TOP 10 geriausių ausinių 2021 metais: rekomendacijos iš apžvalgininko, kuris asmeniškai ištestavo net 500 skirtingų modelių! (Ausinių TOP 10 2021 m.)  (6)

„Esu išbandęs daugiau kaip 500 ausinių ir štai mano TOP 10 geriausių belaidžių ausinių 2021 m.“, - teigia apžvalgininkas ir iš galybės ausinių atrinko tas, kurios iš tiesų vertos didžiausio dėmesio 2021 metų pabaigoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikas nuo laiko iš mūsų ištikimiausių skaitytojų sulaukiame klausimų: kokios ausinės geriausios, ką galėtumėte rekomenduoti, kaip tarp daugybės modelių rasti tai, kas iš tiesų yra vertas dėmesio?

Ir iš tiesų, ausinių pasiūla pastaraisiais metais tapo milžiniška. Čia net ir šios srities specialistai turi gerokai pavargti, kad atrinktų tuos aukso grynuolius.

Štai šiame tekste ir rasite labai patyrusio apžvalgininko rekomendacijas ir sudarytą TOP 10 geriausių ausinių 2021 metais sąrašą. Apžvalgininkas yra išbandęs virš 500 ausinių modelių, tad puikiai išmano šį segmentą. Ir pradėkime nuo labiausiai rekomenduojamų.

1. „Anker Soundcore Q30“

AliExpress - € 64 su kuponu 11NOV08

„Už mažiausią įmanomą kainą gausite pačias geriausias ausines (apžvalgą žiūrėti nuo 26:22 min.)

Pliusai: 60 val. vienu įkrovimu, minimalistinis dizainas, gali dirbti prijungtos laidu ir belaidžiu būdu, puikūs mikrofonai, puikiai veikiantis ANC, greitasis įkrovimas – vos 5 min. įkrovos ir 4 val. muzikos klausymo.

Momentalus poravimas su telefonu, programėlė su jau turimais 22 ekvalaizerio nustatymais, galima ir pačiam keisti nustatymus, realiai veikiantis hibridinis ANC su skirtingais režimais, pilnas komplektas su AUX ir C-tipo laidais.

Ausinės sveria 260 gr., minkšti kaušeliai bei lankelis, ausinės sulankstomos, galima ausines prijungti prie 2 įrenginių, valdymo mygtukai ant pačių ausinių.

Garso kokybė labai gera. Kaip už tokią kainą sakyčiau, kad ideali.

Minusai: tik AAC, SBC kodekai, ant ausinių nėra baterijos indikatoriaus, nors tą galima matyti telefono programėlėje, tie gamintojo ženklai ant ausinių atrodo kiek pigiai ir tuo pačiu po truputį trinasi bei nyksta, Bluetooth 5.0, tad ne pats naujausias, nėra apsaugos nuo vandens ir dulkių.“

2. „Huawei FreeBuds Studio“

AliExpress - € 189,22.

„Apžvalgą žiūrėti nuo 23:56 min.

Pliusai: aukščiausios klasės pagaminimo kokybė, puikus triukšmo slopinimas, labai gerai dirbantys garso kodekai, tikrai ne prasčiau nei Sony ausinėse, kokybiški artumo jutikliai, labai geras ausinių dėklas, programėlė su visomis valdymo ir funkcijų kontroliavimo galimybėmis.

Patogus ausinių valdymas, sveria 260 gr., patogios dėvėti, su minkštais kaušeliais, pilnai baterija įkraunama per 1 val., įjungus ANC – baterijos užtenka iki 20 val., be ANC – virš 24 val.

Bluetooth 5.2, labai stabilus ir kokybiškas ryšys bei duomenų perdavimas. Firminis kodekas L2HC, kurie dirba tik firminiuose naujausiuose Huawei telefonuose. Taip pat čia palaikomi ir AAC, SBC.

Jokio garso vėlinimo, mikrofonai dirba puikiai, visi muzikos žanrai čia grojami labai maloniai. Puiki garso kokybė.

