Buvęs Vladimiro Putino patarėjas: planuojama užgrobti Baltijos šalis ir Suomiją  (28)

Buvęs Rusijos prezidento patarėjas Andrejus Ilarionovas, dabar dirbantis JAV, interviu Švedijos laikraščiui „Svenska Dagbladet“ pareiškė, kad Vladimirui Putinui Krymo aneksijos ar Ukrainos neužteks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo teigimu, V.Putinas siekia sugrąžinti Sovietų Sąjungos imperijos teritorijas, tad jo taikinys yra Suomija ir Baltijos šalys, praneša yle.fi, kurį cituoja postimees.ee.

A.Ilarionovas tvirtina, kad V.Putinas ne kartą kalbėjo, jog bolševikai ir komunistai padarė didžiulę klaidą atsisakydami teritorijų.

Tiesa, A.Ilarionovas teigia, kad Europos Sąjungai dabar priklausančių Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos sugrąžinimas į Rusijos glėbį nėra artimiausias V.Putino tikslas, bet jei jis nebus sustabdytas, imsis įgyvendinti ir šį planą.

A.Ilarionovo manymu, V.Putiną galima sustabdyti tik nuožmiu pasipriešinimu, net ir kariniu.

A.Iliarionovas Rusijos prezidento patarėju dirbo nuo 2000 iki 2005 metų.

Sovietinių projektų prikėlimas

Penktadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsakymą, pagal kurį nuo šių metų rugsėjo šalyje bus įgyvendinama programa „Pasiruošęs darbui ir gynybai“. Pagal ją ketinama gerinti Rusijos gyventojų fizinį pasirengimą. Kodėl to prireikė, nepaaiškinama.

Rusijos prezidento administracijos puslapyje skelbiamame dokumente rašoma, kad programa parengta siekiant gerinti valstybės politiką fizinio pasirengimo ir sporto srityje bei stiprinti Rusijos piliečių fizinį pasirengimą.

V.Putinas Rusijos Vyriausybei pavedė iki liepos parengti programos planą ir numatyti fizinio pasirengimo normatyvus visoms amžiaus grupėms.

Dokumente Sporto ministerijai V.Putinas nurodė koordinuoti institucijų darbą įgyvendinant projektą „Pasiruošęs darbui ir gynybai“.

Toks projektas buvo pradėtas Josifo Stalino laikais ir su įvairiais pakeitimais gyvavo iki pat SSRS imperijos žlugimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(1)

Komentarai (28)