Pramonininkų konfederacijos prezidentas apie Lietuvos aukštąjį mokslą: „yra skirtumas tarp to, ko mokoma universitetuose, ir to, ko reikia“  (5)

Prezidentė su akademinės bendruomenės, darbdavių ir studentų atstovais aptaria, kaip padidinti aukštojo mokslo kokybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalia Grybauskaitė pabrėžia, kad Lietuvos konkurencingumą, augančią ekonomiką ir inovacijų proveržį gali užtikrinti tik kokybiškas aukštasis mokslas. Todėl, pasak šalies vadovės, būtina imtis priemonių gerinant jo kokybę, orientuoti studijas į darbo rinkos ir valstybės poreikius bei skatinti inovacijas.

Susitikime dalyvaujantis Pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis sako, kad trūksta kūrybingų ir gebančių priimti sprendimus žmonių.

„Mano galva, yra skirtumas tarp to, ko mokoma universitetuose, ir to, ko reikia. Šiandien gera proga apie tai pasikalbėti ir su valstybės vadove. Trūksta žmonių, kurie gebėtų priimti sprendimus, reikalingus besikeičiančioje aplinkoje, kurie būtų kūrybingi, inovatyvūs. Man atrodo, šiandien svarbiausia valstybės užduotis – kaip išugdyti tuos talentus“, – sako R. Dargis.

Pagal žmonių su aukštuoju išsilavinimu skaičių Lietuva lenkia daugelį Europos šalių, tačiau pagal pasaulio inovatyvumo reitingą yra 39-oje vietoje.

Beveik pusė Lietuvos darbdavių teigia, kad aukštųjų mokyklų absolventams trūksta žinių ir įgūdžių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(1)
(6)
(-5)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: