Kodėl niekas nedrįsta užpulti Šveicarijos?  (35)

Dauguma žino, kad Šveicarija yra neutrali valstybė. Ji nesikiša į jokius karinius konfliktus ir turi neutralumo statusą nuo pat 1815 metų. Ji išliko tokia nepaisant tuzino karų, dviejų pasaulinių karų, Šaltojo karo ir t.t.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikriausiai nustebsite, kad Šveicarija yra apsiginklavusi iki dantų ir pasirengusi atremti bet kokį priešo puolimą. Šveicarai buvo pirmieji, kurie įvedė privalomąją karo tarnybą kiekvienam pilnamečiui vyrui. Vėliau šiuo pavyzdžiu labai sėkmingai pasekė Izraelis.

Kad puolančiam priešui būtų kaip įmanoma sunkiau, šveicarai tiltuose yra įtaisę sprogmenis. Oficialiai teigiama, kad Šveicarijos tiltuose, keliuose, geležinkeliuose ir tuneliuose yra įtaisyta 3000 sprogimo taškų. Tačiau manoma, kad šis skaičius iš tiesų yra dvigubai didesnis.

Šveicarai yra pasirengę padaryti viską, kad galimų įsibrovėlių invazija būtų kuo sunkesnė. Jų užminuoti tiltai virš greitkelių, yra suprojektuoti taip, kad jį susprogdinus šis nugriūtų tiesiai ant greitkelio. Priešas tiesiog negalėtų išvengti ar lengvai atitaisyti žalos.

Šalies tuneliai yra taip stipriai išsišakoję, kad juose sėkmingai galėtų pasislėpti ir gintis šalies kariuomenė. Taip pat po ramiais kaimeliais tūno požeminiai tuneliai, kuriuose slepiama artilerija.

Tikriausiai, skaitant straipsnį iškilo klausimas: kodėl tarptautinėje bendruomenėje neutrali šalis yra taip stipriai apsiginklavusi?

Atsakymas ir slypi pačiame klausime. Kadangi Šveicarija yra neutrali, ji neturi jokių sąjungininkų, o užpulta turėtų gintis pati. Kaip matome, neutralumo kaina yra išties didelė. Tačiau jeigu kas nors sugalvotų užpulti Šveicariją, pastaroji užpuoliką priverstų stipriai gailėtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(174)
(20)
(154)

Komentarai (35)