Anomalijų entuziastas iš Italijos žiniasklaidą užvertė naujais „veidais Marse“  (7)

46-erių italas Mateo Janeo (Matteo Ianneo) pastarosiomis savaitėmis viešojon erdvėn pažėrė ištisą plejadą Marso paviršiaus anomalijų tema „Žmogiški veidai Marse“. Puljos regione gyvenantis prisiekęs mįslingų Marso paviršiaus darinių ieškotojas teigia, jog pirmąjį iki tol neatrastą Marso reljefo darinį, keistai primenantį žmogaus veido bruožus, atrado studijuodamas aplink Raudonąją planetą ratus sukančio Europos Kosmoso Agentūros (ESA) zondo siųstose fotografijose, kurios patalpintos „Google Maps“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar 1976 m. NASA kosminių tyrimų zondas „Vikingas 1“, fotografavęs Marso paviršių, šalia kitų nuotraukų atsiuntė ir daug kalbų ir diskusijų sukėlusį kadrą, kuriame užfiksuotas planetos grunto paviršiuje iškilęs žmogaus veido profilis, pavadintas „Marso Sfinksu“. Patys NASA atstovai tuomet per žinias pranešė, jog nufotografuota „akmeninė struktūra panaši į žmogaus galvą“. Po to prasidėjo aibės teorijų – nuo natūraliai susiformavusio darinio iki nežemiškų civilizacijų įtakos. Praėjus 30 metų, Marso zondas „Mars Express“ vėlei nufotografavo tą patį veidą. Tik šį kartą vaizdas žymiai aiškesnis.

„Marso sfinkso“ mįslės entuziastai greičiausiai liko nusivylę – naujojoje nuotraukoje aiškiai matyti, kad „veidas“ – tik stalkalnio viršūnė.

Veido bruožus – akis, nosį, burnos liniją – suformavo eroduojančio kalno paviršiaus ypatumai ir tam tikros apšvietimo sąlygos, kai šį apie 1,5 km skersmens objektą iš Marso orbitos 1976 m. pirmą kartą nufotografavo NASA palydovas „Vikingas 1“.

Anomalijų atradėjas iš Italijos nesiima spręsti, ar jo atrasti reljefo dariniai žmogaus veidus primena dėl atsitiktinio šviesos ir šešėlių žaismo, ar jie yra dirbtinės kilmės milžiniškos skulptūros, tačiau nujaučia, kad tokie kadrai gali būti įdomūs ne vienam mūsų planetos gyventojui. Praėjus vos keletui dienų nuo pirmojo „veido“ (žr. pirmąją rašinio iliustraciją) paviešinimo, M. Janeo išplatino dar vieną Marso paviršiaus fotokadrą su kitu „veidu“, ir atskleidė, jog Marso paviršiuje tokių „veidų“ atradęs ne vieną ir ne du. Antrojo „veido“ koordinatės Marse - 43°19’19.30″N 22°53’5.29″E. Trečiasis M. Janeo veidas „Google Maps“ Marso žemėlapyje yra 40°01’25.89″ N 8°58’21.53″ W. Trečiasis M. Janeo veidas „Google Maps“ Marso žemėlapyje yra 40°01’25.89″ N 8°58’21.53″ W.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)