Už kokią algą sutiktumėte padirbėti piemeniu?  ()

Romantiškas darbas saloje kauniečiams neatrodo patrauklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niekas nesiveržia įsidarbinti Kauno marių regioninio parko piemeniu. Žolės, kuri auga šioje teritorijoje, taip pat niekam nereikia.

Kauno marių regioniniame parke gyvena retų veislių paukščių bei kitų gyvūnų, auga ir retų augalų.

Norėdami išsaugoti unikalų gamtos kampelį, parko darbuotojai turi nuolat prižiūrėti teritorijas, kad jos neužželtų menkaverčiais krūmais ir žolynais.

Kasmet šienauti didelių plotų parko direkcija pinigų neturi. Parke dirbantis biologas Giedrius Vaivilavičius pasakojo, kad tai geriausiai pavyktų padaryti parko teritorijoje ganant ožkas ir avis.

Ypač tai naudinga būtų Arlaviškių ornitologiniame draustinyje esančioje Paukščių saloje. Specialistai norėtų, kad ten vėl įsikurtų retų rudagalvių kirų kolonija, kuri einant laikui išnyko.

2008 metais vienas ūkininkas Paukščių saloje pasiryžo ganyti 45 avis. Tačiau 35 gyvulius kažkas pavogė. Nuo to laiko norinčiųjų užsiimti tokia veikla saloje taip ir neatsirado.

G.Vaivilavičius prisiminė, kad 2014 metais už avių piemens darbą parkas per mėnesį būtų mokėjęs per 500 eurų. Taip pat parko darbuotojai buvo sumanę išsinuomoti avis iš ūkininkų ir už sezoną sumokėti apie 2 tūkstančius eurų.

„Tačiau ir pinigai nieko nesuviliojo. Norinčiųjų išnuomoti avis ar dirbti piemenimis neatsirado. Nuleidome rankas“, – pasakojo G.Vaivilavičius.

Vis dėlto biologas vis dar svajoja, kaip ožkos ar avys galėtų prisidėti prie Kauno marių regioninio parko gerovės. Specialistas mano, kad jei Kadagių slėnis būtų aptvertas, ūkininkai galbūt susigundytų ten ganyti šiuos gyvulius.

„Tvora suteiktų ožkoms ir avims saugumo, o lankytojams netrukdytų gėrėtis gražiais vaizdais“, – sakė G.Vaivilavičius.

Tačiau biologas abejojo, ar tai artimiausiu metu pavyks padaryti, nes užtverti tvoroms stinga pinigų. Parko darbuotojai ūkininkams siūlo ir kitą paslaugą. Visi norintys gali nemokamai nusišienauti parko pievas.

„Tačiau, matyt, pašaro poreikis per mažas. Todėl ūkininkai šienauti nemokamos žolės taip pat nenori“, – sakė G.Vaivilavičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Vėjūnė Inytė
(15)
(4)
(11)

Komentarai ()