Mokiniai jau perka ir paprastus namų darbus: viena lygtis - 7 Lt  (17)

Nusirašinėjimas ant palangės prieš pamokas – jau seniai atgyvenęs dalykas. Dabar tai jiems padaro profesionalai, tereikia tik susimokėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete už kelis ar keliasdešimt litų vaikai gali užsisakyti paslaugą – užduočių atlikimą per trumpą laiką, rašo „Klaipėda“.

Dvylikametį sūnų auginanti klaipėdietė Vaiva buvo nemaloniai nustebina, ėmusi naršyti interneto platybėse. Užsukusi į svetainę Kontroliniai.lt moteris rado paslaugą namų darbus atlikti per dvi valandas. Suprantama, ne už dyką. Norintiems gauti išspręstus matematikos namų darbus per kelias valandas tereikia užpildyti paruoštą formą. Moksleivių prašoma pateikti, kokio tipo mokymosi įstaigą lanko. Pasirinkti paslaugą, kurią norima gauti: siūlomos videopamokos, namų, kontroliniai, laboratoriniai ar kursiniai darbai.

Dienraščio atliktas eksperimentas parodė, kad sistema puikiai funkcionuoja. Surašius visą informaciją, buvo pridėtos ir dvi užduotys – viena lygtis ir žodinis uždavinys. Netrukus į elektroninį paštą atkeliavo laiškas, kuriame nurodoma šiek tiek palaukti, kad puslapio autoriai galėtų įvertinti pateiktas užduotis, taip pat atsiųsti užsakymo patvirtinimą bei kainą. Po kelių valandų nuo užklausos patvirtinimo, atėjo ir kitas laiškas, kuriame patikslinama, jog vienos lygties ir vieno uždavinio sprendimas kainuos 7 litus. Klientui siūloma padaryti pavedimą į sąskaitą ir laukti atsiunčiamų išspręstų namų darbų.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėja Virginija Kazakauskienė įsitikinusi, kad nusirašinėjimas aktualesnis jaunesniems moksleiviams, o vyresnieji, ypač abiturientai, jau pagalvoja, kaip reikės laikyti valstybinius egzaminus, kuriuose pagalbos nesulauks.

„Po truputį turime užaugti ir suvokti, kad žinios yra kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas ir turtas. Arba aš jas turiu, arba – imituoju, kad galiu jomis pasigirti. Žmonių kultūra dar turėtų keistis. Išaiškėja, kad aukštųjų mokyklų diplominiai darbai yra perkami. Tai – aukštojo mokslo išsigimimas“, – neslėpė Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(13)
(0)
(2)

Komentarai (17)