TOP 10 savaitės perkamiausių: populiariausi išmanieji namų valdikliai su labai paprasta instaliacija, išmanieji laikrodžiai „Zeblaze NEO“ ir „NO.1 DT 28“, konstruktorius vaikams su saulės elementais (Video, 2019 m. 37 savaitė)  ()

- Išmanusis namų valdiklis „Sonoff Mini“

- Išmanusis laikrodis „Zeblaze NEO“ (su nuolaidos kuponu)

- Populiariausios belaidės ausinės „Xiaomi Redmi Airdots“ (su nuolaidos kuponu)

- Tarptautinė „Xiaomi Mi Band 4“ versija (su nuolaidos kuponu)

- Biudžetinis sporto laikrodis „NO.1 DT 28“

- Termometras su nuolatiniu temperatūros matavimu ir automatiniais perspėjimais viršijus ribas „Fanmi FL-BFM001“

- Naujos kartos IP kamera „Alfawise N816“

- Vaizdo registratorius „Alfawise G70“ (iš Čekijos arba Lenkijos sandėlio)

- Konstruktorius vaikams iš Kinijos - „13-in-1 Solar Robot“

- Atminties kortelė „Alfawise 128GB UHS - 3 XC High Speed High Capacity Micro SD Card“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Išmanusis namų valdiklis „Sonoff Mini“

6.28€ | 30 % nuolaida | 4.67 balai iš 5 (18 vertinimai)

Karščiausią šios savaitės prekė - itin populiarūs „Sonoff Mini“ valdikliai. Tai yra mažesnė ir šiek tiek paprastesnė „Sonoff Basic“ versija, tačiau su šiuo valdikliu taip pat galima bet kurį senąjį namų jungiklį paversti išmaniu ir įrenginius valdyti nuotoliniu būdu, o svarbiausia, šis valdiklis telpa į jungiklio montažinę dėžutę.

„Iš esmės Sonoff Mini yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nenori atsisakyti savo fizinių jungiklių, tačiau siekia jiems suteikti papildomo funkcionalumo.“

Apžvalgininkas teigia, kad įdiegus „Sonoff Mini“ valdiklį bus galima savo namų prietaisus valdyti su išmaniąja programėle (palaiko „WiFi“ 2,4 GHz ryšį) ir balsu (palaiko „Amazon Alexa“ ir „Google Assistant“). Išliks galimybė juos valdyti ir su įprastu fiziniu mygtuku.

Taip pat yra galimybės nustatyti laiką, kada norite, kad prietaisas automatiškai įsijungtų/išsijungtų ir kt.

Apžvalgininkas teigia, kad pakuotė atkeliauja tvarkinga ir yra labai maža. Joje tėra lankstinukas anglų kalba, kuriame aiškiai parodyta ir surašyta, kaip prijungti ir naudotis šiuo valdikliu.

Na, ir žinoma yra pats „Sonoff Mini“ valdiklis, kuris sveria 40 gramų bei yra tokių išmatavimų: 4,26 x 4,26 x 2,00 cm.

„Sonoff Mini valdiklis yra labai kompaktiškas, plastikinio korpuso, su kokybiškais ir lengvai pasiekiamais gnybtais.

Ant nugarėlės surašyta pagrindinė informacija, kaip: AC 100 - 240V, 50 / 60Hz, 10A max, ir dar turime WiFi anteną. O priekyje dar yra fizinis mygtukas, kuris pravers, kai norėsime šį valdiklį suporuoti su kitais įrenginiais.”

Apžvalgininkas teigia, kad „Sonoff Mini valdiklis, kaip ir Sonoff Basic atveju, turi 4 pagrindines jungtis, tik šiuo atveju dar yra dvi papildomos S-1 ir S-2 jungtys. Ir naudojimosi instrukcijoje yra labai aiškiai parodyta, kaip teisingai prie Snoff Mini prijungti lempą ar kokį kitą įrenginį.“

„Taip pat norėčiau atkreipti dėmesį, kad galima patį jungiklį drauge su Sonoff Mini valdikliu įtaisyti sienoje. Tačiau naudoti šį Sonoff Mini valdiklį nėra patogiausia, jei jūsų namuose nėra „Neutral“ (nulinio) kontakto.“

Apžvalgininkas prie valdiklio prijungė lemputę, fizinį jungiklį ir pademonstruoja, kaip viskas veikia bei ką duoda programėlė.

Jis taip pat pažymi, kad pridėti „Sonoff Mini“ valdiklį prie „eWeLink“ programėlės yra labai paprasta: tereikia nuspausti valdiklio mygtuką, jis pradeda mėlynai mirksėti ir tada visus įrenginio pridėjimo veiksmus atlikti programėlėje.

Kai „Sonoff Mini“ yra pridedamas prie programėlės, tada jau galima jį, ir tuo pačiu prie jo prijungtą įrenginį, valdyti su išmaniuoju telefonu.

„Pati programėlė ir viskas joje Sonoff Mini atveju pateikta lygiai taip pat, kaip ir prijungus Sonoff Basic.

Pagrindiniame lange yra įjungimo/išjungimo mygtukas, galimybė nustatyti prietaiso veikimo tvarkaraštį, laikmatis.

Galima pasirinkti konkretų laiką (datą, savaitės dieną, valandą ir minutes) kada norite, kad prietaisas įsijungtų/išsijungtų. Ir viskas čia veikia lygiai taip pat, kaip ir Sonoff Basic versijoje.

O nukeliavus į prietaiso nustatymus galite pastaruosius peržiūrėti ir dalį jų pakeisti į tokius, kokių jums asmeniškai labiausiai reikia.“

Apžvalgininkas taip pat išbandė ir, kaip gi šis valdiklis veikia į balso komandas. Nors „Amazon Alexa“ išbandyti negalėjo, tačiau „Google Home“ veikia puikiai ir balsu duotas komandas „Sonoff Mini“ įvykdo.

„Įdiegti šį valdiklį už pačio jungiklio yra visiškai paprasta. Visos jungtys yra aiškiai pažymėtos ir kokybiškos. Vienintelė problema, kuri jums gali kilti, jei neturėsite „Neutral“ kontakto.

