"Apple iOS" gali atsirasti VoIP funkcija  (0)

"Apple" interneto svetainėje atsiradę įrašai apie ieškomus naujus darbuotojus leidžia daryti prielaidą, jog kompanija ketina naujoje mobiliosios operacinės sistemos "iOS" versijoje įdiegti internetinės telefonijos (VoIP) funkcionalumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kuriuose reikalavimuose kandidatams kalbama apie tai, jog šie turi būti susipažinę su "IP Multimedia Subsystem" (IMS) – architektūra, kuri sudaro LTE mobiliojo ryšio balso perdavimo tarnybų pagrindą. Tikėtina, jog "Apple" ruošia savo nuosavą VoIP arba LTE-telefonijos tarnybą.

Nors šiuolaikiniai "iPhone" nepalaiko LTE, vargu, ar galima abejoti, jog nauja "Apple" išmaniųjų telefonų karta nebus suderinami su šiuo mobiliojo ryšio standartu: naujasis "iPad" LTE funkcionalumą jau turi, taigi standarto atsiradimas telefonuose – tik laiko klausimas.

Viena iš siūlomų "Apple" darbo vietų reikalauja iš kandidato patyrimo seansų inicijavimo protokolo SIP, srautinio duomenų perdavimo realiu laiku protokolo RTP srityse, kitų su VoIP susijusių protokolų pažinimas, patirtis dirbant su bevielėmis technologijomis, tokiomis kaip GSM/UMTS, CDMA ir IMS. Paskutinioji technologija mobiliojo ryšio operatorių diegiama LTE tinkluose.

Ką bedarytų "Apple", ji nori aprūpinti savo įrenginius internetinės telefonijos palaikymu tiek mobiliojo ryšio pagalba, tiek ir be jo“,- pažymi analitikų kompanijos "Disruptive Analysis atstovas". „Apple" siekia sukurti bendrą balso perdavimo aplinką tiek telefonuose "iPhone", tiek planšetiniuose kompiuteriuose "iPad" vien tik Wi-Fi technologijos dėka“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: