Kaip technologijų magnatai ledžia savo milijardus?  (10)

Jeigu įkurtumėte technologijų kompaniją, vertą milijardų JAV dolerių, ką veiktumėte su savo pinigais? Tai yra tikra problema, su kuria susiduria magnatai. Yra tokių, kurie tiesiog įsigyja brangius pirkinius, kaip automobiliai, namai, lėktuvai ar net salos. Štai keletas praktinių sėkmės pavyzdžių ir idėjų, kurias pateikia „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programinės įrangos kompanijos „Oracle“ vienas iš įkūrėjų Larry‘s Ellisonas dar yra žinomas kaip vienas didžiausių medicinos filantropų. „Man priklauso išties kūrybingai pavadintas medicinos fondas – „Ellisono medicinos fondas“ (angl. Ellison Medical Foundation)“, - juokauja verslininkas. Fondas daugiausia dėmesio ligoms, kurios dažniausiai pasireiškia senatvėje. Svarbu pastebėti, kad L. Ellisonas, kuris jau skyrė maždaug milijardą šiam fondui, yra sulaukęs 68 metų amžiaus.

Paulas Allenas kolekcionuoja II Pasaulinio karo lėktuvus, steigia rokenrolo muziejų ir jam priklauso kelios sporto komandos. Šis milijardierius yra „Microsoft“ bendraįkūrėjas. Jo įkurtame mokslinių tyrimų institute „Allen Institute for Brain Science“ stengiamasi išsiaiškinti žmogaus smegenų veikimo ypatumus ir galbūt ateityje padėti Alzhaimerio liga, kurią kentėjo ir jo motina, sergantiems. Kitas instituto tikslas – atkurti žmogaus smegenis ir sukonstruoti įrenginius, kurie pasižymėtu žmogaus intelektu.

Rizikos kapitalo srityje sėkmingai dirbantis Vinodas Khoslas dalį savo pajamų skiria netikros mėsos ir sūrio gamybai. Jis finansuoja slaptą veiklą, kurios metu specialistai, iš augalinės kilmės produktų išskirdami baltymus, riebalus ir skaidulines medžiagas, gamina sultingus ir mėsa kvepiančius paplotėlius.
„Karvės šiame projekte tikrai nedalyvauja, bet jūs net nepastebėtumėt skirtumo“, - patikino jis. Taip pat už V. Khoslo pinigus panašiu metodu yra kuriamas sūrio produktas.

Vienas iš kompanijos „Google“ įkūrėjų Sergėjus Brinas atskleidė, kad jo mama serga Parkinsono liga. Jo įkurtas startup'as „23andMe” ištyrė, kad tikimybė, jog pats savininkas gali susirgti šia lyga yra labai didelė. Dabar ši veikla yra remiama „Google Ventures“ ir ieškoma būdų kaip išgydyti S. Briną ir kitus tokio likimo žmones nuo šios klastingos ligos.

Genralinis kompanijos „Amazon“ direktorius Jeffas Bezosas žada išleisti 42 mln. JAV dolerių milžiniško laikrodžio statybai. Jis turėtų būti ypatingas tuo, kad skambėtų kiekvienais metais, kas dešimt, šimtą, tūkstantį metų ir taip 10 tūkst. metų. Taip pat turtuolis planuoja įkurti kosmoso kelionių kompaniją.

Vieno populiariausių socialinių tinklų „Facebook“ sumanytojas Markas Zuckerbergas 2010 metais griausmingai pradėjo savo švietimo rėmimo fondą – padovanojo 100 mln. JAV dolerių Naujojo Džersio valstijos, Niuarko miesto viešųjų mokyklų sistemai. Milijardierius net nėra kilęs iš šios valstijos, tačiau po metus trukusių tyrimų iššsiaiškino, kad būtent Niuarko miesto sistema buvo palankiausia vystymuisi. Taip pat parama įpareigojo miestą patį išsitinki, kuri mokyklą yra tinkamiausia šiai paramai.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (10)