NASA stabdo bendradarbiavimą su Rusija  (2)

JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) išplatino pranešimą, kuriuo oficialiai informuojama apie stabdomą bendradarbiavimą su Rusija. Vienintelis projektas, kuriame bendra veikla tęsiama – Tarptautinės kosminės stoties (TKS) misija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Atsižvelgdama į beištęsiančius Rusijos veiksmus pažeidžiant Ukrainos suverenitetą ir teritoriją, NASA stabdo daugumą bendrų projektų su Rusija, – rašoma NASA pranešime. – Tačiau NASA pabrėžia, kad šios sankcijos neturės įtakos bendram JAV ir Rusijos darbui Tarptautinėje kosminėje stotyje.“

Taip pat NASA atšaukė visus susitikimus su Rusijos atstovais, įskaitant asmeninius vizitus, telefoninius pokalbius ir net bendravimą elektroniniu paštu. Išimtis – reikalai, liečiantys TKS veiklą.

Be to, NASA ruošiasi nuo 2017 m. pilotuojamų misijų startus vykdyti savo valstybės teritorijoje, kad nebūtų priklausoma nuo rusiškų raketų-nešėjų „Sojuz“, rašo ria.ru.

„NASA suinteresuota pilotuojamų misijų startus grąžinti į JAV teritoriją ir nebesinaudoti Rusijos infrastruktūra“, – dėstoma pranešime spaudai. NASA pažymi, jog jei JAV Kongresas skirtų deramą finansavimą, raketos iš JAV galėtų startuoti jau 2015 m. Biudžetinių apkarpymų atveju, startai atidedami 2017 m.

Amerikiečiams nuskraidinti vieną astronautą raketa „Sojuz“ kainuoja apie 70 mln. JAV dolerių. Raketos startuoja iš Baikonūro, Plesecko ar Kuru kosmodromų.

(11)
(0)
(1)

Komentarai (2)