„Microsoft“ prisijungė prie Pasaulinės intelektualinės nuosavybės organizacijos  (0)

Šiandien, balandžio 26-ąją, visame pasaulyje minint intelektualinės nuosavybės dieną, „Microsoft“ korporacija prisijungė prie Pasaulinės intelektualinės nuosavybės organizacijos (WIPO, World Intellectual Property Organization).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abi organizacijos tikisi su informacinių technologijų įmonėmis, valstybių institucijomis ir vartotojais aktyviau aptarti intelektualinės nuosavybės apsaugos klausimus. „Microsoft“ atstovų teigimu, pasaulinei technologijų rinkai reikalinga griežtesnė intelektualinės nuosavybės apsauga, kuri leistų skatinti inovacijas rinkoje, suvienodintų smulkaus ir vidutinio verslo aplinką ir padėtų vyriausybėms užsitikrinti biudžeto įplaukas nuo legalios programinės įrangos pardavimų.

Šiais metais Tarptautinių prekybos rūmų užsakymu atliktas tyrimas parodė, kad 2015 metais pasaulinė ekonominė ir socialinė nelegalios programinės įrangos platinimo ir padirbinėjimo žala sieks 1,7 trilijonus JAV dolerių, o dėl to kasmet 2,5 mln. legalių darbo vietų iškils išnykimo pavojus. Tuo tarpu „Business Software Alliance“ organizacija paskaičiavo, kad 10 procentinių punktų sumažėjęs programinės įrangos piratavimo reitingas pasaulio ekonomikai per ketverius metus atneštų 142 mlrd. JAV dolerių ir 500 tūkst. naujų darbo vietų IT rinkoje.

Dėl nelegalios programinės įrangos pavojų nerimauja ir patys vartotojai. Praėjusiais metais „Microsoft“ užsakymu 20-yje šalių atlikta 38 tūkst. vartotojų apklausa parodė, kad beveik trys ketvirtadaliai apklaustųjų tikisi daugiau veiksmų iš IT sektoriaus ir šalių vyriausybių apsaugant vartotojus nuo nelegalios programinės įrangos sukeliamų grėsmių: asmeninių duomenų vagysčių, virusų, sekimo ar kitų kenkėjiškų programų. Daugiau nei pusei vartotojų didžiausią susirūpinimą kelia asmeninių duomenų praradimo pavojus, grėsmė patekti į tapatybės vagių rankas ir nukentėti finansiškai.

Daugiau informacijos apie „Microsoft“ intelektualinės nuosavybės apsaugą ir vartotojų įsitraukimą galite rasti šiame tinklalapyje. Apie originalius „Microsoft“ produktus, licencijas ir atpažinimo ženklus galite skaityti tinklalapyje www.howtotell.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: