MITA kviečia teikti paraiškas Aukštųjų technologijų ir Pramoninės biotechnologijos plėtros programoms  (0)

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kviečia teikti paraiškas dviejų administruojamų nacionalinių programų - Aukštųjų technologijų plėtros 2011-2013 metų ir Pramoninės biotechnologijos plėtros Lietuvoje 2011-2013 metų - projektams vykdyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukštųjų technologijų plėtros programa siekia padėti plėtoti Lietuvoje jau esamas aukštųjų technologijų kryptis, perspektyvias pasaulio mastu ir turinčias mokslinį potencialą, kuris įgalina gaminti produktus, konkurencingus pasaulinėje rinkoje. Pramoninės biotechnologijos plėtros programos tikslas - spartinti šios srities pramonės plėtrą Lietuvoje, kuri yra nauja ir sparčiai auganti. Šių programų projektų rezultatai - tai sukurti inovatyvūs produktai, technologijos ar paslaugos, tinkami komercializuoti.

Kiekvienos iš programų kvietimo biudžetas naujiems projektams 2011 metais siekia po 1 mln. lt. Maksimali vienam projektui skiriama lėšų suma yra 500 tūkst. lt. Projekto trukmė negali būti ilgesnė nei 36 mėn.

Pramoninės biotechnologijos programoje pareiškėjais gali būti ūkio subjektai (labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės). Aukštųjų technologijų plėtros programoje pareiškėjais gali būti tiek tiek mokslo ir studijų institucijos, tiek minėti ūkio subjektai. Abiejose programose projekus gali vykdyti ne mažiau kaip du partneriai, iš kurių vienas - mokslo ir studijų institucija, o kitas - ūkio subjektas.

Projektai turi būti parengti pagal programoje pateiktus uždavinius ir jos įgyvendinimo priemones.

Paraiškų teikimo tvarka yra reglamentuota Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros programų projektų konkursinio finansavimo sąlygų apraše (Žin., 2011, Nr. 47-2271). Kvietimai teikti paraiškas, aprašas ir elektroninė paraiškos forma yra skelbiami adresu: http://www.mita.lt.

Paraiškos teikiamos iki 2011 m. gegužės 27 d. 15.00 val. adresu: A. Goštauto g. 12 - 219, LT-01108 Vilnius. Siunčiant paštu, išsiuntimo vietos pašto antspaudo data turi būti ne vėlesnė kaip 2011 m. gegužės 27 d.

Gegužės 6 d. 9.30 val. MITA organizuoja informacinę dieną potencialiems šių programų pareiškėjams, kurioje jie bus supažindinami su projektų rengimo ir finansavimo tvarka, taip pat  mokslinės produkcijos komercializacijos galimybėmis.

Informacija teikiama telefonais: (8 5) 2127433 ir (8 5) 264 4709 arba el. paštu: natalija.koseleva@mita.lt, danute.stankeviciene@mita.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)