Dabartinė aukštųjų mokyklų praktikų sistema - visiškai beprasmiška  (4)

Statybų bendrovės „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ kritikavo dabartinę aukštųjų mokyklų praktikų sistemą. Pasak jo, siųsti studentus mėnesio ar dviejų praktikai yra absurdas – per tokį trumpą laiką praktikantai esą nespėja nieko išmokti, o juos priimančios įmonės tik patiria nuostolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jeigu ateina studentas vieno mėnesio praktikai, tai yra vargas ir jam, ir mums. Mano supratimu, tokia yra ir pasaulinė praktika, praktika turėtų trukti tikrai ne mažiau kaip tris mėnesius. Aš siūlyčiau, kad praktika truktų netgi šešis mėnesius. Tada galima kalbėti apie kokį nors ugdymą ir mokymą. Šiandieninės mokymo programos, sudarytos universitetuose, numato labai trumpą praktiką vieną kartą per metus, vieną ar maksimum du mėnesius. Tai iš tikrųjų per tokį laiko tarpą jaunas žmogus, studentas nieko negali išmokti“, – „Žinių radijui“ sakė A. Avulis.

Verslininko teigimu, dabartinė sistema sudaro prielaidas tiek studentams, tiek darbdaviams suvokti, kad praktika yra tik formalumas.

„Visi tada suvokiame, kad tai yra labai formali ta praktika – per mėnesį jis čia nieko neišmoks, o darbdaviai irgi turės tiktai vargo, nes reikės pastatyti prie jo kokį nors vieną žmogų, kuris turės aiškinti, ką ir kaip daryti, o po mėnesio jo (praktikanto – red.) neliks. Naudos neturės nei įmonė, nei tas studentas. Tai dėl to, kad yra tokios programos, nėra čia labai didelio noro priiminėti į praktiką, tiesiog suprantama, kad tai nėra mokymas, tai nėra praktinių įgūdžių ugdymas, o tik kažkoks formalumas, uždedamas pliusiukas ir viskas“, – kritiką žėrė A. Avulis.

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą galite rasti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(6)
(0)
(0)

Komentarai (4)