TOP 8 geriausių išmaniųjų apyrankių su 11.11 išpardavimo nuolaidomis ir papildomais nuolaidų kuponais: geriausi „Xiaomi“ ir „Huawei“ pasiūlymai, pačios pigiausios apyrankės vos už 8€ (Geriausios 2018 metų apyrankės iš Kinijos, Parametrų palyginimas, Video)  ()

Atrinkome pačias geriausias biudžetines 2018 metų apyrankes, kurios bus naudingos ne tik paprastiems vartotojams, bet ir sporto entuziastams. Šiam rinkiniui Kinijos parduotuvės paruošė specialias nuolaidas ir kuponus, daugelis kurių skirti tik Lietuvos rinkai, bet daiktų kiekis labai ribotas. Į šį sąrašą pateko:

- 27% nuolaida „Huawei Honor 4“

- 45% nuolaida „Huawei Band 2 Pro“

- 56% nuolaida „Huawei Honor Band 4 Running Edition“

- 45% nuolaida „Xiaomi Mi Band 3“

- 42% nuolaida „Xiaomi Mi Band 2“

- 54% nuolaida „Alfawise Mini 3“

- 33% nuolaida „Newwear Q8“

- 66% nuolaida „Colmi M3S“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-11-07 TOP 8 geriausių išmaniųjų apyrankių su 11.11 išpardavimo nuolaidomis ir papildomais nuolaidų kuponais: geriausi „Xiaomi“ ir „Huawei“ pasiūlymai, pačios pigiausios apyrankės vos už 8€ (Geriausios 2018 metų apyrankės iš Kinijos, Parametrų palyginimas, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip išsirinkti pigią, bet gerą išmaniąją apyrankę 2018 metais?

Kartoti, ką daro išmanieji laikrodžiai ir apyrankės jau tikriausiai nebereikia, nors nežinantiems priminsime. Šie įrenginiai skaičiuoja žingsnius, nueitą atstumą, pateikia sudegintas kalorijas, primena pajudėti, pateikia fizinio aktyvumo duomenis, stebi miego ritmus ir ramiai pažadina rytais. Šias funkcijas turi visi išmanieji laikrodžiai ir apyrankės, kuriuos verta pirkti. Tačiau kai kurios gali dar daugiau - didelė dalis, bet ne visos, matuoja širdies ritmą, kur kas retesnis atvejis - kraujo spaudimo matavimas.

Biudžetinėje apyrankių klasėje labai retas reiškinys - GPS navigacija. Ir net jei apyrankė turi GPS, bet kainuoja pigiau nei 30€, labai tikėtina,  kad jautrumas bus silpnas ir GPS tiesiog nenaudotinas. O štai virš 30€ kainuojančios apyrankės su GPS užtikrina kur kas didesnį nueito atstumo matavimą. 

Kai kurios apyrankės yra skirtos bendram naudojimui, kai kurios specializuotos, pvyzdžiui, pritaikytos bėgiojimui. Vienos pateikia pagrindinius aktyvumo duomenis, kitos prisitaiko prie įvairių sporto režimų, bet arba kainuoja brangiau, arba sporto režimu matuoja nelabai tiksliai.

Trys pagrindinės biudžetinių apyrankių kainų grupės (pagal kainas Kinijoje):

  • 30€ ir daugiau. Jei norite maksimalios funkcijų įvairovės su gera kokybe, imkite tik tas apyrankes, kurios kainuoja nuo 30€  (nekalbame apie tikrai gerus išmanius laikrodžius - jų kaina 2-3 kartus didesnė). Nors yra daug pigių apyrankių, kurios giriasi panašia funkcijų įvairove, bet išpildymo kokybė ir tikslumas bus prastesnis. Šiame segmenete karaliauja „Huawei“ - universalesnių ir geresnių apyrankių su geriausia kaina nerasite. 
  • 20-30€. Jei norite paprastos fizinio aktyvumo apyrankės, su dažniausiai naudojamomis aktyvumo funkcijomis, be daugybės sporto režimų, bet veikiančios patikimai, stabiliai ir su geru tikslumu, rinkitės „Xiaomi“ apyrankes - nieko geriau nerasite pagal kainą ir kokybę, o kainuos tarp 20-30€. Jos yra tarsi standartas, ką ir kaip turi daryti paprasta, bet funkcionali apyrankė. 
  • Mažiau nei 20€. Jei ieškote kažko dar pigesnio, turite susitaikyti su kuklesne funkcijų įvairove arba su mažesniu matavimo tikslumu, kuklesniu duomenų kiekiu programėlėje, tačiau visos pagrindinės funkcijos tikrai bus ir net turės malonių netikėtumų, kokių neturi brangiau kainuojančios apyrankės. Tai galioja iš esmės visoms apyrankėms, išskyrus atpigusius flagmanus, tokius kaip „Xiaomi Mi Band 2“ - ji jau kainuoja mažiau nei 20€, bet gali tą patį, ką 30-30€ grupės apyrankės. O ar naudingos kitos apyrankės iki 20€? Žinoma, kad taip - jos tikrai rodo laiką, tikrai matuoja žingsnisu ir tikrai daro daugybę kitų dalykų, tik ne taip gerai atidirbta programėlė, daugiau matavimo paklaidų, bet tikrai žinosite visą esmę apie savo fizinį aktyvumą. Puikiai tinka vaikams ir tiems, kam apyrankė yra pagalbinis aksesuaras, o ne būtinas įrankis fizinio aktyvumo sekimui. 

