Išbandė patį „kiečiausią“, analogų neturintį lituoklį iš Aliexpress - „atrodo kaip žaisliukas, rankoje guli tarsi pieštukas, bet įjungus - tikras monstras“: 65W galios, be stotelės keičiama temperatūra, OLED ekranas, giroskopas, USB jungtis ir net galimybė keisti parametrus („TS100“ lituoklio apžvalga, testavimas, iš Vokietijos, Video)  (3)

„Pusę metu naudoju CXG 936d lituoklį ir ankstesnėje apžvalgoje sakiau, kad tai geriausias lituoklis, kokį tik galima rasti Aliexpress. Jis dirba tikrai gerai, bet visgi aš klydau. Kiečiausias lituoklis Aliexpress yra TS100 ir štai kodėl.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„TS100“ lituoklis su matinimo adapteriu:

  • Aliexpress - nuo 51,25 €;
    • 30 % nuolaida;
    • iš Vokietijos ir Belgijos sandėlių, tad jokios muitų rizikos;
    • 13,32 € už pristatymą į Lietuvą.

 

 

„TS100“ lituoklis be matinimo adapterio:

  • Aliexpress - nuo 48,52 €;
    • 30 % nuolaida;
    • iš Vokietijos ir Belgijos sandėlių, tad jokios muitų rizikos;
    • 13,32 € už pristatymą į Lietuvą.

 

„TS100“ lituoklio antgaliai:

  • Aliexpress - nuo 12,81 €;
    • 30 % nuolaida;
    • iš Vokietijos sandėlio, tad jokios muitų rizikos;
    • 8,88 € už pristatymą į Lietuvą.

 

„CXG 936d“ lituoklis:

  • Aliexpress - nuo 14,51 €;
    • 25 % nuolaida;
    • iš Kinijos sandėlio;
    • 5,33 € už pristatymą į Lietuvą.

„Reikia pripažinti, kad tai nėra pats pigiausias lituoklis, tačiau svarbu pabrėžti ir kitą faktą – analogų jam tiesiog nėra“, - teigia apžvalgininkas ir priduria, kad lituoklis atkeliauja stilingoje pakuotėje.

Čia verta pažymėti ir tai, kad „TS100“ lituoklius Aliexpress yra įsigiję tūkstančiai pirkėjų, daugybė teigiamų atsiliepimų bei net 4,9/5 balų įvertinimas.

„Kaip jau galite pastebėti, šis lituoklis labai kompaktiškas ir įdomus pats įkaitinamas antgalis su keramikiniu kaitinimo elementu bei temperatūros jutikliu. 

Pats antgalio galiukas yra įstrižai nupjauto kūgio formos. Tiesiog įstatome visą šį antgalį, jis fiksuojasi ir dar papildomai priveržiame varžtu“, - tvirtina apžvalgininkas ir tai pademonstruoja nuo 1:03 min. Pačių antgalių yra didelė įvairovė, galima lengvai pritaikyti tokį, koks geriausiai tiktų darbui. 

„TS100 bendras ilgis yra 17 cm ir tai gerokai trumpiau, palyginus su mano pusę metų intensyviai naudotu CXG 936d.

 

Tad TS100 yra patogiau naudotis, o ir sveria jis vos 32 gramus.“

„Nepaisant tokio nedidelio svorio ir, kad TS100 yra praktiškai pieštuko dydžio, šis lituoklis net 65W galios, o tai jau praktiškai įprasto stalinio lituoklio galia.“

„Ant korpuso yra labai patogūs du valdymo mygtukai, OLED ekranėlis ir tuo pačiu čia galima prijungti laidą įžeminimui. Tai ypač svarbu tiems, kurie dirba su mikroschemomis“, - tvirtina apžvalgininkas. Vienas mygtukas įjungia patį lituoklį, kitas skirstas temperatūros nustatymui. Mygtukai pasispaudžia su nykščiu laikant lituoklį darbinėje padėtyje. 

„Lituoklio gale turime maitinimo jungtį ir microUSB jungtį, skirtą programinės įrangos atnaujinimui ir kitiems nustatymams.“

„Pakuotėje tuo pačiu randame ir reikalingą raktą, atsarginių varžtelių ir naudojimosi instrukciją (yra anglų kalba), kur surašytos esminės detalės.

Ir čia rašoma, kad po 40 min. darbo TS100 korpusas įkaista ne daugiau kaip 50-60 laipsnių. Mes tą dar patikrinsime.

Taip pat išskirtinumas tas, kad jis dirba su nuolatgine įtampa, tad jam reikia adapterio su 12-24V, atitinkamai kinta galingumas bei įkaitimo greitis, maksimaliai temperatūra pasiekia iki 400 Celsijaus.

Yra informacija ir apie programinę įrangą, kaip ją atnaujinti, patikrinau, tai lituoklyje ji yra naujausia, tad šiuo metu nieko atnaujinti nereikia“, - pasakoja apžvalgininkas.

 

Smalsaujantiems, kas gi slepiasi lituoklio viduje, apžvalgininkas patenkina šį norą ir nuo 3:00 min. parodo viską vizualiai.

Apžvalgininkas toliau aptaria ir galimus šio lituoklio maitinimo variantus, tačiau mums šiuo atveju yra neaktualu, kadangi „TS100“ atkeliauja su jam skirtu maitinimo adapteriu.

Įdomiausia dalis yra ta, kad „TS100“ vos per 10 sekundžių įkaista iki 300 laipsnių ir jau galima lituoti (nuo 6:28 min.).

„Darbo metu spaudžiame vieną iš dviejų valdymo mygtukų ir taip didiname arba mažiname reikalingą litavimui temperatūrą.

Jos pasirinkimas yra matomas šiame ekrane. Ir, beje, temperatūra palaikoma ir rodoma net labai tiksliai (štai testavimo rezultatas – nuo 7:00 min.)“, - tvirtina apžvalgininkas.

„Labai įdomi bei moderni šio lituoklio savybė yra integruotas akselerometras. Kam jo reikia?

Kai lituoklis guli, tarkime, ant stalo, vienoje padėtyje ir Jūs jo ilgai nejudinate, TS100 automatiškai persijungia į budėjimo režimą ir kaitinimo antgalis atvėsta iki 200 laipsnių. O kai tik vėl lituoklį paimsite į rankas, jis vėl automatiškai į kais iki prieš tai nurodytos darbinės temperatūros.

 

O jei dar ilgiau nejudinsite lituoklio, tai jis po kurio laiko išvis išsijungs. Paimsite įrankas ir vėl automatiškai įsijungs. Šauni savybė, kuri papildomai apsaugo tiek naminius gyvūnus, vaikus ir moteris, kurie gali nežinodami prilįsti prie kelių šimtų laipsnių karščio objekto“, - apie įdomią lituoklio savybę pasakoja apžvalgininkas ir kaip tai veikia galite pamatyti nuo 7:15 min.

Dar apžvalgininkas nuo 8:00 min. pademonstruoja, kaip prijungti „TS100“ lituoklį prie kompiuterio ir keisti norimus nustatymus.

„Viskas čia paprasta ir galite keisti temperatūras, tuos perėjimo režimus, automatinių išsijungimų ir budėjimo režimų laiką. Atlikę keitimus išsaugokite failą ir tai bus viskas, matuoklis dirbs pagal jūsų poreikius“, - teigia apžvalgininkas.

„Su TS100 lituokliu patogu lituoti tiek visokias smulkmenas, tiek ir storus maitinimo laidus. 65W galios tam pilnai pakanka (nuo 8:20 min.).

Ir kaip žadėjau, lituoklio korpuso įkaitimo testas. Po 40 minučių korpusas įkaito iki 50 laipsnių. Labiausiai galinė lituoklio dalis. Centras ir priekinė dalis gana komfortiškų 40 laipsnių, tad ten kur ir bus laikomas lituoklis – gera temperatūra (nuo 8:43 min.).“

 

Galutinis verdiktas

„Apibendrinus, TS100 neįprastas, atrodo kaip žaisliukas, rankoje guli tarsi pieštukas, bet tuo pačiu galingas ir puikiai veikiantis lituoklis.

Galingas, kaip įprastas lituoklis, ir kas man itin patinka, kad greitai įkaista litavimo antgalis.

Akselerometras man čia irgi labai patinka, kadangi aš gana dažnai pamirštu išjungti padėtą lituoklį ir nuo tokio dalyko esu apsideginęs bei turiu randą (nuo 9:15 min.).

Darbas su tokiu TS100 lituokliu tikras malonumas. Ranka nepavargsta ir patogu dirbti net su labai smulkiais daiktais.

Minusai? Kaina. Tai nėra pigiausias įrenginys ir jei nesate elektronikos bei apskritai litavimo mėgėjas, tai eiliniam žmogui toks daiktas yra per brangus.

Tačiau jei turite pažįstamų, kurie lituoja, dirba su elektronika, tada TS100 yra puiki dovana. Na, o visiems kitiems rekomenduoju mano jau pusę metų intensyviai naudojamą CXG 936d lituoklį. Kaina puiki ir vietinėse parduotuvėse už tiek nieko panašaus nerasite.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: