį (0:25 min.) dėklą. Jis yra pagamintas iš kokybiško plastiko, su patogia rankena ir tarnaus tikrai ilgai.

Taip pat pakuotėje randame išsamią naudojimosi instrukciją, Deko suktuvą, papildomą bateriją, įkroviklį (21V/ 1.5A) ir segiklį, skirtą šį suktuvą patogiai pasikabinti.“

„Deko suktuvo išvaizda man patinka. Gražaus dizaino įrenginys ir kas itin svarbu – puikiai guli rankoje, patogus naudoti.

Jis sveria 1,58 kg, o korpusas pagamintas praktiškai vien iš plastiko. Taip pat yra vietų, specialiai dengtų guma, dėl to šis suktuvas ir neslysta iš rankų.“

„Verta pažymėti, kad Deko suktuvo griebtuvas gali suspausti nuo 2 iki 13 mm antgalius, kai tuo tarpu daugelis kitų tokios kainos prietaisų leidžia suspausti iki 10 mm antgalius. Tai ypač aktualu grąžtams - 13mm antgalis grantuoja, kad galėsite gręžti iš esmės su visais pagrindiniais rinkoje esančiais grąžtais. 

Be to, čia yra įgyvendintas ir užrakto sprendimas, dėl kurio antgalius į griebtuvą įstatyti yra dar paprasčiau ir jie laikomi tvirčiau.

Dirbant prisukėjo režimu, palaikoma 15 skirtingų sukimo stiprumo padėčių (1:30 min.) ir be įprasto gręžimo, dar palaikomas ir smūginis gręžimas. Tad tai ne tik paprastas prisukėjas, bet ir smūginis gręžtuvas. Tik nemaišykite jo su perforatoriumi - tai visiškai skirtingi prietaisai. 

Na, o viršuje turime jungiklį, kuriuo perjungiami greičiai: 1-asis yra 400 aps/min, 2-asis yra 1600 aps/min.“

„Suktuvo apačioje yra vadinamasis reverso (sukimosi prieš laikrodžio rodyklę) jungiklis ir pakankamai ryškiai šviečiantis papildomas apšvietimas (1:50 min.).

Kalbant apie suktuvo bateriją, tai ji taip pat pagaminta labai kokybiškai. Ant korpuso yra šviesos indikatoriai, kurie leidžia suprasti kiek dar yra likę energijos. Tokias galimybes turi brangiausi suktukai, o biudžetiniuose mdoeliuose - retenybė.“

Įdomu pažiūrėti, kas yra baterijos viduje? Apžvalgininkas ją išardė ir nuo 2:08 min. parodė, kas jos viduje. Na, o dabar keliaukime prie įdomiausios dalies – „Deko“ suktuvo testų rezultatų.

„Deko“ suktuvo testavimas

Pirmam testui (3:00 min.) apžvalgininkas pasiėmė seną grąžtą betonui, jį įtvirtino šiame „Deko“ suktuve ir išbandė pragręžti plytinę sieną.

„Su šia užduotimi Deko suktuvas susidorojo, bet tikrai nereikia manyti, kad jis gali betone išgręžti didelio skersmens skyles. Tačiau jo turimos galios pilnai užteks smulkesniems darbams namie, kad ir išgręžti reikiamas ertmes karnizų ar grindjuosčių pritvirtinimui. Iš esmės tokiems darbams ir skirti smūginiai akumuliatoriniai suktukai - perforatorių jie niekada nepakeitė ir nepakeis. “

Toliau apžvalgininkas pabandė pragręžti 3 mm storio metalinį kampuotį (3:34 min.).

„Su šia užduotimi Deko įrenginys taip pat susidorojo be problemų ir pragręžė 14 mm skersmens skylę.

Manau, kad šie Deko testai praėjo labai sėkmingai ir man dar yra įdomu pasižiūrėti, kas gi slepiasi pačio suktuvo įrenginyje.“

Apžvalgininkas išardė „Deko“ suktuvą (4:05 min.) ir tvirtina, kad „dabar atsiskleidė visos šio prietaiso paslaptys. Pasirodo, kad čia turime ne 20V, bet 18V elektros variklį.

Tačiau visos besisukančios suktuvo dalys (kumpliaračiai) yra metalinės ir labai gerai suteptos. Tai jautrausia vieta pigių suktuvų - jei būtų plastikas, tokie suktuvai ilgai netarnauja.“

„Apibendrindamas noriu pasakyti, kad šis Deko įrenginys man labai patiko. Kaip ir tvirtina gamintojas, tai yra buitinėms reikmėms skirtas suktuvas su smūginio gręžimo funkcija. O, kad šis suktuvas yra geras įrenginys, patvirtina ir daugybė teigiamų pirkėjų atsiliepimų.“

Speciali akcija

„Deko GCD20DU3“ suktuvas:

  • Aliexpress - nuo 57 €;
    • 45 % nuolaida;
    • Čekijos sandėlio;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą;
    • daugiau kaip 3 400 pirkimų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(11)
(4)

Komentarai (16)