1. „Huawei Honor 4“ - didžiausia funkcijų įvairovė už mažiausią kainą

35.24€ | 27 % nuolaida | „Huawei Honor 4“ specifikacijos

  • Turbūt pati geriausia apyrankė pagal kainos/kokybės santykį, turinti daugiausia funkcijų ir galimybių už tokią kainą
  • Daugiausia sporto režimų turinti išmanioji apyrankė
  • Širdies ritmo matavimas, miego režimo sekimas
  • Kraujo spaudimo matavimas
  • Labai didelis, spalvotas AMOLED ekranas

Kaina

Tikrinta 2018 11 06

„Huawei Honor 4“ – tai vidutinės klasės išmanioji apyrankė sportuojantiems. Šis įrenginys yra specialiai sukurtas tiems, kurie nori išlikti fiziškai aktyvūs ir sveiki.

Kaip ir daugelis išmaniųjų apyrankių, „Huawei Honor 4“ skaičiuoja žingsnius, įveiktą atstumą, sudegintas kalorijas, matuoja širdies ritmą, stebi miego kokybę, o eilė sporto režimų padeda sekti treniruotės efektyvumą.

Žinoma, tai gali daugelis išmaniųjų apyrankių. Štai „Xiaomi Mi Band 3“ yra pakankamai panašus įrenginys ir jis muša pardavimų rekordus.

Itin populiari „Xiaomi Mi Band 3“ apyrankė turi 110 mAh bateriją („Huawei Honor 4“ – 100 mAh), 5ATM atsparumo vandeniui reitingą ir nespalvotą ekraną.

„Huawei Honor 4“ turi kiek ryškesnė AMOLED ekraną, kuris turi keletą spalvų. Dar daugiau - „Honor 4“ ekranas yra pastebimai didesnis (0,95 coliai prieš 0,78), tačiau abu įrenginiai identiškai valdomi prisilietimu.

Unikali „Huawei Honor 3“ funkcija - kraujo spaudimo matavimas. Tokią galimybė šioje kainų grupėje turėjo tik mažai kam žinomų gamintojų apyrankės ir tai darydavo gana apytiksliai. Didieji gamintojai kraujo spaudimo matavimą siūlydavo tik brangiose apyrankėse, nes užtikrinti tikslumą nėra taip paprasta ir tai padidindavo kainą. Tačiau panašu, kad „Huawei“ surado būdą, kaip atpiginti technologiją neaukojant tikslumo - nesinori tikėti, kad rizikuotų savo vardu siūlydama prastai veikiančią funkciją. Ir tai ryškus skirtumas nuo „Xiaomi Mi Band 3“ - pastaroji apyrankė kraujo spaudimo nematuoja.

Verta prisiminti, kad senesnės kartos „Huawei Honor 3“ apyrankė buvo labausiai giriama dėl kokybiško miego režimo sekimo - tą ji darydavo bene geriausiai iš visų apyrankių. Gamintojas dabar skelbia, kad „Huawei Honor 4“ turi dar geresnį miego režimo sekimą, su infraraudonųjų spindulių sensoriumi, kuris automatiškai indentifikuoja miego pradžią - nustatai, jog šią savaitę norėsi sekti miegą ir apyrankė tą daro automatiškai. Tiesa, tokiu atveju baterija laikys ne ilgiau kaip 6 dienas. Tokios galimybės neturi „Xiaomi Mi Band 3“ - miego sekimą joje reikės įjungti prieš gulantis. 

Dar vienas skirtumas tarp „Huawei Honor 4“ ir „Xiaomi Mi Band 3“ - sporto režimų skaičius. „Xiaomi Mi Band 3“ jų turi 5 svarbiausius ir populiariausius, „Huawei Honor 4“ jų turi gerokai daugiau ir įvairesnių. Ar to reikia praktiškai, spręsti kiekvienam, bet universalumo ši apyrankė tikrai turi daugiau.

Ir panašu, kad „Huawei Honor 4“ yra šiek tiek atsparesnė apyrankė fiziniam poveikiui, nei „Xiaomi Mi Band 3“ - tą galima pamatyti šioje palyginamojoje apžvalgoje:

Nesinaudojant miego stebėjimo funkcija „Huawei Honor 4“ baterija išgyvena net 14 dienų, o sekant savo miego ritmus – 6 dienas. Aišku, pats įkrovimas ilgai netrunka – apie 2 valandas.

„Huawei Honor 4“ iš tiesų yra geras pasirinkimas. Visus „Huawei Honor 4“ privalumus net būtų sunku suskaičiuoti.

2. „Huawei Band 2 Pro“ - vienintelė biudžetinė apyrankė su gerai veikiančiu GPS, geriausiu atstumo matavimu ir virtualiu asistentu

35.24€ | 45 % nuolaida su kuponu LTHUA21111| „Huawei Band 2 Pro“ specifikacijos, atsiliepimai

Apibendrinant galiu pasakyti tik tiek, kad tai tiesiog nuostabus biudžetinės klasės fizinis aktyvumo asistentas. Žinoma, geriausia funkcija yra integruotis GPS ryšio modulis, kuris veikia tikrai labai gerai ir tiksliai. Taikomoji programa taip pat yra pakankamai funkcionali ir patogi naudotis. (Marius)

  • Vienintelė vidutinės klasės apyrankė, kuri turi GPS ryšio modulį
  • Aukštos kokybės, didelis, bet nespalvotas PMOLED ekranas
  • Virtualus asistentas, kuris pataria, kaip pagerinti sporto režimus
  • Širdies ritmo matavimas
  • Neturi kraujo spaudimo matavimo
  • „Coach Mag“ žurnalas išrinko šią apyrankę kaip geriausią 2018 metų biudžetinę išmaniąją apyrankę - tokį funkcionalumą siūlo tik maždaug 150 eurų siūlantys fizinio aktyvumo asistentai
  • Deja, ji kainuoja brangiausiai iš visų šiame sąraše esančių apyrankių.

Kaina

Tikrinta 2018 11 06

„Huawei Band 2 Pro“ - tai vienas iš nedaugelio fizinio aktyvumo asistentų, kuris ne tik skaičiuoja žingsnius, nueitą atstumą, bet ir turi GPS navigaciją, nuolatinį širdies ritmo matavimą ir talpią bateriją, kurios energijos užtenka 21 dieną budėjimo režimu. Be to, iš konkurentų išsiskiria ypač plonu ir ergonomišku korpuso dizainu (21,6 x 1,97 x 1,03 cm), o asistento kraštus dengia labai patvarus metalinis korpusas.

Fizinis aktyvumo asistentas „Huawei Band 2 Pro“ jau spėjo sužavėti ne tik apžvalgininkus, bet ir pirkėjus visame pasaulyje. Tai yra bene pagrindinė priežastis, kodėl dabar „Huawei Band 2 Pro“ galima įsigyti praktiškai bet kurioje šalyje. Vis dėlto čia svarbu atkreipti dėmesį, kad Kinijoje šis fizinis aktyvumo asistentas yra parduodamas ženkliai pigiau.

Išsirinkti sau patinkantį kokybišką fizinį aktyvumo asistentą dabar yra tikrai nelengva. Greičiausiai net ir dabar skaitant apie „Huawei Band 2 Pro“ fizinį aktyvumo asistentą galvoje jums vis tiek sukosi klausimas. O kodėl gi man pirkti šį fizinį aktyvumo asistentą, o ne „Xiaomi Mi Band 3“? Juk „Xiaomi Mi Band 3“ gali pasiūlyti tą patį, o kainuoja beveik dvigubai pigiau.

Galbūt iš dalies jūs šiuo atveju esate teisūs, tačiau, patikėkite, „Huawei Band 2 Pro“ tikrai yra išskirtinis fizinis aktyvumo asistentas, kuris būtent nuo kitų ir skiriasi keliomis reikšmingomis papildomomis funkcijomis. Žinoma, analogišką funkcionalumą siūlo ir kiti fiziniai aktyvumo asistentai, tačiau tokį gerą kainos ir funkcionalumo balansą šiuo metu rinkoje tikrai gali pasiūlyti tik „Huawei Band 2 Pro“.

Dideliu „Huawei Band 2 Pro“ privalumu tampa integruotas GPS ryšio modulis. Būtent jis padeda kur kas tiksliau apskaičiuoti įveiktą atstumą ir taip pat itin praverčia bėgiojant ar važinėjantis dviračiu. Kitaip sakant, „Huawei Band 2 Pro“ gali pateikti tikslią informaciją apie jūsų įveiktus maršrutus. Būtent to tikrai negali pasiūlyti populiarusis „Xiaomi Mi Band 3“ fizinis aktyvumo asistentas – jis neturi GPS modulio. Iš esmės GPS modulio neturi joks fizinio aktyvumo asistentas iki 35€ - net jei kažkas ir išleidžia itin pigų modelį su GPS, tai signalo jautrumas būna toks mažas, kad jo vistiek nenaudosite.

Be to, dar kartą norime jums priminti, kad daugybės vyrų pamėgtas „Coach Mag“ žurnalas kiek seniau išrinko geriausią 2018 metų biudžetinę išmaniąją apyrankę, kuria šiuo atveju, žinoma, tapo „Huawei Band 2 Pro“. „Coach Mag“ mano, kad panašių apyrankių kaina geriausiu atveju prasideda tik nuo 110 eurų, tačiau dažniausiai tokį funkcionalumą siūlo tik maždaug 150 eurų siūlantys fizinio aktyvumo asistentai.

