Turtingi amerikiečiai su draugais skrido į Sardiniją, bet galiausiai atsirado Birmingame ir dabar yra labai pasipiktinę  (3)

Grupelė turtingų amerikiečių su draugais iš Italijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos ir Naujosios Zelandijos ilgai planavo kelionę į Kaljarį. Gražų miestelį Sardinijoje. Tačiau privačiu lėktuvu atskridusių žmonių niekas nepasitiko su šampanu. Vietoje to, grupelė buvo išvyta iš šalies ir nuskrido į kur kas mažiau prabangų Birmingamo miestą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Privatūs lėktuvai kadaise Kaljaryje buvo sutinkami itin maloniai, nes turtingi turistai ir verslininkai mieste palikdavo nemažai pinigų. Tačiau dabar laikai kiti. Europos Sąjunga jau leidžia žmonės iš 14 šalių laisvai atvykti į organizacijos šalis, tačiau tarp tų šalių nėra JAV. Problema - vis dar sparčiai plintanti COVID-19 liga.

Tačiau iš JAV atvykę žmonės taip lengvai nepasidavė. Jie net 14 valandų aiškinosi su Italijos pareigūnais, siūlydami pačius įvairiausius variantus. Amerikiečiai norėjo, kad jiems būtų atliekami COVID-19 testai, jie sutiko 14 dienų praleisti karantine viešbutyje. Tačiau italai nepasidavė ir prabangiam privačiam lėktuvui teko skristi į Jungtinę Karalystę.

Tuo viskas ir būtų pasibaigę. Tačiau nepatenkinti keliautojai kreipėsi į teisininkus, kurie greitai pateikė dokumentus Sardinijos teismui. Šis per savaitgalį nusprendė, kad įvyko biurokratinė klaida ir grupelė turėjo būti įleista į Sardiniją. Taigi, dabar pareigūnai susidurs su problemomis ir turės aiškintis, kodėl taip neteisingai interpretavo COVID-19 saugumo taisykles ir pačią situaciją.

Sardinijos verslininkė Federica Fanari, kuri taip pat buvo tame privačiame lėktuve, teigė, kad patyrė gėdą ir didžiulį nusivylimą. Fanari dabar tikisi oficialaus į šią nesąmonę įsivėlusių institucijų atsiprašymo ir greito problemos sprendimo. Tačiau kaip taip gali būti, jei pareigūnai tikrai sekė pakankamai paprastus nurodymus apie iš JAV atskrendančius lėktuvus?

Europos Sąjungos įvesti COVID-19 draudimai yra skirti apriboti turistų srautams. Tačiau, kaip teigia nukentėjusiuosius atstovaujantis teisininkas, į Italiją neįleista grupelė nebuvo turistai. Tai buvo verslininkai, kurie į Sardiniją atvyko pirkti nekilnojamo turto. Kitaip tariant, jie atvyko investuoti, todėl jiems turi būti taikoma išimtis. Be to, kai Europos Sąjunga priėmė tą apribojimą, neleidžianti turistams iš JAV atvykti į organizacijos šalis, tas privatus lėktuvas jau buvo ore. Sardinijos teismas nusprendė, kad įstatymų prižiūrėtojai turėjo pakankamai laisvės, kad į problemą pažiūrėtų humaniškiau ir verslininkus įsileistų. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(25)
(-23)

Komentarai (3)