Startuoja universali technologijos.lt mobilioji versija  (19)

Puiki rudens naujiena visiems portalo www.technologijos.lt skaitytojams – jau galite naudoti visavertę portalo mobilią versiją, pritaikytą išmaniesiems telefonams bei planšetėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalis mūsų skaitytojų jau seniai naudojasi „Android“ ir „iOS“ operacinėms sistemoms pritaikytomis programėlėmis, kuriose galima skaityti visas paskutines portale publikuotas naujienas. Deja, ne visus tenkino šių programėlių funkcionalumas, o ir liko nuskriausti skaitytojai su kitų operacinių sistemų telefonais.

Nuo šiol visas šias problemas turėtų išspręsti universali portalo mobili versija m.technologijos.lt.

Visavertėje mobilioje portalo versijoje galėsite skaityti ne tik naujausias naujienas, bet ir visą archyvą – daugiau nei 33  000 įrašų. Tiek jų prisikaupė per 8 portalo gyvenimo metus.

Visgi išmanieji įrenginiai tai ne kompiuteriai – jie labai skiriasi techninėmis galimybėmis, naudojama programine įranga, tad programuojant universalų mobilųjį tinklapį, kyla labai daug problemų, stengiantis, kad jis būtų ir šiuolaikiškas, ir tuo pačiu, draugautų su įvairiausiais išmaniaisiais įrenginiais. Deja, to pasiekti visais atvejais turbūt net ir neįmanoma, tad teko ieškoti kompromisų.

Vienas iš tokių kompromisų, padėsiančių ir lėtesnio interneto savininkams – dviejų tipų mobilios versijos, pasirenkamos pagal poreikį. Viena, sudėtingesnė ir modernesnė su iliustracijomis bus „grafinė“ versija, o kita, maksimaliai paprasta – „tekstinė“. Jeigu internetas lėtas arba išmanusis telefonas sunkiai susidoroja su grafinės versijos sąsaja (neveikia dalis funkcijų, rodomas išdarkytas vaizdas), siūlome rinktis paprastą tekstinę mobilią portalo versiją, kurią turėtų suprasti visi išmanieji ir visos mobiliosios naršyklės net ir su labai kuklaus greičio internetu. Versijos lengvai keičiamos naršant po bet kurį m.technologijos.lt vidinį puslapį.

Taip pat skaitytojų patogumui įdiegta galimybė rikiuoti įrašus pagal skaitomumą, komentarų ir rekomendacijų skaičių.

Mobilioje portalo versijoje galėsite skaityti ir straipsnių komentarus bei patys komentuoti. Tiesa, komentavimo galimybės bus kur kas kuklesnės nei tiesiogiai naudojantis forumu, tačiau neturint po ranka kompiuterio, to turėtų pakakti.

Kaip ir visada, dirbant su programine įranga, neįmanoma išvengti klaidų klaidelių, tad jei tokias pastebėsite, rašykite komentaruose arba elektroniniu paštu info@technologijos.lt – stengsimės jas ištaisyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(4)
(21)

Komentarai (19)