Kas per daug - tas nesveika: štai kodėl pajūryje užsikasimas iki kaklo smėliu gali būti mirtinas  ()

Išdaigos pajūryje gali būti pavojingos gyvybei – tuo įsitikino paplūdimyje iki kaklo smėlyje užsikasęs prancūzas. Į duobę įlindęs ir ją smėlio pripildęs paryžietis suvokė, kad nebegali iš jos niekaip išlipti, nes judėdamas tik dar labiau suspaudė aplinkui jį esantį smėlį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į pagalbą paryžiečiui žengė 20 poilsiautojų ir devyni gelbėtojai, kurie jį galų gale bendromis jėgomis ištraukė iš pragaištingos duobės, rašo „The Local“. Įvykis nutiko Moljete, Pietvakarių Prancūzijoje, kai 21-erių paryžietis įlindo ir smėliu užsikasė dviejų metrų gylio bei trijų metrų pločio duobėje. Tačiau kai vyras bandė išsilaisvinti, jo judesiai suspaudė aplinkui jį buvusį smėlį.

Kai kiti poilsiautojai jam mėgino padėti, smėlis buvo taip suspaustas, kad į duobę užsikasęs paryžietis vos sugebėjo prakvėpuoti. Tada poilsiautojai ir gelbėtojai susikibo, sudarė žmonių grandinę: dauguma žmonių gulėsi ant pilvo, laikė vienas kito kulkšnis ir traukė vyrą iš duobės, o tuo metu kiti darbavosi kastuvais.

Po 45 minutes trukusios gelbėjimo operacijos vyras pagaliau buvo išlaisvintas ir jam duota kvėpuoti deguonimi.

Gelbėtojai perspėjo, kad poilsiautojams derėtų prieš einant namo išraustas duobes užpilti smėliu. Vienas gelbėtojas pasakojo, kad savo darbe jam jau teko matyti du vaikus, kurie įstrigo smėlyje ir užduso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(28)
(4)
(24)

Komentarai ()