Beje, jei jūsų jungiklis yra dviejų ar trijų mygtukų, tada reikės įsigyti atitinkamą kiekį Sonoff Mini valdiklių, kadangi jie yra skirti vieno mygtuko jungikliui.“

Kaina

Tikrinta 2019 09 15

  • Gearbest - 6.28€
  • 30 % nuolaida
  • 0.27 € už siuntimą į Lietuvą.

2. Išmanusis laikrodis „Zeblaze NEO“

35.95€ | 59 % nuolaida + nuolaidos kuponas CC3978

Dar viena naujiena, iš karto patekusi į TOP perkamiausius. Zeblaze NEO“ yra iš aukščiausios kokybės medžiagų pagamintas ir nuotabiai atrodantis išmanusis laikrodis, kuriam puikių žodžių negaili ir apžvalgininkas.

„Zeblaze NEO“ turi 1,3 colių įstrižainės, spalvotą 240*240 pikselių ekraną, palaiko Bluetooth 4.0 technologinį sprendimą, 24/7 režimu matuoja širdies ritmą, kraujo spaudimą, seka miego kokybę, skaičiuoja nueitus žingsnius, atstumą, sudegintas kalorijas ir pasižymi kitomis puikiomis savybėmis.

Be fizinės veiklos nuolatinio stebėjimo, „Zeblaze NEO“ praneša apie gautus pranešimus bei skambučius, geba rasti telefoną, nuotoliniu būdu valdo kamerą ir taip toliau.

Visą informaciją yra ypač patogu sekti H Band programėlėje, kurią tereikės atsisiųsti į savo išmanųjį įrenginį, dirbantį su iOS 8.0 / Android 4.4 ir naujesnėmis operacinėmis sistemomis.

„Zeblaze NEO“ palaiko įvairias kalbas (anglų, rusų, italų ir kt.); turi 180 mAh talpos bateriją, kurią įkrauti užtruks 1,5 valandos, o budėjimo režime užteks 168 val.; ir yra atsparus vandeniui dėka IP67 standarto.

Išties šaunus išmanusis laikrodis, apie kurį štai ką sako šis apžvalgininkas:

„Tai patraukliausias ir geriausias Zeblaze kompanijos išmanusis laikrodis, kokį iki šiol jie tik yra išleidę. Įsigiję šį laikrodį už mažiau kaip 55 eurus – jūs tikrai nesuklysite.“

Kaina

Tikrinta 2019 09 15

  • „Gearbest“ - 36.44€
  • Tai mažiausia kaina
  • Nemokamas siuntimas į Lietuvą registruotu paštu
  • Cafago - 35.95€
  • su nuolaidos kuponu CC3978
  • Nemokamas siuntimas į Lietuvą

Dabartinė 35.95€ kaina yra mažiausia šio laikrodžio kainų istorijoje:

3. Populiariausios belaidės ausinės „Xiaomi Redmi Airdots“

16.40€ | 35 % nuolaida + nuolaidos kuponas GBREDMI189 | 4.76 balai iš 5 (1961 vertinimai)

„Xiaomi“ pradėjo leisti atskirą produktų liniją su „Redmi“ prekės ženklu ir naujausias jų produktas yra belaidės „Xiaomi Redmi Airdots“ ausinės. Net ir apžvalgininkas pripažįsta, kad „už tokią kainą, tai yra bomba“ ir šiuo metu tai yra perkamiausios belaidės ausinės iš Kinijos. 

„Už tokią kainą, tai yra bomba“ - su nuolaidos kuponu parduodamoms „Xiaomi Redmi Airdots“ belaidėms ausinėms gerų žodžių negaili ir apžvalgininkas

O, žmogau, už centus radau nuostabų daiktą. Mane dabar tiesiog užvaldė emocijos, bet kitaip negaliu.

Pats pirmas ir į akis krentantis dalykas yra šių belaidžių ausinių dizainas. Jos atrodo labai šauniai. Tiek pats dėkliukas, kuris veikia ir kaip įkrovimo stotelė, tiek pačios ausinės.

Kiekviena ausinė turi po 40 mAh talpos bateriją, o dėkliukas 300 mAh talpos. Tad ausines galima pakartotinai įkrauti 2-3 kartus.

Taip pat gamintojas nurodo, kad ausinių baterijų energijos užteks klausytis muzikos 4 valandas, o su dėkliuko sukaupta energija – iki 12 valandų.

Ausinių įkrovimas užtrunka 1,5 valandos, o pačio dėkliuko iki 2 valandų.

Viena ausinė sveria vos 4,1 gr. ir puikiai laikosi ausų landoje. „Xiaomi Redmi Airdots“ suprojektuotos taip, kad jas būtų galima naudoti ir intensyviai sportuojant.

„Xiaomi Redmi Airdots“ palaiko naujausią „Bluetooth 5.0“ technologiją, tad gali būti susietos su įvairiais įrenginiais ir užtikrinamas stabilus bei greitas duomenų perdavimas.

Signalas perduodamas iki 10 metrų spinduliu, o pačių ausinių susiejimas su išmaniuoju telefonu yra greitas ir paprastas.

Žinoma, šias ausines galima naudoti ir kaip laisvų rankų įrangą bei kalbėtis su savo pašnekovu.

Taip pat jos palaiko balso asistentą, geba rasti telefoną, įjungia navigaciją, išsiunčia „WeChat“ žinutę ir net padaro nuotrauką. Akivaizdu, jog tai šioms ausinėms suteikia tik dar daugiau privalumų.

„Xiaomi Redmi Airdots“ palaiko 20-20000 Hz dažnio diapazoną, 16 omų varžą, maksimalus garso lygis siekia 98 dB, o 7.2mm dinaminiai transduktoriai užtikrina stiprius žemus tonus, delikačius vidutinius ir kokybiškus aukštus tonus.

Gamintojas taip pat nurodo, kad naudojama protinga DSP triukšmo mažinimo technologija pašalina aplinkos triukšmą, tad visiškai nereikia jaudintis dėl skambučių kokybės.

Kaina

Tikrinta 2019 09 15

  • Gearbest - 16.40€
  • nuolaidos kuponas GBREDMI189
  • su kuponu mažiausia kaina
  • Cafago - 20.20€
  • 54 % nuolaida

4. Tarptautinė „Xiaomi Mi Band 4“ versija

26.97€ | nuolaidos kuponas GBBAND4MI

Labai gera kaina davė savo rezultatų - šią savaitę „Xiaomi Mi Band 4“ buvo tiesiog šluojama iš Kinijos. Kaip įprasta, tuoj po anonso apyrankės kaina buvo gan didoka, siekė 40€. Dabar sistemingai pasirodo naujų nuolaidų ir pastarasis pasiūlymas turbūt pats geriausias iki šiol.

„Xiaomi Mi Band 4“ apžvalgos ir palyginimai

Pakuotė yra gražaus dizaino ir jos viduje randame pačią „Mi Band 4“ apyrankę, įkroviklį ir naudojimosi instrukciją.

Prieš pradedant naudotis „Mi Band 4“ apyranke, reikia į savo išmanųjį telefoną atsisiųsti „Mi Fit“ programėlę, ją įsidiegti, įjungti „Bluetooth“ ir susieti su „Mi Band 4“ apyranke.

Pastaroji dabar palaiko naujausią „Bluetooth 5.0“ ryšį, dėl ko duomenys yra perduodami greičiau, stabiliau ir mažiau naudojama baterijos energijos. Beje, „Mi Band 4“ suderinama su „Android 4.4“/„iOS 9.0“ ir naujesnėmis operacinėmis sistemomis.

„Mi Fit“ programėlė yra anglų kalba, kaip ir visa informacija pateikiama angliškoje „Mi Band 4“ versijoje, tad viską suprasti yra labai lengva.

Pačioje programėlėje galima matyti daugybę įvairių apyrankės nustatymų, juos keisti, peržvelgti savo pasiekimus ir taip toliau.

Čia galima valdyti gaunamus skambučius, pranešimus (nustatyti iš kokių programėlių norite gauti pranešimus), įvairius įspėjimus (dėl per ilgo užsisėdėjimo ir pan.) ir kt.

Įdomesnis dalykas yra „Heart rate detection“. Čia galima nustatyti širdies ritmo ribas, kurias peržengus „Mi Band 4“ apie tai informuos. Tai ypač pravers sportuojant. Apyrankė stebės fizinės veiklos rodiklius ir įspės, jei šiek tiek persistengiame.

Dar vienas iškart į akis krentančių dalykų, kad „Mi Band 4“ turi daugybę ekrano atvaizdavimo pasirinkimų. Jų tiek daug, kad kiekvienas ras sau labiausiai patinkantį.

Vos tik programėlėje kuris nors iš jų pasirenkamas, jis iškart rodomas ir „Mi Band 4“ apyrankėje. Beje, šiuos ekrano atvaizdavimus galima rinktis ir pačioje apyrankėje.

Kalbant apie pačią „Mi Band 4“ ir jos valdymą, tai viskas gana paprasta ir intuityvu. Naujoji „Mi Band 4“ aprūpinti 0,95 colių įstrižainės, spalvotu „AMOLED“ ekranu ir apžvalgininkas teigia, kad „nors studijoje dabar yra labai šviesu, šviečia ryškios lempos, bet visa informacija apyrankės ekrane yra puikiai matoma.“

Kaip valdyti „Mi Band 4“ apyrankę?

Jos ekrano apačioje yra vadinamasis „Home“ mygtukas. Jis reaguoja į prisilietimus ir jį paspaudus, pradžioje aktyvuojame ekraną bei keliaudami per pasirinkimus grįžtame į pradinį langą.

Norint judėti per pasirinkimus, reikia braukti pirštu per ekraną iš apačios į viršų bei atvirkščiai. Patogu yra tai, kad pasirinkimai juda ratu, tai reiškia, kad nėra tokio dalyko, kaip paskutinis pasirinkimas, po kurio tektų braukti per ekraną keletą kartų, kol grįžtume atgal. Paprastas sprendimas, bet valdyti apyrankę tampa gerokai patogiau. Norint grįžti iš pasirinkimo atgal – reikia perbraukti per ekraną iš kairės į dešinę.

„Mi Band 4“ yra tokie pasirinkimai, kaip:

„Status“ - rodomi nueiti žingsniai, atstumas, sudegintos kalorijos ir įspėjimas dėl širdies ritmo;

„Heart rate“ - rodo širdies ritmo rezultatus;

„Workout“ - galimi 6 sporto režimai: bėgimas lauke, bėgimas ant bėgimo takelio, važiavimas dviračiu, ėjimas, darbas treniruoklių salėje, plaukimas baseine. „Ši apyrankė turi 5ATM standartą, tad ji yra pilnai atspari vandeniui ir galima nardyti iki 50 metrų gylyje“;

„Weather“ - rodoma orų prognozė. Reikia, kad „Mi Band 4“ būtų susieta su išmaniuoju telefonu ir tada šiuos duomenis paims būtent iš jo;

„Notifications“ - pranešimų informacija. „Visa informacija rodoma anglų kalba - jokių problemų. Čia galite matyti el. laiškų informaciją, socialinių tinklų ir kt. Žinoma, ilgo teksto ekrane matyti nebus galimybės, bet siuntėją ir pradinę pranešimo informaciją matome gerai. Rodoma informacija apie paskutinius 3 gautus pranešimus. Juos galima ištrinti, bet nėra galimybės į juos atsakyti“;

„More“ skiltyje yra „DND“ (netrukdyti – galima nurodyti konkretų laiką), „Alarm“, „Music“ (valdyti telefono muzikos grotuvą), „Stopwatch“, „Timer“, „Find device“ (randa telefoną), „Silent“, „Alipay“ (realiai veikia tik Kinijoje), „Band display“ (nustatyti ekrano ryškumą), „Settings“ (papildomi nustatymai).

Norint įkrauti „Mi Band 4“ apyrankę, belieka patį modulį išimti iš apyrankės ir įdėti į įkroviklį.

