Sudarytas pietinio Mėnulio poliaus 3D žemėlapis (Video)  (0)

NASA specialistai sudarė detalų pietinio Mėnulio poliaus žemėlapį. Žemėlapis padės apsispręsti dėl vietos, kurioje galėtų būti įkurta nuolatinė bazė Mėnulyje. Tokią bazę planuojama pastatyti po 2020-ųjų metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietinis Žemės palydovo polius jau seniai yra aptarinėjamas kaip pati tinkamiausia bazės kūrimo vieta, kadangi ten yra vietų, kur visuomet šviečia Saulė, ir vietų, kurios nuolat yra šešėlyje. Krateriuose, kurie visada lieka šešėlyje, įmanoma rasti vandens, o nuolat apšviestose vietovės tinka Saulės jėgainių statybai.

Trimatis žemėlapis padės apsispręsti ne tik dėl vietos bazės statybai, bet ir parinkti tinkamą vietą nusileidimui Mėnulyje. Ši vaizdo medžiaga parodo, koks galėtų būti nusileidimas Mėnulyje:

Mėnulio trimačiam žemėlapiui sudaryti buvo naudojama radijo lokacinė stotis, esanti Kalifornijos dykumoje. Iš stoties buvo siunčiami signalai į Mėnulį, o signalų priėmimui buvo naudojamos 2 antenos, išdėstytos 13 km atstumu viena nuo kitos. Apdorojus gautus duomenis, buvo sudaryti nedidelės Mėnulio dalies (600 km x 400 km) aplink pietinį polių trimačiai topografiniai žemėlapiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: