Situacija keičiasi kardinaliai. JAV gali nusiųsti F-16 naikintuvus savo priešui  ()

JAV prezidento Joe Bideno administracija derasi su Vietnamu dėl galimo didelės partijos ginklų tiekimo buvusiam kariniam priešininkui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai parašė Amerikos balsas, remdamasis „Reuters“.

Sprendimų paketas, kuris gali būti priimtas per ateinančius metus, bus neseniai atnaujinto Vašingtono ir Hanojaus bendradarbiavimo rezultatas. Kalbama apie amerikietiškų naikintuvų F-16 partijos pardavimą, kurio Vietnamui reikia dėl įtemptų santykių su Pekinu Pietų Kinijos jūroje.

Sandoris vis dar svarstomas, dėl sąlygų dar reikia susitarti ir nėra tikra, kad jis bus pasiektas. Tačiau ginkluotė buvo pagrindinė oficialių Vietnamo ir Amerikos derybų Hanojuje, Niujorke ir Vašingtone rugsėjo mėnesį tema.

Suprantama, kad Vašingtonas taip pat svarsto specialias tiekimo finansavimo sąlygas, kurios galėtų padėti pinigų stokojančiai Hanojui atsisakyti tradicinės priklausomybės nuo pigesnių Rusijoje pagamintų ginklų.

„Mes palaikome labai produktyvius ir daug žadančius saugumo santykius su Vietnamu ir matome jų susidomėjimą kai kuriomis Amerikos sistemomis, ypač tomis, kurios gali padėti jiems geriau kontroliuoti savo jūrų sienas; transporto lėktuvais ir kai kuriomis kitomis platformomis“, – teigiama pranešime.

 

Didelis JAV ir Vietnamo ginklų sandoris gali sukelti Kinijos nepasitenkinimą. Teritorinis ginčas tarp Vietnamo ir Kinijos Pietų Kinijos jūroje periodiškai įsiplieskia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(4)
(8)

Komentarai ()