Drebinanti žinia iš Amerikos. Atšaukiama Ukrainos narystė NATO  (3)

Pasak kandidato į JAV prezidentus, Ukrainos įstojimas į Šiaurės Atlanto aljansą pridės daugiau įsipareigojimų nei naudos. Kinijos įtaka Indo-Ramiojo vandenyno regione Vašingtonui yra daug pavojingesnė nei Rusijos grėsmė Europai, mano respublikonas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos narystė Šiaurės Atlanto aljanse neatitinka JAV saugumo interesų. Tai vieno iš podcast'ų eteryje pasakė kandidatas į JAV prezidentus iš Respublikonų partijos Ronas DeSantis, rašo „Bloomberg“.

„Nemanau, kad Ukrainos narystė NATO atitinka mūsų interesus. Tai tik prisidės prie mūsų įsipareigojimų, o jei pridėsite daugiau įsipareigojimų, kokią naudą gausime mainais?“,  – klausia politikas.

DeSantis netiki idėja suteikti Ukrainai carte blanche (veiksmų laisvė), jei Kijevas nepasinaudos svertais, kad užbaigtų karą su Rusija.

Politikas žada, kad tuo atveju, jei jis bus išrinktas prezidentu, bet kokią pagalbą JAV suteiks tik atsižvelgdamas į karštosios konflikto fazės pabaigą. DeSantis teigia, kad pinigus būtų geriau išleisti kovojant su Kinijos įtaka Indo-Ramiojo vandenyno regione, kuri Vašingtonui yra daug pavojingesnė nei Rusijos grėsmė Europai.

 

„NATO valstybės narės įpareigotos labiau prisidėti prie kovos su Kinijos įtaka“, – reziumavo respublikonų kandidatas į prezidentus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(33)
(-30)

Komentarai (3)