Minusai: ausinės nesulankstomos, tad jos nėra tokios kompaktiškos, kaip kitos. Veikia tik Bluetooth ryšiu, laidu jų pajungti galimybės nėra. Taip pat nėra patogiausia jas naudoti, jei tuo metu dėvimi akiniai. L2HC suteikiama aukščiausia garso kokybė tik su Huawei telefonais. Nėra atsparumo dulkėms ir vandeniui. Ir žinoma, kaina - ji tikrai ne pati mažiausia.“

3. „Huawei FreeBuds Pro“

AliExpress - € 151,15.

„Apžvalgą žiūrėti nuo 21:45 min.

Manau, kad tai vienos geriausių TWS ausinių. Tai yra vienos tų ausinių, kurias naudoju nuolat.

Pliusai: belaidis įkrovimas, kokybiškai veikiantys artumo jutikliai, labai geras ANC, autonomija – 7 val. vienu įkrovimu, programėlės animacija, puiki garso kokybė.

Bluetooth 5.2, galima prijungti prie dviejų skirtingų įrenginių, kompaktiškas dėkliukas. Iš viso ausinės gali darbuotis iki 30 val. Čia kai be ANC.

Dėkliukas per C-tipo jungtį pilnai įkraunamas per 1 val., o belaidžiu būdu per 2 val. Ausinės įkraunamos per 37 min.

Youtube ir žaidžiant žaidimus nėra garso vėlinimų, ANC veikia labai gerai. Svarbiausia išsirinkti tinkamas ausinių pagalvėles.

Garso kokybė yra topinė. Ypač kaip už tokią kainą. Garso apimtis nereali, aušti tonai aiškūs, vidutiniai ir žemi nesipjauna tarpusavyje, puikus detalumas.

Minusai? Ausinių bei dėkliuko gabaritai, ausinių pagalvėlės galėtų būti kokybiškesnės, standartiniai kodekai: AAC, SBC.“

4. „Oppo Enco Free 2“

AliExpress - € 70,46.

„Apžvalgą žiūrėti nuo 18:35 min.

Pliusai: tai yra tos ausinės, kurios iki 100 dolerių, turi geriausią ANC.

Taip pat labai puikiai veikiantys mikrofonai, su specialiu vėjo slopinimu, Žaidimų režimas, iki 30 val. atlaikančios baterijos.

Dėkliuko baterijos užtenka ausines įkrauti 4,5 kartų, vos 5 min. dėkliuke ir ausinės įkrautos tiek, kad galima muzikos klausytis 1:30 val. Dėkliuko baterija įkraunama per C-tipo jungtį, pilnai per 80 min.

Jutiklinis ausinių valdymas, IP54 reitingas, esant 100 proc. garso lygiui ir be ANC ausinės dirba 7 val., su ANC tas laikas bus per pusę trumpesnis.

Automatinis grojimo sustabdymas veikia puikiai, ausinės iškart suporuojamos su įrenginiais, vos tik išimamos iš dėkliuko, galima ausines naudoti ir po vieną. Yra programėlė, tinka Android ir iOS.

Bluetooth 5.2. Programėlė maksimaliai patogi ir paprasta, su ekvalaizeriu, režimų keitimo galimybėmis. Gerai veikia ANC, mikrofonai, jokio garso vėlinimo Youtube ir žaidžiant žaidimus.

Garso kokybė pilnai atidirba kiekvieną dolerį, kurį reikia išleisti už šias ausines. Labai geras balansas, tonai nesipjauna tarpusavyje, net ir klausantis muzikos labai garsiai, puiki detalizacija.

Minusai? Kodekai tik standartiniai, prie ANC šiek tiek atsiranda vokalo iškraipymų, nėra belaidžio įkrovimo.“

5. „Amazfit PowerBuds Pro“

AliExpress - € 163,13.

„Apžvalgą žiūrėti nuo 15:19 min.

