Vilniečio kortelė stumia iš rinkos senos kartos bilietus  (6)

Įdiegus Vilniaus viešajame transporte e. bilieto sistemą, tačiau dar nenutraukus prekybos vienkartiniais popieriniais bilietais, sostinės gyventojai, privengiantys naujovių ir tebesinaudojantys senos kartos bilietais, netrukus jau turės atsisakyti šio įpročio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar iki Naujųjų metų galiojantys popieriniai autobusų ir troleibusų vienkartiniai važiavimo bilietai galės galioti dar pusę metų, sostinės savivaldybės taryba svarstys artimiausiu metu, praneša naujienų portalas „Delfi“.

„Atsižvelgę į vilniečių prašymus, kad jie turėtų daugiau laiko išmokti naudotis Vilniečio kortele, nusprendėme artimiausiame tarybos posėdyje, gruodžio 12-ą, teikti siūlymą, kad vienkartinių bilietų pardavimas būtų pratęstas 3 mėnesiams, t.y. iki kovo 31 d. Bilietus bus galima, jeigu taryba pritars teikiamam sprendimo projektui, išnaudoti iki 2013 m. birželio 31 d.“, - „Delfi“ pasakojo „Susisiekimo paslaugų“ direktorius Gintas Bliuvas.

Iki Naujųjų metų galiojančių bilietų, kurių galima įsigyti spaudos kioskuose ir iš vairuotojų, grąžinti ar pakeisti negalima, o nusipirkę daugiau bilietų, jei jų galiojimas nebus pratęstas, patirs nuostolių.

Po Naujųjų metų nenumatoma pratęsti termino, leidžiančio nemokamai pasikeisti elektroninį bilietą į Vilniečio kortelę. Elektroninį bilietą pasikeisti į Vilniečio kortelę galima iki gruodžio 31 d.

Elektroninio bilieto sistema, kartu su keleivių informavimo priemonėmis, įdiegta įgyvendinant projektą, finansuojamą iš Europos Sąjungos projektinių lėšų. Sistemos diegimas vykdomas Lietuvos didmiesčiuose.

Projektas turėjo būti visiškai įgyvendintas dar prieš keletą metų, tačiau terminai buvo nuolatos pratęsiami. Šiuo metu e. bilieto sistema be vienkartinių popierinių bilietų jau veikia Kaune ir Klaipėdoje.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(5)
(0)
(7)

Komentarai (6)