„Apibendrindamas galiu pasakyti, kad pirmasis įspūdis yra puikus. Xiaomi Mi Band 4 yra pagaminta labai kokybiškai. Nuostabios kokybės, spalvotas ir didelis ekranas. Daugybė naudingų funkcijų. Patogi, graži išmanioji apyrankė. Net neabejoju, kad ji bus tokia pat populiari, kaip ir jos pirmtakė Mi Band 3.“

Kaina

Tikrinta 2019 09 15

Tarptautinė ​„Xiaomi Mi Band 4“ versija (palaiko anglų, kinų, vėliau su atnaujinimais bus papildomos kalbos, angliška instrukcija):

  • Gearbest - 26.97€
  • su nuolaidos kuponu GBBAND4MI
  • su kuponu mažiausia kaina
  • ​nemokamas siuntimas į Lietuvą
  • Aliexpress - 28.54€,
  • 0.82€ už siuntimą į Lietuvą, siunčia ilgai, atkeliaus per 18-29 d.d.
  • Lietuvoje - apie 36€

5. Biudžetinis sporto laikrodis „NO.1 DT 28“

20.04€ | 25 % nuolaida | „NO.1 DT 28“ specifikacijos

Įspūdingas kiekis funkcijų už labai gerą kainą, labai teigiamos pirmosios apžvalgos ir štai rezultatas - šis laikrodis vėl perkamiausių TOPe. Žinoma, tobulų daiktų nėra, o ypač už tokią kainą, bet pagal galimybes ir kainą šis laikrodis kol kas tiesiog nepralenkiamas.  

„Tikrai nesitikėjau iš šio laikrodžio tiek daug funkcijų ir tokio patogaus valdymo - viskas pavyksta iš pirmo karto“. Kaip tiksliai viską matuoja „NO.1 DT 28“, kodėl nepasileido EKG ir funkcijų palyginimas su „Apple Watch“ („NO.1 DT 28“ apžvalga, Video)

„Iki visiško tobulumo trūksta, bet už tokią kainą geresnio sporto laikrodžio nerasite“. EKG jutiklis, kraujo spaudimo matavimas, 1,54 ekranas ir daugybė sporto režimų („NO.1 DT28“ apžvalga, Video, dvigubai pigiau nei Lietuvoje)

NO.1 DT 28 – tai naujas išmanusis laikrodis su 1,54 colių spalvotu TFT ekranu, 230 mAh baterija ir IP68 standartą atitinkančiu cinko ir polikarbonato korpusu. Tai yra pirmasis NO.1 laikrodis su EKG (elektrokardiogramos) funkcija. Jame suderinamos sveikatos, sporto ir laisvalaikio funkcijos.

„NO. 1 DT 28“ sporto laikrodis yra visiškai naujiena - oficaliai pristatas 2019 metų vasario mėnesio pabaigoje vykusiose technologijų parodoje „Mobile World Congress“ (MWC) Barselonoje.

Tai kol kas daugiausiai dėmesio visame pasaulyje sulaukęs NO. 1 kompanijos sukurtas sporto laikrodis su vidinėje dalyje įmontuotais elektrokardiografiniais jutikliais (EKG). Jie užrašo širdies ląstelių sukurto suminio elektros lauko potencialo kitimo kreivę. Pagal jos ypatumus galima spręsti apie širdies veiklą, nors aišku, medicininio tikslumo tikėtis neverta ir tikrų medicinių prietaisų jis negali pakeisti. Bet dėl bendros orientacijos, laikrodis gali būti visai įdomus.

Elektrokardiogramai fiksuoti pakanka atidaryti programą ir prispausti pirštą prie laikrodžio ekrano – du elektrodai prietaiso galinėje dalyje tuo metu liečia kitą ranką. Po 30 sekundžių trunkančios procedūros duomenis galima matyti programėlėje, taip pat išsaugoti ar persiųsti. Elektrokardiogramos duomenys ir jų analizė bei užrašai taip pat saugomi „FunDo Pro“ programoje.

Be kraujospūdžio matavimo funkcijos, laikrodis turi ir įprastas tokiems įrenginiams funkcijas – žingsniamatį, rodo pranešimus ir sudegintas kalorijas, matuoja pulsą, širdies ritmą, veikia priminimų, žadintuvo funkcijos. Laikrodis taip pat turi aukštimatį, oro slėgio matavimą, rodo UV spinduliuotę, galima valdyti telefono kamerą ir muziką, matuoti deguonies kiekį kraujyje. Įrenginys  yra suderinamas su naujausiomis ir senesnėmis iOS ir Android versijomis.

Iš tikrųjų NO.1 DT 28 duomenys atrodo įspūdingai - 64KB RAM ir 512KB ROM atmintis, 240x240 rezoliucijos ekranas, pulsometras ir elektrokardiografas. Į apžvalgos autoriaus rankas pateko prototipas, kuris buvo jau beveik visiškai paruoštas gamybai. „SmartWatch Ticks“ kanalo kūrėjas pirmiausia pastebėjo, kad šis laikrodis iš tiesų yra gražus.

NO.1 DT 28 turi cinko lydinio korpusą su apvaliu ekranu ir polikarbonato nugarėle. Nors iš šios pusės laikrodžio niekas neapžiūrinės, galine jo dalį dengia anglies pluoštas. Bandomas laikrodis turi termoplastiko apyrankę, tačiau gamintojas siūlo ir plienines apyrankes. Apžvalgos autorius negalėjo atsigrožėti termoplastiko apyrankę puošiančia balta siūle. Ji tarsi imituoja odinę apyrankę, tačiau tuo pat metu nėra pagaminta iš dirbtinės odos.

Programėlės randamos apačioje. Čia yra žingsniamatis, miego duomenys ir sporto režimai, kurių NO.1 DT 28 turi kelis (ėjimas, bėgimas, važiavimas dviračiu, kopinėjimas, plaukimas, futbolas, krepšinis ir taip toliau). Šiame meniu taip pat yra ir orų pranešimai.

„Šiame laikrodyje surasite funkcijas, kurios kituose panašiuose prietaisuose įprastai nesutinkamos. Bet tik kai laikrodis yra susietas su telefonu“ – taip apžvalgos autorius apibūdino orų programėlės prieinamumą.

Sąsaja su telefonu taip pat leidžia laikrodžio ekrane atvaizduoti tokius parametrus kaip aukštis virš jūros lygio, atmosferinis slėgis, UV spinduliuotės lygis.

Įdomiausios NO.1 DT 28 funkcijos yra susijusios su biometriniais matavimais. Tai yra pirmasis gamintojo laikrodis su elektrokardiografo funkcija. Tam naudojami du elektrodai nugarėlėje, kurie per žmogaus odą gali pajusti silpnus širdies elektrosignalus, kurie yra grafiškai atvaizduojami programėlėje.

Elektrodus reikia sušlapinti, o patį laikrodį prispausti kitos rankos pirštu.

NO.1 DT 28 taip pat matuoja širdies ritmą. Galima nustatyti, kad kiek laiko norite, kad būtų atliekami matavimai. Tuo tarpų kraujo spaudimo ir  deguonies koncentracijos kraujyje matavimai tokių nustatymų neturi. NO.1 DT 28 taip pat primena pajudėti, leidžia per atstumą valdyti muzikos grotuvą, kamerą, surasti telefoną.

Nors „Google Play“ parduotuvėje viskas parašyta kinų kalba, galima pasirinkti ir anglų. Duomenys sinchronizuojami vieno mygtuko paspaudimu. Programėlėje lengva peržiūrėti skirtingų dienų duomenis, nustatyti tikslus, nustatyti kai kurias funkcijas. Programėlė veikia ir nepriklausomai nuo laikrodžio – ji gali skaičiuoti jūsų žingsnius naudodama ir įprastus telefono jutiklius. Galiausiai, programėlėje galima nustatyti kokios programėlės į laikrodį siųs pranešimus.

Įdomu tai, kad programėlė kai kuriuos nustatymus dubliuoja. Pavyzdžiui, automatinio ekrano įsijungimo funkciją galima įjungti/išjungti ir laikrodyje, ir programėlėje. Keičiant nustatymus svarbu prisiminti juos patvirtinti varnele, nes kitaip jie išsaugoti nebus.

Kaina

Tikrinta 2019 09 15

  • Gearbest - 20.04€
  • Tai mažiausia kaina
  • 25 % nuolaida (tradiciškai Kinijoje kainuoja apie 25€),
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Lietuvoje - apie 51€

Dabartinė 20.04€ kaina yra mažiausia šio išmaniojo laikrodžio kainų istorijoje:

6. Termometras su nuolatiniu temperatūros matavimu ir automatiniais perspėjimais viršijus ribas „Fanmi FL-BFM001“

23.68€ | 19 % nuolaida | „Fanmi FL-BFM001“ specifikacijos

„Fanmi FL-BFM001“ – tai naujos kartos kūno termometras, kurio temperatūros matavimo jutiklis yra priklijuojamas prie kūno, o matuojama temperatūra šiuo atveju tiesiog visuomet realiu laiku yra atvaizduojama specialiame komplekte pridedame imtuve su LED ekranu. Gamintojas tvirtina, kad šio unikalaus dizaino termometro matavimo paklaida siekia vos 0,1 oC.

Galiu patvirtinti, jog šis kūno termometras veikia tiesiog puikiai. Pirkau jį būtent savo šeimai. Man patinka, kad „Fanmi FL-BFM001“ yra labai tikslus. Tiesiog neturiu jokių priekaištų šiam naujos kartos kūno termometrui, todėl drąsiai jį galiu rekomenduoti ir kitiems. (Sebastian)

Praktika rodo, kad atvėsus orams sergamumas gripu išauga. Gripas kartais palaužia net ir pačius stipriausius organizmus, todėl kūno termometrą greičiausiai surasime kiekvienuose namuose. Atrodytų, jog iš termometro nieko naujo išspausti jau yra neįmanoma, tačiau vietiniai Kinijos gamintojai pasaulį sugeba nustebinti net ir čia. Bene geriausiai tai įrodo neseniai prekyboje pasirodęs kūno termometras „Fanmi FL-BFM001“.

Šis iš dvejų dalių susidedantis „Fanmi FL-BFM001“ termometras yra ypatingas dėl tos priežasties, nes geba realiu laiku matuoti bei atvaizduoti žmogaus kūno temperatūrą specialiame komplekte pridedamo imtuvo LED ekrane. Gamintojas taip pat pabrėžia, kad „Fanmi FL-BFM001“ matavimo tikslumas siekia ± 0,1 °C.

Trumpai tariant, „Fanmi FL-BFM001“ komplektą sudaro ant kūno tvirtinamas specialus matavimo jutiklis (siųstuvas) bei matavimo rezultatus nuolatos priimantis imtuvas su LED ekranu.

Gamintojas taip pat pabrėžia, kad šį prie kūno tvirtinamą jutiklį be jokių problemų galima klijuoti net ir prie kūdikio kūno. Šis unikalios konstrukcijos kūno temperatūros matuoklis yra pagaminti iš odos nedirginančio silikagelio. Be to, duomenų perdavimui iki imtuvo šis jutiklis naudoja itin žemą dažnį, kuris yra ženkliai mažiau žalingas nei aukštesni dažniai.

Nors iš pažiūros „Fanmi FL-BFM001“ kūno termometras buvo sukurtas nuolatiniam vaiko kūno temperatūros stebėjimas, esant poreikiui jį be jokių problemų gali naudoti ir suaugusieji. Pavyzdžiui, jeigu jaučiatės iš tiesų labai prastai, toks termometras leis stebėti savo kūno temperatūros pokytį neįdedant jokių papildomų pastangų, todėl daugiau laiko galėsite skirti ligos metu reikalingam poilsiui.

Būtina pridėti dar ir tai, jog „Fanmi FL-BFM001“ automatiškai praneša garsiniu signalu tuomet, jeigu kūno temperatūra viršija 38 oC. Maloniai stebina dar ir tas faktas, jog nuo kūno atsitiktinai nukritus matavimo jutikliui, naudotojui lygiai taip pat apie tai yra pranešama garsiniu įspėjamuoju signalu. Tai tampa iš tiesų labai naudinga tuomet, jeigu planuojate nuolatos sekti vaiko kūno temperatūrą.

Šiuo atveju intriguoja dar ir tas faktas, jog „Fanmi FL-BFM001“ esant poreikiui galima naudoti ne tik kaip kūno, bet ir kaip patalpos temperatūrą matuojantį termometrą. Jeigu norite aktyvuoti šią funkciją, jums tiesiog reikia palikti matavimo jutiklį jo baterijos įkrovai skirtoje vietoje, t. y. „Fanmi FL-BFM001“ imtuvo korpuse.