Pliusai: širdies ritmo matavimas, kas yra unikalu tarp tokių ausinių. Kiek žinau, tai tik Amazfit daro tokį dalyką.

Taip pat sporto duomenų rinkimas, sugebėjimas atpažinti bėgimą, realiu laiku pranešimas apie fizinius rodiklius ir pan. Ir kaip suprantate kalbu ne apie išmanųjį laikrodį, o ausines.

Yra aktyvi išmanioji klausos apsauga, ANC su 4 režimais, labai kokybiškas garsas, ergonomiškas ir stilingas dėkliukas, C-tipo jungtis, IP55, su dėkliuko baterija ir įjungtu ANC muzikos galima klausytis iki 30 val., greitas įkrovimas – per 15 min. įkrovimo galima muzikos klausytis iki 2:30 val., o pilnai įkrautų ir su ANC iki 5:45 val., jutiklinis valdymas, kokybiška programėlė.

Ji dirba tiek su Android, tiek su iOS. Viskas išversta į anglų ir rusų kalbas. Bluetooth 5.0, kodekai: AAC, SBC. Muzikos klausytis garsiau nei 60 proc. lygio nerekomenduoju, nes apkursite.

Minusai: nėra belaidžio įkrovimo, standartinės pagalvėlės ne pačios kokybiškiausios, nėra galimybės garsą reguliuoti pačiose ausinėse, artumo jutikliai dirba su nedideliu vėlavimu, Youtube garso vėlavimas labai minimalus, žaidžiant žaidimus jau yra juntamas.

Apibendrinus, labai įdomios ir dėmesio vertos ausinės. Savo funkcionalumu lenkia visus konkurentus.“

6. „OnePlus Buds Pro“

AliExpress - € 119 su kuponu.

„Apžvalgą žiūrėti nuo 12:31 min.

Pliusai: nestandartinis dėkliukas, atsparus dulkėms ir vandeniui (IPX6), gražus ausinių dizainas, puiki autonomija – ausinės drauge su dėkliuku ir įjungus ANC atidirba iki 28 val., be ANC net iki 38 val.

Yra meditacijos muzikos, kurią galima klausytis net jei nėra šalia telefono.

Kompaktiškas dėkliukas, matinis – pirštų atspaudų nerenka. Baterija per C-tipo jungtį įkraunama iki 100 proc. per 40 min. Tad tiek dėkliukas, tiek ausinės palaiko greitąjį įkrovimą. Ausines su dėkliuko baterija galima įkrauti 3 kartus. Ausinės pilnai įkraunamos per 50 min. Dėkliukas savaime neišsikrauna.

Ausinės gražaus dizaino, su aliuminio kojelėmis, yra artumo jutikliai, sensorinis valdymas, ANC režimas veikia gerai – yra 3 pasirinkimų variantai.

Ausinių atitinka IP55 standartą, palaiko programėlę, dirba ir su iOS, jungiasi Bluetooth 5. ryšiu, kodekai: AAC, SBC ir LHDC. Youtube garso vėlinimo nėra, žaidžiant žaidimus labai minimalus.

Mikrofonai už tokią kainą dirba labai gerai, pašalinius garsus slopina. Garso kokybė labai gera, o ir pilnai pakanka muzikos klausytis esant 80 proc. garso lygiui.

Minusai? Artumu jutikliai dirba su juntamu vėlavimu, programėlės animacijos tik OnePlus telefonuose, taip pat programėlė vis dar kiek kreivoka, reikėtų tobulinti, nėra Žaidimų režimų ir ne visi telefonai palaiko LHDC. Bet būtent su juo klausantis muzikos kokybė yra kosminė.“

7. „Anker Soundcore Life P3“

AliExpress - 63€ su kuponu.

„Apžvalgą žiūrėti nuo 9:53 min.

Prie pliusų priskirčiau ANC, puikus garsas, ekvalaizeris, daug keičiamų ausinių pagalvėlių, dėkliukas puikios formos.