Kitas svarbus akcentas, kuris suteikia „Huawei Band 2 Pro“ pranašumą prieš „Xiaomi Mi Band 3“ yra ergonomiškas ir itin plonas korpusas. Pavyzdžiui, jeigu „Xiaomi Mi Band 3“ korpuso matmenys atitinkamai yra 24,7 x 1,79 x 1,2 cm, tai tuo tarpu „Huawei Band 2 Pro“ matmenys atitinkamai siekia 21,6 x 1,97 x 1,03 cm. Kitaip sakant, „Huawei Band 2 Pro“ šiuo atveju turi net 0,17 centimetro plonesnį korpusą nei „Xiaomi Mi Band 3“ fizinis aktyvumo asistentas.

Viena iš dažniausiai minimų savybių be GPS yra nuolatinis širdies pulso matavimas, kuris leidžia labai tiksliai stebėti širdies apkrovas keičiant fizinio krūvio intensyvumą.

3. „Huawei Honor Band 4 Running Edition“ - geriausia išmanioji apyrankė bėgiojantiems

19.75€ | 56 % nuolaida su kuponu LTHUA391111| „Huawei Honor Band 4 Running Edition“ specifikacijos

  • Unikali apyrankė bėgiojantiems - apie bėgimą pateikia tiek duomenų, kiek nepateikia jokia kita apyrankė
  • Unikalus laikiklis tvirtinimui prie batų
  • Neturi širdies ritmo matavimo
  • Neturi kraujo spaudimo matavimo

Kaina

Tikrinta 2018 11 06

  • Lietuvoje - neparduodama
  • Gearbest - 19.75€
  • Nuolaidų kuponas LTHUA391111, kiekis 30 vnt
  • Geekbuying - 20.28€

„Huawei“ išmaniųjų apyrankių rinkoje tikrai nėra naujokas. Netgi galima tvirtinti, kad kiekvienas naujas „Huawei“ fizinis aktyvumo asistentas pasiūlo niekam iki šiol dar nematytų funkcijų. Ne išimtis yra ir naujos kartos fizinis aktyvumo asistentas „Huawei Honor Band 4 Running Edition“, kuris ypatingas rinkoje tampa dėl to, nes turi integruotą šešių ašių daviklį.

„Huawei Honor Band 4 Running Edition“ pagal šį aspektą negali nurungti net ir garsusis „Xiaomi Mi Band 3“ fizinis aktyvumo asistentas.

Įprastai fiziniai aktyvumo asistentai turi tik trijų ašių daviklį – akselerometrą. Tai reiškia, kad toks fizinis aktyvumo asistentas geba fiksuoti įveiktą atstumą ar nueitus žingsnius, tačiau tikslumu negali pasigirti, pavyzdžiui, bėgant. Šią problemą „Huawei Honor Band 4 Running Edition“ sprendžia integruotu papildomu trijų ašių giroskopu, kuris atitinkamai padeda įvertini pasvirimo kampus bei pasikartojančius svyravimus.

Toks bendras šešių ašių daviklis yra tikra bėgimo mėgėjų svajonė. Jo pagalba „Huawei Honor Band 4 Running Edition“ yra pajėgus surinkti daug papildomų individualių žmogaus bėgimo parametrų. Jais remiantis taikomoji programa gali pateikti įvarius patarimus, kurie intensyviai sportuojantiems padeda išvengti raumenų ir sąnarių traumų. Tai iš ties unikali funkcija, nes jos kol kas neturi joks kitas fizinis aktyvumo asistentas.

Kita išskirtinė „Huawei Honor Band 4 Running Edition“ savybė – specialus laikiklis, kurį naudodami šį fizinį aktyvumo asistentą galite pritvirtinti prie sportbačio. „Huawei“ tvirtina, kad tokį fizinio aktyvumo nešiojimo būdą būtinai turite rinktis tada, jeigu iš tikrųjų aktyviai bėgiojate. Tai leis gauti kur kas tikslesnius duomenis apie savo kasdieninius bėgimus.

Vienintelė problema, kuri kai kuriems gali tapti trūkumu yra tokia, kad „Huawei Honor Band 4 Running Edition“ neturi pulsometro. Jeigu ši funkcija yra jums svarbi, tuomet šiuo atveju tiesiog teks pripažinti panašiai kainuojančio „Xiaomi Mi Band 3“ pranašumą. Vis dėlto pagal kitus aspektus (pradedant kaina ir baigiant standartiniu funkcionalumu) šie fiziniai aktyvumo asistentai yra labai panašūs.

Tai reiškia, kad renkantis tarp „Xiaomi Mi Band 3“ ir „Huawei Honor Band 4 Running Edition“ didžiausią dėmesį reikėtų atkreipti į išmaniųjų apyrankių dizaino skirtumus ir taip pat nuspręsti ar prioritetą skiriate pulsometrui, ar profesionaliam bėgimo sporto režimui, kurio kol kas negali pasiūlyti joks kitas fizinis aktyvumo asistentas.

4. „Xiaomi Mi Band 3“ - 2018 metų aukso viduriukas pagal kainą ir kokybę

20.79€  | 45 % nuolaida su kuponu KS22WHU6FQ | „Xiaomi Mi Band 3“ specifikacijos, atsiliepimai

Po dviejų savaičių gavau savąją „Mi Band 3“. Išmanioji apyrankė puikiai atrodo ant mano riešo. Esu moteris ir mano riešai yra išties siauri, tačiau „Mi“ juosta nėra per didelė, priešingai, ji kuo puikiausiai tinka. Vizualiai atrodo fantastiškai, funkcionalumas puikus, o programėlės veikimas labai lengvas (viskas jau yra žinoma iš „Mi Band 2“). (Mi Band 3)

  • 2018 metais tai bene pati populiariausia išmanioji apyrankė visame pasaulyje
  • Visos svarbiausios funkcijos, labai geras balansas tarp kainos ir kokybės, bet universalumu nusileidžia „Huawei Honor 4“
  • 5 svarbiausi sporto režimai
  • Neturi GPS, bet užtikrina vieną iš tiksliausių žingsnių matavimų tarp apyrankių be GPS
  • Širdies ritmo matavimas, bet neturi kraujo spaudimo matavimo
  • Be įkrovimo atlaiko 20 dienų, IP68 reitingas, galima nardyti
  • Tinka bent kelios skirtingos programėlės, galima surasti tinkamiausią

Kaina

Tikrinta 2018 11 06

„Xiaomi Mi Band 3“ yra 3 kartos, 2018 metais anonsuota, stilinga, vandeniui atspari, nuolatos matuojanti širdies ritmą ir turinti didelės talpos bateriją išmanioji apyrankė, jau prekybos pradžioje sumušusi pardavimo rekordus

Tik rinkoje pasirodžiusi naujoji „Xiaomi Mi Band 3“ išmanioji apyrankė prikaustė žmonių dėmesį. O kai sužinojome, kad naujojoje apyrankėje atsirado tų dalykų, kurių pasigedome senojo jos versijoje, „Xiaomi Mi Band 3“ populiarumas išaugo iki neregėtų aukštumų. Tad kuo pasižymi „Xiaomi Mi Band 3“ ir kuo ji skiriasi nuo pirmtakės? Pirkėjai jau turi kuo pasidžiaugti, bet yra ir nusiskundimų.

„Xiaomi Mi Band 3“ išmanioji apyrankė iš išvaizdos yra labai panaši į „Xiaomi Mi Band 2“, tačiau naujoji versija turi didesnį ekraną, geresnę apsaugą nuo vandens ir didesnės talpos bateriją. Tiesa, dėl didesnio ekrano budėjimo laikas išliko toks pat.

Vienas iš reikšmingiausių pakeitimų, lyginant su pirmtake „Xiaomi Mi Band 2“, yra tas, kad naujoji apyrankė yra pilnai atspari vandeniui. Tiesą sakant, su ja galima eiti į dušą ir netgi nardyti iki 50 metrų gylyje. Tai rimtas ir daugelio lauktas patobulinimas.

„Xiaomi Mi Band 3“ aprūpinta kur kas didesniu 0,78 colių įstrižainės OLED ekranu, kurio raiška siekia 128 x 80. Be to, ekranas yra pilnai jautrus lietimui, kai „Xiaomi Mi Band 2“ atveju buvo tik vienas lietimui jautrus ekrano taškas - sensorinis mygtukas.  

Tad tokio dydžio ekraną reikia išnaudoti ir naujoji „Mi Band 3“ leidžia į telefoną gautas žinutes perskaityti tiesiog apyrankės ekrane. Žinutės dažniausiai būna ilgos, tačiau „Mi Band 3“ jas sutalpina į tris puslapius, kuriuos greitai vartysite atnaujintos programinės įrangos pagalba.

„Xiaomi Mi Band 3“ turi „Bluetooth 4.2“ technologiją, todėl ją bus galima susieti tiek su „Android 4.4“ tiek ir su „iOS 9.9“ bei naujesnėmis operacinėmis sistemomis dirbančiais įrenginiais.

Pati apyrankė yra pagaminta iš plastiko ir metalo, gali dirbti nuo –10 iki 50 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje bei sveria apie 20 gramų.

„Mi Band 3“ turi 110 mAh talpos bateriją, kurios, gamintojo teigimu, pilnai užteks 20 dienų. Savyje naujoji „Xiaomi“ apyrankė turės širdies ritmo matuoklį, kuris skirtingai nuo „Mi Band 2“, dirbs nuolatos. Tai būdavo viena iš „Mi Band 2“ kritikos priežasčių - nenuolatinis širdies ritmo matavimas. 

Taip pat yra miego kokybės sekimas, žingsniamatis, kuris realiu laiku parodys kiek jau nueita žingsnių, sudeginta kalorijų, pajudėjimo priminimas. Taip pat rodys kas jums skambina ar atsiuntė pranešimą. Galima ir atmesti skambutį. Apyrankė primins apie svarbius įvykius bei parodys orų prognozę.

Deja, bet kaip ir pirmtakė, naujoji „Xiaomi Mi Band 3“ apyrankė GPS nepalaikys. Na, bet už tokią kainą to turbūt ir nereikėtų tikėtis - panašiai kainuojantys laikrodžiai, kurie turi GPS, kaip taisyklė turi tokį mažą jautrumą, kad realiai tai yra nenaudojamas sprendimas. O gero jautrumo GPS kainuoja 2-3 kartus brangiau. 

Naujoji „Xiaomi Mi Band 3“ apyrankė yra tiesiog graibstoma, tad jau pirmosiomis prekybos dienomis fiksavo rekordą. „Xiaomi Mi Band 3“ gamintojas anonsavo 2018 metų gegužės 31 d., o birželio mėnesio pabaigoje Wang Xiangas, „Xiaomi“ vyresnysis viceprezidentas „Twitter“ tinkle paskelbė žinutę, kad vos per 17 dienų sugebėjo pasiekti 1 milijoną pardavimų. Ir tai turint omenyje, kad apyrankę buvo galima įsigyti tik Kinijoje. 

„Aš jums pasakysiu 15 priežasčių, kodėl verta rinktis būtent „Xiaomi Mi Band 3“ išmaniąją apyrankę ir tik vieną priežastį, kodėl ne“: „Xiaomi Mi Band 3“ palygino su „Huawei Honor Band 3“ (Video, Apžvalga)

5. Išmanioji apyrankė „Xiaomi Mi Band 2“ - geriausia minimalistinė apyrankė pasaulyje iki 20€

19.28€| 42 % nuolaida

  • Populiariausia išmanioji apyrankė iki 2018 m. 
  • Laimėjo „Red Dot“ dizaino apdovanojimą 2017 metais
  • Šiuo metu tai pati geriausia apyrankė, kainuojanti pigiau nei 20€ - pagal patikimumą, tikslumą ir kokybę jei neprilygsta niekas kitas šioje kainų grupėje.
  • Itin paprastas naudojimasis, labai tikslus žingsnių matavimas, kiek tai įmanoma be GPS
  • Itin paprasta ir funkcionali, labai gerai veikianti programėlė
  • Visos klasikinės funkcijos, lietimui jautrus sensorinis mygtukas, nespalvotas ekranas, nėra GPS, nepalaiko nuolatinio širdies ritmo matavimo

Kaina

Tikrinta 2018 11 06

Kuo ši apyrankė tokia gera? Priminsime, jog visų pirma, savo paprastumu. OLED ekranas neturi spalvų, tačiau kokybiškas. Korpusas yra mažas, tačiau puikiai telpa silikoninėje apyrankėje, kuri dar padeda ir išlaikyti apyrankės atsparumą vandeniui - „Xiaomi Mi Band 2“ atitinka IP67 reitingą.

Žmonės pamėgo „Mi Band 2“ dėl jos paprastumo - naudotis šios apyrankės privalumais labai lengva ir ją galima nešioti nuolat. Ji ne tik padeda sportuojant, kuomet matuoja širdies ritmą, įveiktus kilometrus ir sudegintas kalorijas, bet kartu stebi miego ritmus, primena pajudėti.

Tikriausiai esate girdėję apie „Red Dot“ dizaino apdovanojimus. Šie Šiaurės Reino-Vestfalijos Dizaino Centro rengiami apdovanojimai kasmet atrenka geriausius dizaino pavyzdžius. Tarp jų 2017 metais atsidūrė ir visiems gerai pažįstama „Xiaomi Mi Band 2“ išmanioji apyrankė.

„Red Dot“ dizaino apdovanojimai - tai prestižiniai apdovanojimai produktų ir komunikacijos įrangos dizaino srityse. Žiuri vertina kiekvieną gaminį, stengiasi įžvelgti jo stipriąsias ir silpnąsias puses. Geriausi dizaino pavyzdžiai, kurių kasmet būna tikrai daug, yra sudedami į vieną leidinį. Prieš kelis mėnesius „Xiaomi“ pasidžiaugė, kad taip pat gavo šį apdovanojimą ir technologijų žurnalistai sukluso - ar šia proga bus parengtas specialus modelis? Tuo tarpu kiti stebisi - už ką „Xiaomi Mi Band 2“ gavo šį apdovanojimą?

Ir iš tiesų, ši išmanioji apyrankė yra labai paprasta. Futuristišku dizainu „Xiaomi Mi Band 2“ nepasižymi, o rinkoje galima surasti net kelis panašiai atrodančius įrenginius. Visgi, ši išmanioji apyrankė garsėja kokybe, atsparumu vandeniui (IP67), minkšta TPU apyranke ir nedideliu 19 gramų svoriu. Ją galima dėvėti visą dieną ir pamiršti, kad ji yra ant jūsų riešo.

Visą tai ir įvertino „Red Dot“ dizaino apdovanojimų žiuri. Oficialiame puslapyjepažymima, kad „Xiaomi Mi Band 2“ buvo apdovanotas už dėvėjimo patogumą, neapkrautą dizainą ir už tai, kad ši apyrankė yra įrenginys, kurį galima dėvėti bet kuriuo metu, bet kurioje vietoje.

Tai tiesa ne tik dėl patogios apyrankės ir atsparumo vandeniui, bet ir dėl 70 mAh baterijos, kuri budėjimo režimu gali ištverti net 20 dienų, patogaus OLED ekrano, vienu mygtuku valdomų funkcijų, miego stebėjimo ir žadintuvo funkcijų. Tikriausiai manote, kad dėvėti „Xiaomi Mi Band 2“ galima ne bet kur, nes šis prietaisas gali netikti prie jūsų kuriamo įvaizdžio, tačiau šios išmaniosios apyrankės populiarumas nulėmė, kad rinkoje yra gausybė jai skirtų aksesuarų.

2017 metais „Xiaomi“ pasiekė tikrą rekordą dėvimo elektronikos prekyboje - pakilo į 1-ąją vietą, garsioji „Fitbit“ buvo nustumta į antrą vietą, „Apple“ liko trečia. Ekspertai teigia, kad būtent geras kainos ir kokybės santykis „Xiaomi“ padėjo prasimušti, o svarbiausias produktas, kuris tai padėjo padaryti yra garsioji „Mi Band 2“ išmanioji apyrankė. 

6. „Alfawise Mini 3“ - pagrindinis „Xiaomi Mi Band 3“ konkurentas

14.97€  | 54% nuolaida| „Alfawise Mini 3“ specifikacijos

  • Tiesioginis „Xiaomi Mi Band 3“ konkurentas pagal išvaizdą ir galimybes, kainuojantis trečdaliu pigiau
  • Tokia pat baterija, bet didesnis nespalvotas OLED ekranas
  • Matuoja kraujo spaudimą, bet neturi sporto režimų

Kaina

Tikrinta 2018 11 06

  • Gearbest - 14.97€
  • 54% nuolaida
  • Siunčia registruotu paštu už 2.03€.

Išmaniųjų apyrankių rinka tikrai yra gyvybinga ir užimta. „Alfawise Mini 3“ yra naujas žaidėjas biudžetinėje klasėje, tačiau atrodo kaip išties kokybiškas įrenginys.  Ši apyrankė informuoja apie visus skambučius ir žinutes, matuoja kraujo spaudimą, o IP67 reitingas yra tikrai daugiau nei pakanka – galite rankas plautis šios apyrankės nenusisegę.

Tikriausiai pirma mintis išvydus „Alfawise Mini 3“ apyrankę yra „Xiaomi Mi Band 3“ – šie įrenginiai yra labai panašūs.

Abu jie turi 110 mAh ličio polimero baterijas, OLED ekranus, „Bluetooth“ sąsajas, programėles, labai panašų dizainą. Net sveria abu laikrodžiai tiek pat.

„Alfawise Mini 3“ pranašumas yra kiek didesnis ekranas (0,96 coliai prieš 0,78), o „Xiaomi Mi Band 3“ – 50 metrų atsparumo vandeniui reitingas.

Tačiau „Alfawise Mini 3“ garsiajam konkurentui nusileidžia ne taip jau ir daug. Ši apyrankė apie visus skambučius ir žinutes informuoja, turi didesnį ekraną, o IP67 reitingas yra tikrai daugiau nei pakanka – galite rankas plautis šios apyrankės nenusisegę.

„Xiaomi Mi Band 3“ apskritai yra šiek tiek aukštesnės klasės įrenginys, galintis turėti ir NFC funkcionalumą. „Mi Band 3“ taip pat leidžia atmesti skambučius, ko „Alfawise Mini 3“ padaryti negali.

Be to, „Alfawise Mini 3“ matuoja kraujo spaudimą, ko negali padaryti „Xiaomi Mi Band 3“.

Vos pakėlę riešą pamatysite laiką, nereikės nieko spausti. Nors „Alfawise Mini 3“ turi didesnį ekraną, valdomą vieno mygtuko palietimais, jis sveria lygiai tiek pat, todėl nevargina riešo.

Norite sužinoti dar vieną „Alfawise Mini 3“ privalumą prieš „Xiaomi Mi Band 3“? Šiuo metu jau galima rinktis iš trijų „Alfawise Mini 3“ spalvų. Tuo tarpu „Mi Band 3“ vis dar tėra juodas, nors žinoma, kad artimiausiu metu ši spalvinė gama būtinai išsiplės.

„Alfawise Mini 3“ yra į akis nekrentantis, bet labai funkcionalus įrenginys. Jis leidžia nusistatyti treniruočių tikslus ir informuoja, kai jie pasiekiami. 

„H Band APP“ netgi leidžia dalintis savo sportiniais pasiekimais socialiniuose tinkluose. Šioje programėlėje taip pat rasite labai detalią informaciją apie savo sveikatos būklę. Pavyzdžiui, „H Band APP“ rasite detalę informaciją apie savo miego fazes ir nuolat matuojamo pulso pokyčius.

7. „Newwear Q8“ - atrodo kaip stilingas laikrodis, bet iš tikro yra apyrankė 

19.52€ | 33 % nuolaida su kuponu LTQ81111

  • Unikali išmanioji apyrankė su įspūdingo dydžio spalvotu ekranu - atrodo kaip solidus išmanusis laikrodis
  • Rodo kraujo spaudimą bei deguonies kiekį kraujyje
  • Širdies ritmo matavimas, bet neturi sporto režimų ir GPS
  • Funkcijos tokios pat kaip paprastų apyrankių, tačiau ekranas - kaip laikrodžio

Kaina

Tikrinta 2018 11 06

  • Gearbest - 19.52€
  • Nuolaidų kuponas LTQ81111, kiekis 20 vnt
  • Siunčia neregistruotu paštu už 0.13€.

Jeigu teko domėtis fiziniais aktyvumo asistentais, tai greičiausiai žinote, kad įprastai jiems būdinga stačiakampio forma. Tuo tarpu 16 eurų kainuojantis „Newwear Q8“ fizinis aktyvumo asistentas ypatingas tuo, nes iš pažiūros labiau primena solidžiai atrodantį išmanųjį laikrodį.

„Newwear Q8“ yra aprūpintas net 170 mAh talpos baterija, kuri, pasak gamintojo, budėjimo režime be papildomos įkrovos gali tarnauti net apie 150 dienų. Žinoma, nereikia tikėtis, kad baterija tiek ištvers aktyviai ją naudojant  - didelis ir patogus ekranas reikalauja daug energijos, bet to, jei įjungsite nuolatinį širdies ritmo matavimą, ką ši apyrankė leidžia padaryti, energijos sąnaudos išaugs dar labiau.

Taip pat įdomu, jog šis fizinio aktyvumo asistentas gali pasigirti ne tik pulsometru, žingsniamačiu, integruotu begarsiu žadintuvu, bet ir lietimui jautriu ekranu bei techniniais sprendimais, kurie leidžia stebėti kraujo osmosinį slėgį bei deguonies kiekį kraujyje.

8. „Colmi M3S“ - pigiausia apyrankė su spalvotu ekranu

8.40€ | 66 % nuolaida su kuponu LTM31111| „Colmi M3S“ specifikacijos

  • Pigiausia išmanioji apyrankė su spalvotu, TFT tipo ekranu
  • Net 9 sporto režimai, bet jų tikslumas nėra didelis
  • Mažesnė baterija ir trumpesnis veikimas be įkrovimo
  • Nėra kraujo spaudimo matavimo, nėra GPS

Kaina

Tikrinta 2018 11 06

  • Gearbest - 8.40€
  • Nuolaidų kuponas LTM31111, kiekis 200vnt
  • TomTop - 8.70€

„Colmi M3S“ yra biudžetinė išmanioji apyrankė – tai galima pasakyti vos pažiūrėjus į kainą. Tačiau jos nereikėtų išsigąsti - „Colmi M3S“ tikrai turi ką pasiūlyti. Įdomumo dėlei, palyginkime šį įrankį su „Xiaomi Mi Band 3“.

„Colmi M3S“ turi mažesnę bateriją – 90 prieš 110 mAh. Nors skirtumas nėra didelis, „Xiaomi Mi Band 3“ su vienu įkrovimu darbuojasi dvigubai ilgiau – 20 dienų. Prie didesnio energijos suvartojimo prisideda ir „Colmi M3S“ ekranas – jis ne tik yra didesnis (0,96 coliai prieš 0,78), bet ir spalvotas. Jame matysite laiką, datą, nubėgtus žingsnius, greitai vartysite meniu, pasitikrinsite širdies dažnį ir kitus svarbius parametrus.

Funkcionalumo prasme tai abi apyrankės yra labai panašios – nei viena, nei kita neturi GPS, bet atlieka visas įprastas sveikatos priežiūros ir fizinio aktyvumo asistento funkcijas. Jos stebi miego ritmus, matuoja širdies ritmą, nubėgtus žingsnius, sudegintas kalorijas ir taip toliau. Šios apyrankės taip pat parodo gautas žinutes, skambintojo vardą ir numerį, leidžia skambutį atmesti. „Xiaomi Mi Band 3“ pasižymi ilgai tobulinta naudotojo sąsaja, tačiau „Colmi M3S“ grafika yra lengvai suprantama, aiški, ir graži.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(3)
(0)

Komentarai ()