[ŽT] Reikėjo didžiulių pastangų: ukrainiečiai susitvarkė neįprastu būdu rusų prarastą T-90 (Video)  ()

Ukrainos gynybos įmonės sugebėjo visiškai atkurti perimtą rusų tanką. Rusų įsibrovėliai jau prarado mažiausiai 65 T-90 serijos tankus. Tiesa, šį net ištraukti nebuvo lengva.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo T-90 rusų kariai paliko vandenyje. Tankas buvo visiškai įstrigęs, todėl jo įgula jį ir apleido. Ukrainos kariai jį ištraukė, bet operacija nebuvo lengva. Vieną T-90 tarsi kokią ropę vaikų žaidime rovė dvi vikšrinės mašinos - techninės pagalbos mašina ir tankas. Tačiau išvaduoti T-90 buvo verta, nes tai - vienas modernesnių rusų tankų, neskaitant tik vaizduotėje ir popieriuje veikiančių T-14 „Armata“.

T-90 po to turėjo būti restauruotas. Tankas nebuvo pažeistas prieštankiniais ginklais, bet jis ilgą laiką praleido vandenyje, todėl didžioji dalis viduje esančių laidų ir elektronikos turėjo būti pakeisti. Ukrainai tai padaryti nėra lengva, nes Ukraina nėra oficialus T-90 naudotojas. Tiksliau, visi T-90, kuriuos Ukraina turi, buvo perimti po 2022-ųjų vasario 24 dienos.

„Nuotraukoje pavaizduotas trofėjus, kurį visapusiškai restauravo mūsų darbuotojai – gynybos pramonės didvyriai. Tankas jau kovoja prieš buvusius savininkus“, – pranešė „Ukroboronprom“.

 

T-90 yra stipriai modernizuota T-72 versija. Pirmieji T-90 pasirodė 1992 metais, bet tankas buvo nuolat atnaujinamas. 2016-ųjų T-90M ir 2017-ųjų T-90MS - vadinamosios „Proryv“ versijos (antroji skirta eksportui) - yra moderniausi Rusijos tankai. Ir Ukraina jau sunaikino nemažai jų bei perėmė kelis. Išanalizavę T-90M ukrainiečių ekspertai ypatingų technologinių laimėjimų nepastebėjo.

Pasak atvirųjų šaltinių žvalgybos projekto „Oryx“, Rusija Ukrainoje jau prarado 65 T-90 tankus, dalį jį Ukrainos pajėgos tiesiog perėmė.

(55)
(0)
(55)

Komentarai ()