Dėkliuko baterijos užtenka ausines įkrauti net 5-6 kartus. Pilnai dėkliukas įkraunamas per 2:55 val. Greitasis ausinių įkrovimas: per 15 min. ausinės įkraunamos 20 proc. Yra ir belaidis įkrovimas. Pilnai ausinės įkraunamos per 1:10 val.

Su ANC ir 100 proc. garso lygiu baterijų užtenka 3:45 val., o esant 50 proc. garso lygiui užtenka 6:57 val.

Kompaktiškos ausinės, su jutikliu ir sklandžiai veikiančiu valdymu. Galima naudoti ir po vieną ausinę, persijungia puikiai.

IPX5 standartas, turi programėlę, veikia su Android bei iOS, yra ir rusų kalba, galima atsisiųsti bei įdiegti programinius atnaujinimus.

Galima programėlėje rinktis iš 3 ANC režimų: patalpoje, transporte, gatvėje. Geros ekvalaizerio galimybės. Youtube ir žaidžiant žaidimus jokio garso delsimo. Beje, yra ir Žaidimų režimas.

Mikrofonai dirba gera ir esant vėjuotai dienai. Garso kokybė labai maloni, sodrūs žemi tonai, geras detalumas ir balansas, garso diapazono man pilnai pakanka.

Minusai? ANC pablogina garso kokybę, dėkliuko baterija šiek tiek išsikrauna savaime, nėra artumo jutiklių, animacijos programėlėje, taip pat nerodo ausinių ir dėkliuko baterijų likučio, Bluetooth 5.0 (ne pats naujausias), palaiko tik standartinius kodekus: AAC ir SBC, mikrofonai galėtų būti dar geresni.“

8. „Realme Buds Air 2“

AliExpress - € 43,66.

„Apžvalgą žiūrėti nuo 7:40 min.

Pliusai šių ausinių yra: autonomija – 100 proc. garso lygiu galima muzikos klausytis 5 val.; grietas įkrovimas – 10 min. dėkliuke ir įkrauna tiek, kad galima klausytis 2 val.; nuostabi išvaizda; puikiai veikiantis ANC; gera programėlė; artumo jutikliai.

Programėlė simpatiška ir joje matyti dėkliuko bei ausinių baterijų rodikliai, galima keisti ANC bei valdymo nustatymus ir t.t.

IPX5 standartas. Bluetooth 5.2. Kodekai standartiniai: SBC ir ACC. Klausant Youtube jokio delsimo, o štai žaidžiant garso delsimas jaučiamas. Garso čia labai daug – jau ir 80 proc. išsprogdins ausis. Garso kokybė labai gerai subalansuota ir visko čia yra tiek, kiek reikia.

Minusai? Nėra belaidžio įkrovimo, nėra galimybės su pačiomis ausinėmis keisti garso lygiui, nėra aptX, ekvalaizeris silpnokas, animacijos programėlėje, pati programėlė nesuderinama su Apple įrenginiais, bet ausinės su iPhone groja labai gerai.“

9. „Huawei FreBuds 4i“

AliExpress - € 57,99.

„Apžvalgą žiūrėti nuo 4:58 min.

Prie pliusų priskirčiau fantastišką kompaktiškumą ir dizainą, patogus jutiklinis valdymas, ANC, keli grojimo režimai, šauni programėlė Huawei telefonams, Bluetooth 5.2, vienu įkrovimu galima muzikos klausytis net iki 10 val., jokio garso vėlavimo, kokybiški mikrofonai.

Standartinė pakuotė su skirtingo dydžio ausinių pagalvėlėmis, instrukcija ir C-tipo įkrovimo laidu.

Programėlė veikia visiems telefonams, ne tik Huawei. Galima išjungti artumo jutiklius, keisti grojimo režimus.

Dėkliuko baterija pilnai įkraunama per 1:30 val. Dėkliuke ausinės per 10 min. įkraunamos iki 60 proc. Ausinės kompaktiškos, tai tiks net ir vaikui.

Ausinių valdymas sklandus, jokių strigimų, galima naudoti ir po vieną. IP54 reitingas. Labai puikūs mikrofonai. Garso kokybė labai maloni.

Minusai? Animacija programėlėje yra tik Huawei telefonuose, ANC geresnis nei FreeBuds 3, bet čia į ausis įstatomos ausinės, tad vis vien ANC blogesnis nei ausis apgaubiančiose ausinėse, jutiklinis valdymas kiek ribotas (tik 3 funkcijos), dėkliuko baterija savaime išsikrauna ganėtinai greitai – per 12 val. netenka 5 proc., garso kodekai standartiniai, ausinių pagalvėlės kietokos ir su iOS įrenginiais šios ausinės stringa.

Bendrai, tokioje kainų kategorijoje jos yra labai vertos dėmesio.“

10. „Xiaomi Redmi Buds 3“

AliExpress - € 33 su kuponu.

„Apžvalgą žiūrėti nuo 2:12 min.

Pliusai: tai yra didžiausios Xiaomi ausinės. Palaiko aptX, artumo jutikliai (automatiškai įsijungia/išsijungia muzika, kai ausinės įdedamos/išimamos iš ausų), jutiklinis valdymas, greitas baterijų įkrovimas ir geras tarnavimo laikas.

USB-C įkrovimas, dėkliuko baterija įkraunama per 2:35 val., ausinės dėkliuke iki 50 proc. įkraunamos per 10 min. ir su tiek energijos galima muzikos klausytis 3:30 val. Pilnai per 30 min. įkrautų užtenka iki 6:24 val.

Taip pat yra CVC triukšmo slopinimas, kompaktiškas dėkliukas ir dedikuota programėlė.

IP54 standartas. Jungiamos Bluetooth 5.0.

Minusai? Nėra belaidžio įkrovimo, ANC, žaidimų režimo, artumo jutikliai ir mikrofonai dirba ne itin kokybiškai, ir ganėtinai didelės ausinės. Didesnės, nei įprastai.“

Tai tikrai ne vienintelės geros ausinės, bet iš 500 išbandytų, jos paliko didžiausią įspūdį ir geriausius prisiminimus. Tačiau jei nė vienas modelis netinka, apžvalgininkas turi dar kelis pasiūlymus, kurie tiesiog fiziškai nebetilpo į TOP 10. 

O jeigu rinktis kažką iš pačios mažiausios kainos? Tokiu atveju apžvalgininkas rekomenduoja rinktis Xiaomi Haylou Moripods TWS ausines.

Kaip pastebėjote, TOPe vyrauja į ausis įkišamos ir ausis apgaubiančios ausinės - tai nėra keista, šitokie form faktoriai lengviausiai užtikrina geriausią garsą. Bet jei norite tarpinio varianto - į ausis įstatomų ausinių, TOPe yra tik „Xiaomi Redmi Buds 3“ kaip geriausias 2021 m variantas pagal kainą, kokybę ir galimybes. Bet ne pats geriausias apskritai. Jeigu kaina nėra esminis dalykas ir ieškote pačių geriausių į ausis įstatomų ausinių, tai tada apžvalgininkas rekomenduoja ir Huawei FreeBuds 4. „Be to, rinkitės kinišką versiją, nes priešingai nuo globalios, joje jau turime belaidį įkrovimą, dėkliukas dar kokybiškesnis, puikiai veikiantis ANC ir nuostabi garso kokybė.“

Jei ieškote geriausių  „Xiaomi“ į ausis įkišamų ausinių, tai tada, pasak apžvalgininko, geriausias variantas yra „Xiaomi“ ekosistemos ausinės – OneMore Comfobuds Pro. „Iki 100 dolerių su šiomis ausinėmis Jūs gausite geriausią garsą. Realiai net iki 150 dolerių, tai yra topinės ausinės.“




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai (6)