Keturi Rusijos įsiveržimo į Ukrainą scenarijai  (2)

Britų Karališkojo jungtinio gynybos studijų instituto (RUSI) ekspertai sudarė keturis galimus Rusijos įsiveržimo į Ukrainą scenarijus, praneša „Le Figaro“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-04-10 Keturi Rusijos įsiveržimo į Ukrainą scenarijai  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak RUSI, Rusija ties šiaurės Ukrainos siena yra dislokavusi keturias karines grupes, kurių bendras skaitlingumas gali siekti 50 tūkst. žmonių. Ekspertai pateikia keturis scenarijus, pagal kuriuos gali veikti Rusija.

Pirmoji versija, kurią siūlo analitikai, numato trumpalaikį jėgos demonstravimą, siekiant priversti Ukrainą ir visą likusį pasaulį susitaikyti su Krymo netektimi kaip su jau įvykusiu faktu.

Antrasis scenarijus numato Rusijos diversinius veiksmus Ukrainos pietryčiuose, siekiant sukelti chaosą. Jie pasitarnaus koridoriaus tarp Krymo ir Donecko atidarymui, kuris bus de facto aneksuotas.

Trečiasis scenarijus numato kiek išplėtotą antrąjį variantą. Pagal jį, prorusiškas judėjimas sugebėtų suskaldyti šalį į dvi dalis – Rytų ir Vakarų, o pietryčių Ukraina sudarytų junginį, panašų į bosnių Serbijos respubliką.

Anot ketvirtojo scenarijaus, rusų kariuomenė atliks strateginius manevrus, kuriais sudarys Padniestrės ir Krymo sujungimo koridorių.

Žinoma šie scenarijai yra tik teorinėmis specialistų žiniomis paremti spėjimai. Vis dėlto, Rusijos valdžios veiksmai dažnai netelpa į tradicinius politologijos teorijų rėmus, todėl galima tikėtis ir daugiau variantų, kaip toliau klostysis Ukrainoje susidariusi situacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(0)
(1)

Komentarai (2)