Prigožinui liepta užsičiaupti dėl Ukrainos. Kas vyksta  ()

Analitikų vertinimu, „vagneriečiai“ menkina su Rusijos Federacijos gynybos ministerija susijusių organizacijų veiklą. Gynybos ministerija negali perimti su kitais Rusijos verslininkais siejamų privačių karinių kompanijų kontrolės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas ir toliau atvirai kalba apie problemas, su kuriomis susiduria sukarintos formacijos Afrikoje. Tuo pačiu metu pastebimai sumažėjo pareiškimų apie Ukrainą. Tai pranešė Karo studijų institutas (ISW).

Rugpjūčio 15 dieną su Ukrainos komunistų partija siejamas „Telegram“ kanalas paskelbė garso įrašą, kuriame Prigožinas komentuoja žmonių su komunistų partijos simbolika areštus Ganoje. Pasak jo, šis atvejis įrodo, kad samdiniai tęsia savo veiklą visame pasaulyje ir ypač Afrikos žemyno teritorijoje.

Anksčiau Prigožinas kalbėjo apie perversmą Nigeryje ir „Wagner“ buvimą kitose Afrikos vietose. Matyt, jis gali laikytis gairių, draudžiančių bet kokius komentarus apie karą Ukrainoje.

„Wagner“ kenkia Rusijos Federacijos gynybos ministerijos veiklai

Su Wagner“ susiję šaltiniai taip pat neigia, kad sukarintos rikiuotės vadai pereina į kitas privačias karines kompanijas. Rugpjūčio 15 dieną šaltiniai iš Rusijos Federacijos ir Baltarusijos pareiškė, kad gandai apie „Wagner“ vadus, neva perėjusius į „Redut“ (susijusią su Rusijos Federacijos gynybos ministerija), neatitinka tikrovės.

Pašaliniai šaltiniai tokius pareiškimus pavadino Rusijos gynybos ministerijos „svajone“ ir patikslino, kad nė vienas „Wagner“ vadas neperėjo į „Redut“.

 

Anksčiau Prigožinas ir kiti „Wagner“ atstovai aštriai kritikavo „Redut“ ir jo komponentus, atsižvelgiant į įtemptus santykius su Rusijos Federacijos gynybos ministerija per mūšį dėl Bachmuto.

Tokie pareiškimai rodo, kad „Wagner“ interesas yra pakenkti įvairių su Rusijos Federacijos gynybos ministerija susijusių organizacijų veiklai. Anot ISW, Rusijos gynybos ministerija negali perimti su Rusijos verslininkais susijusių kompanijų kontrolės ir tikriausiai Rusijos Federacijos gynybos ministerijos pareigūnai nori išlaikyti bent jau „Redut“ kontrolę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()