Apibendrinus tampa aišku, kad naujos kartos „Fanmi FL-BFM001“ kūno termometras įgyja ženklų pranašumą prieš senesnės kartos termometrus dėl tos priežasties, nes geba nuolatos matuoti kūno bei patalpos temperatūrą realiu laiku ir taip pat yra lengvai įkraunamas. Be to, „Fanmi FL-BFM001“ dar gali automatiškai pranešti apie pavojingai kylančią temperatūrą ženkliai anksčiau nei tai greičiausiai pajustų pats žmogus.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 5 balai iš 5 (3 vertinimai)
  • Matavimo tikslumas: ± 0,1 °C.
  • Darbo atstumas: 0 – 10 m.
  • Baterija: talpa nenurodoma, be papildomos įkrovos atlaiko apie 24 valandas.
  • Medžiagos: gamybai naudojamas ABS plastikas ir silikagelis.
  • Papildomos funkcijos:
  • LED ekranas temperatūrai atvaizduoti;
  • įspėjamasis pranešimas apie aukštą temperatūrą;
  • nuolatinis temperatūros matavimas ir atvaizdavimas realiu laiku;
  • kambario temperatūros matavimas.
  • Matmenys ir svoris: 9 x 4,5 x 8,3 cm; 95 g.

Kaina

Tikrinta 2019 09 15

  • „Gearbest“23.68€
  • Tai mažiausia kaina
  • Dabar parduodamas su 19 % nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai.
  • Lietuvoje neparduodamas.

Dabartinė 23.68€ kaina yra mažiausia šio termometro kainų istorijoje:

7. Naujos kartos IP kamera „Alfawise N816“

28.24€ | 18 % nuolaida | „Alfawise N816“ specifikacijos

„Alfawise N816“ – tai naujos kartos PT tipo (valdoma) patalpoje montuojama IP kamera, kuri prie namų tinklo gali būti prijungiama tiek WiFi ryšiu, tiek naudojant RJ-45 interneto kabelį. Ši IP kamera gali būti valdoma išmaniuoju telefonu ir ypatinga tampa dėl tos priežasties, nes judesiui aptikti naudoja dirbtinį intelektą – tai leidžia apie užfiksuotą judesį savininkui pranešti tik aptikus žmogų.

Puiki mažų gabaritų kamera, kuri maloniai stebina gera vaizdo kokybe. Šią IP kamera buvo labai paprasta montuoti. Be to, taip pat galiu pagirti gerą įmontuoto mikrofono kokybę. IP kameros valdymui skirta taikomąja programa naudotis yra labai paprasta, ją kiekvienas norintis gali parsisiųsti nemokamai. (Wordsworth)

IP kameros populiarumu jau seniai lenkia analogines kameras. Jos yra žymiai mažesnės, siūlo geresnę vaizdo kokybę ir priklausomai nuo asmeninių poreikių gali būti montuojamos tiek lauke, tiek patalpoje. Būtina pridėti ir tai, jog IP kameros gali būti valdomos nuotoliniu būdu. Būtent visomis šiomis savybėmis pasižymi ir naujos kartos IP kamera „Alfawise N816“.

„Alfawise N816“ – tai valdoma IP kamera, kuri už visiems prieinamą kainą siūlo naudotis visomis svarbiausiomis IP kamerų galimybėmis. Šiuo atveju svarbu pabrėžti tik tai, jog „Alfawise N816“ nėra pritaikyta darbui lauko sąlygomis, todėl šią IP kamerą galima montuoti ir naudoti tik patalpoje.

Gamintojas pristatydamas „Alfawise N816“ pabrėžia, jog ši IP kamera filmuoja aukštąją raiška (1080p) ir gali pasigirti net 110 laipsnių apžvalgos kampu. Be to, atkreipiame dėmesį į tai, kad „Alfawise N816“ yra priskiriama PT tipo IP kamerų grupei. Tai reiškia, jog šią IP kamerą priklausomai nuo asmeninių poreikių horizontalioje plokštumoje galima pasukti 355 laipsnių kampu, o vertikalioje plokštumoje pakreipti 90 laipsnių kampu.

„Alfawise N816“ prie namų kompiuterinio tinklo gali būti prijungiama tiek WiFi ryšiu, tiek naudojant RJ-45 tipo internetinį kabelį. Džiugu, kad gamintojas taip pat pasirūpino taikomąją programa, kurios pagalba „Alfawise N816“ IP kamerą lengvai galima valdyti nuotoliniu būdu net ir nebūnant namuose. Naudojantis „iCSee“ taikomąją programa lygiai taip pat galima pakeisti šios valdomos IP kameros apžvalgos kampą. Tokia funkcija yra labai naudinga ne tik saugumo sumetimo tikslais, bet gali praversti ir tuomet, jeigu namuose, pavyzdžiui, paliekate augintinį.

Daugelis IP kamerų turi judesio jutiklius, tačiau praktika rodo, jog jie reaguoja net į menkiausią judesį. Jeigu namuose auginate katę ar šunį ši funkcija gali tapti visiškai nenaudinga, nes į išmanųjį telefoną nuolatos gausite beprasmius įspėjamuosius pranešimus. Vis dėlto tas tikrai nenutiks įsigijus naujos kartos „Alfawise N816“ IP kamerą. Ši IP kamera yra aprūpinta dirbtiniu intelektu, todėl įspėjimus apie užfiksuotą judesį siunčia tik tuomet, jeigu yra aptinkamas žmogus.

Būtina pridėti dar ir tai, kad „Alfawise N816“ IP kamera turi įmontuotus 6 IR tipo LED, todėl puikiai filmuoja net ir nakties metu. Gamintojas tvirtina, kad naudojant „Alfawise N816“ nakties metus lengvai galima užfiksuoti objektus esančius 8 -15 metrų atstumu nuo kameros objektyvo.

