Šiurpą keliančios pelkės: įėjęs gali ir nesugrįžti (Video)  (0)

Pelkės ir šiaip yra gana šiurpus gamtos kūrinys, tačiau į šias pelkes įžengti drįsta, anaiptol, ne kiekvienas turistas, mat, pasak legendų, ten vyksta šiurpūs dalykai. Pristatome mistiškiausių pasaulio pelkių sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pasakoja legendos, liudininkai šiose pelkėse vaiduoklius matė įvairiais pavidalais. Kartais tai buvo baltai apsirengusi nuotaka ar pasimetusio sūnaus ieškanti motina. Kartais žmonės matė gyvūnus, pavyzdžiui, panterą, raudonomis akimis. Vis dėlto jokio mokslinio paaiškinimo šie pasakojimai neturi, tačiau žmonių išmonei ribų nėra, todėl jų kuriamos legendos vieniems išspaudžia šypseną, kitus sužavi, ar įtikina.

„Manchac“ pelkė

„Manchac“ pelkė, dar žinoma „vaiduoklių pelkės“ vardu, yra netoli Naujojo Orleano. Sakoma, jog šią vandeningą vietą praeito šimtmečio pradžioje prakeikė įkalinta voodoo karalienė: po 1915-ųjų uragano čia dingo trys miesteliai. Ši pelkė – tikras laukinės gamtos grynuolis. Čia ryžtasi įžengti tik drąsiausi turistai.

„Hockomock“ pelkė

Dar indėnų tikėjimu, šioje pelkėje gyvena dvasios, todėl ji susilaukė išskirtinės pagarbos. Žmonės, apsilankę pelkėje, praneša apie įvairius vaiduoklius. Vienas iš jų yra didžiulė pantera, raudonomis akimis. Apsupta miškų ši vieta yra praminta „velnio“ pelke.

„Bear Creek“ pelkė

Ši pelkė Alabamoje jau dešimtmečius yra apipinta legendomis apie vaiduoklius. Yra daug legendų, kad kai sutemsta, pro pelkę geriau nevažiuoti, mat prieš mašinas, anot liudininkų, iškyla didžiulis vaiduoklis ir stengiasi jas sustabdyti.

Dar viena legenda teigė, kad pelkėje yra motina-vaiduoklė, ieškanti dingusio vaiko. Ji užpuola ir nužudo visus, kurie išdrįsta tris kartus ištarti frazę: „Mes turime tavo vaiką.“

Tiltas virš pelkės

Floridoje virš pelkės esantis „Bellamy" tiltas yra pripažintas labiausiai vaikduokliška vieta valstijoje. Teigiama, kad jaunos nuotakos, vardu Elizabeth, vaiduoklis nerimsta ir vaikšto pelkėse aplink tiltą tamsiomis naktimis.

Pasak legendos, mergina Elizabeth labai mylėjo vaikiną ir jie susituokė, tačiau vestuvinę naktį šokdama mergina prisilietė prie žvakių ir jos suknelė užsidegė. Elizabeth, anot istorijų, apimta liepsnų išbėgo iš puotos ir mirė bei buvo palaidota netoli pelkių. Nuo to laiko ji visiems neduoda ramybės.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(10)
(22)
(-12)

Komentarai (0)