Galiausiai „Alfawise N816“ norisi pagirti ir už naudojamą pažangų H.265 vaizdo suspaudimo mechanizmą. Šis suspaudimo mechanizmas leidžia sutaupyti apie 50% vietos lyginant su senuoju H.264 suspaudimu, todėl, pavyzdžiui, 128 GB talpos Micro SD kortelėje dabar lengvai galima sutalpinti beveik 30 dienų trukmės „Alfawise N816“ IP kameros užfiksuotą vaizdo įrašą.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.61 balai iš 5 (18 vertinimai)
  • Rezoliucija: 1080p, 25 FPS.
  • Atmintis: Micro SD kortelė (iki 128 GB); vaizdo įrašų saugojimas debesų saugykloje.
  • Naktinio filmavimo funkcija: yra; naktinio pašvietimo atstumas iki 15 metrų.
  • Judesio daviklis: yra; veikimas pagrįstas dirbtiniu intelektu, geba atpažinti žmones.
  • Objektyvo kampas: 110 laipsnių.
  • Nuotolinis valdymas: yra naudojant išmaniojo telefono taikomąją programą „iCSee“.
  • Kameros pasukimo kampas: PT tipo kamera, kuri horizontalioje plokštumoje gali būti pasukta 355 laipsnių kampu, o vertikalioje plokštumoje gali būti pakreipta 90 laipsnių kampu.
  • Ryšys: užtikrinamas belaidžiu WiFi būdu arba naudojant RJ-45 interneto kabelį.
  • Programėlė: „iCSee“, tinka tiek „Android“, tiek „iOS“ išmaniesiems telefonams.
  • Atsparumas: IP66, tačiau gali būti montuojama tik patalpoje.
  • Maitinimas: 5 V (DC), 1 A.
  • Matmenys ir masė: 11,5 x 7,5 x 7,5 cm; 190 g.

Kaina

Tikrinta 2019 09 15

  • „Gearbest“28.24€
  • Speciali anonso akcija, dabar parduodama su 18% nuolaida, į Lietuvą siunčiamas registruotu paštu nemokamai.
  • Lietuvoje neparduodama.

8. Vaizdo registratorius „Alfawise G70“

37.35€ | 38 % nuolaida, iš Čekijos sandėlio„Alfawise G70“ specifikacijos

35.52€ | 41 % nuolaida, iš Lenkijos sandėlio

Turbūt geriausias vaizdo registratorius už tokią kainą. „Alfawise G70“ - nebrangus vaizdo registratorius, filmuojantis HD raiška ir turintis F1.5 diafragmą. 2,45 colių IPS ekranas leidžia tiksliai nustatyti filmavimo kampą, o 170 laipsnių objektyvas leis užfiksuoti viską, kas vyksta priešais automobilį. „Alfawise G70“ neturi baterijos - vietoje jos tvarkingam vaizdo įrašų užbaigimui naudoja kondensatorius, kurie yra saugesni. „Alfawise G70“ filmuoja gerai ir tamsiu paros metu, o valdyti jį labai paprasta ir telefonu, ir mygtukais ant korpuso.

„Rinkdamasis tarp šių dviejų vaizdo registratorių, aš visgi likčiau prie Alfawise G70 - geresnis procesorius, didesnis matymo kampas, ekranas, vaizdo išvestis ir jį galima prijungti net prie televizoriaus“. („Alfawise G70“ apžvalga, palyginimas su „Xiaomi 70mai“)

Galbūt net pats geriausias vaizdo registratorius už tokią kainą? Štai ką reiškia F/1.5 diafragma realybėje ir koks vaizdas būna dieną ir naktį („Alfawise G70“ apžvalga ir palyginimas su „Xiaomi Yi Smart“)

„Tubūt pats geriausias vaizdo registratorius iki 40€ - pagal parametrus jis pralenkia net ir Xiaomi analogus“ („Alfawise G70“ apžvalga)

„Alfawise G70“ – tai kompaktiškas automobilinis vaizdo registratorius. Tokie įrenginiai yra skirti ne tik fiksuoti kelionės įspūdžiams, bet dažniausiai rinkti įrodymus, kurie gali praversti eismo įvykio atveju. Žinoma, kartais tiesiog pasitaiko užfiksuoti juokingų ar tiesiog neįprastų situacijų, bet vistiek, neverta tikėtis identiškos vaizdo kokybės kaip kad filmuotumėte su veiksmo kamera.

„Alfawise G70“ turi 2 MP „Sony“ jutiklį, kuris leidžia filmuoti 1920 X 1080P raiška 30 kadrų per sekundę greičiu. „Alfawise G70“ yra biudžetinis vaizdo registratorius, bet už savo kainą siūlantis net labai gerus parametrus. Viena iš svarbiausių jo stiprybių - net F1.5 diafragma. Ji užtikrina pakankamai šviesų ir ryškų vaizdą, net prasto apšvietimo sąlygomis, o 170 laipsnių objektyvas leidžia užfiksuoti didelį plotą, todėl pro šio registratoriaus akis neprasprūs joks veiksmas kelyje.

Vaizdo įrašai bei garsas (šis įrenginys turi mikrofoną), įrašomi į „MicroSD“ kortelę, kurios dydis – iki 64 GB. Atminties tikrai nepritrūks, nes  „Alfawise G70“, kaip ir kiti vaizdo registratoriai, įrašo cikliškai – nauji įrašai keičia senus.

Įdomu tai, kad „Alfawise G70“ neturi baterijos. Ji iš tiesų yra reikalinga, nes niekas tvarkingai neišjungia vaizdo registratorių – jis pats išsijungia, kuomet išjungiamas automobilio degimas. Toks staigus elektros tiekimo nutrūkimas reiškia, kad įrenginys nespės tvarkingai užbaigti vaizdo įrašo ir jis tiesiog nebus išsaugotas arba failas bus sugadintas.

Kad to nebūtų, vienas iš pačių populiariausių vidutinės klasės registratorių „Xiaomi 70mai“ turi 240 mAh bateriją, kurios pakanka keliolikai minučių. Tuo tarpu „Alfawise G70“ turi tik kondensatorių, kuris išsikrauna per kelias akimirkas, tačiau to visiškai pakanka failo užbaigimui ir tai net labai įdomus gamintojo sprendimas. Pirmiausia, tai leido sumažinti registratoriaus kainą išlaikant labai geras optikos savybes ir tuo pačiu kondensatorius tokiame įrenginyje yra kur kas ekologiškesnis, saugesnis, ilgaamžiškesnis, atsparesnis aplinkos poveikiui.

Verta pastebėti, jog „Alfawise G70“ leidžia parametrus nustatyti ne tik per ekraną, bet ir naudojantis išmaniuoju telefonu, kaip kad „Xiaomi 70mai“.

Jei jau prakalbome apie „Xiaomi 70mai“, tai reikėtų pridurti, kad tai – pagal visiškai kitokią filosofiją sukurtas registratorius. Jis net neturi ekrano, kai „Alfawise G70“ yra ginkluotas 2,45 colių IPS. Ekranas praverčia peržiūrint vaizdo įrašus ir nustatant kameros kampą. Abu įrenginiai tai gali atlikti ir prisijungę prie telefono „Wi-Fi“ ryšiu, tačiau ekranas suteikia papildomo funkcionalumo. Kita vertus, abu įrenginiai naudoja tą patį „Sony IMX 323“ jutiklį, filmuoja tokia pat raiška, tuo pačiu greičiu. „Xiaomi 70mai“ turi tik kiek siauresnio kampo, 130 laipsnių objektyvą ir vos F2. 2 diafragmą. Tad pagal optines savybes „Alfawise G70“ gerokai pralenkia savo pagrindinį konkurentą.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.8 balai iš 5 (90 vertinimai)
  • Rezoliucija, vaizdo kokybė: 1080P (1920 X 1080P), HD raiška; 30 kadrų per sekundę.
  • Kamera: 2 MP raiška; F1.5 diafragma; objektyvo apžvalgos kampas – 170 laipsnių.
  • Atmintis: „microSD“ kortelė, iki 64 GB talpos.
  • Ekranas: 2,45 colių IPS, 432 x 240 rezoliucija.
  • Valdymas: mygtukais po ekranu arba telefono programėle per „Wi-FI“.
  • Papildomos savybės: automatinis vaizdo įrašymas, smūgių jutiklis, „Wi-Fi“ sąsaja, judesio daviklis.
  • Baterija: integruotas kondensatorius – skirtas tik tvarkingam failo užbaigimui, kuomet nutrūksta elektros tiekimas.
  • Jungtys: „microSD“ kortelės lizdas, „microUSB“  ir HDMI.
  • Komplektavimas: registratorius, siurbtukas, dvipusė lipni juosta, USB laidas, automobilinis įkroviklis, statinio krūvio lipdukas, instrukcijos anglų kalba.
  • Išmatavimai ir svoris: 7,00 x 5,00 x 3,50 cm, 61 gramas.

Kaina

Tikrinta 2019 09 15

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • Gearbest - 37.35€
  • Iš Čekijos sandėlio
  • Siučia už 3.66€ registruotu paštu
  • Gearbest - 35.52
  • Tai mažiausia kaina
  • Iš Lenkijos sandėlio
  • 41 % nuolaida, siuntimas į Lietuvą - 20.67€.
  • Palyginimui - pagrindinis konkurentas „Xiaomi 70mai“ dabar siūlomas už 49.95€, o Lietuvoje vaizdo registratorius su F1.6 kainuoja daugiau nei 100€.

Dabartinė 25.52€ kaina yra mažiausia šio vaizdo registratoriaus kainų istorijoje:

9. Konstruktorius vaikams iš Kinijos - „13-in-1 Solar Robot“

12.98€ | 14 % nuolaida | 5 balai iš 5 (2 vertinimai)

Tai labai įdomus ir labai populiarus konstruktorius, kokio nerasite paprastose parduotuvėse.

Konstruktoriai yra lavinantys žaislai, padedantys vystyti augantį vaikų protą. Geriausia tai, kad rinka visada gali pasiūlyti skirtingo sudėtingumo konstruktorių, kurie tiks ir patiems mažiausiems, ir jau šiek tiek paaugusiems.

Pavyzdžiui, mažieji gali norėti pažaisti su kaladėlėmis, o štai šiek tiek paaugę susidomėtų tokiu saulės energiją naudojančiu robotu.

Gamintojas teigia, kad šį robotą galima surinkti skirtingai - įmanoma sukurti 13 skirtingų kombinacijų. Kadangi jis juda, šio roboto surinkimui reikės ir mechanikos, ir elektronikos žinių. O štai baterijų nereikės, nes jis naudoja nedidelį saulės elementą.

Įdomu tai, kad kai kurie iš šių robotų turi ratus, o kiti - kojas. Rinkinyje yra keli maži elektros varikliai, jungikliai ir mikroschemos. Viską sustačius į vietas pagal instrukciją gaunamas įdomus mažas robotas.

Toks konstruktorius lavina vaikų motorinius įgūdžius, loginį mąstymą, skatina susidomėjimą elektronika ir mechanika. Gamintojas teigia, kad žaislai su saulės energijos elementais taip pat ragina vaikus pasidomėti atsinaujinančia energetika.

Šio konstruktoriaus detalės yra pagamintos iš ABS plastiko, todėl yra nežalingos ir labai lengvos. Tiesa, jau vien dėl to, kad rinkinyje yra ir smulkių detalių, tėvai neturėtų leisti vaikams žaisti vieniems. Konstruktorius sveria 550 gramų.

Dabartinė 12.98€ kaina yra mažiausia šio konstruktoriaus kainų istorijoje:

10. Atminties kortelė „Alfawise 128GB UHS - 3 XC High Speed High Capacity Micro SD Card“

19.13€ | 22 % nuolaida | 4.83 balai iš 5 (4162 vertinimai)

Tai turbūt pati pigiausia pasaulyje 128 GB „microSD“ standarto atminties kortelė. Tai - paprastas daiktas, kuris yra reikalingas ir išmaniesiems telefonams, ir fotoaparatams, ir kameroms, ir automobiliniams vaizdo registratoriams. Ši nėra ypatingai didelė, tačiau ji pasižymi  80MB/s sparta.

Duomenų skaitymo sparta siekia apie 80 MB/s, kas reiškia, kad naudojant „Alfawise High Speed Micro SD“ tūkstantį aukštosios raiškos nuotraukų į kitą laikmeną galima perkelti vos per vieną minutę.

Micro SD kortelė taip pat gali pasigirti maksimaliu suderinamumu su dauguma populiariausių elektroninių prietaisų. Trumpai tariant, šią Micro SD kortelę pagal poreikį galima naudoti tiek išmaniajame telefone, tiek skaitmeniniame fotoaparate, tiek drone, vaizdo registratoriuje, veiksmo kameroje ir t.t.

Galiausiai norisi pridėti dar ir tai, kad „Alfawise High Speed Micro SD“ aukščiausius rinkos standartus atitinka dar ir dėl tos priežasties, nes yra maksimaliai atspari išoriniams aplinkoms poveikiams. Gamintojas tvirtina, kad „Alfawise High Speed Micro SD“ atspari magnetiniam laukui, smūgiams, temperatūriniams pokyčiams nuo -25 oC iki 80 oC ir taip pat gali pasigirti pilnavertišku atsparumu vandeniui.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(3)
(-2)

Komentarai ()