„Vernee Thor Plus“: praktiškas parametrų derinys ir visus lūkesčius pranokstanti baterija (Apžvalga)  (1)

„Vernee Thor Plus“ išmanusis telefonas prekyboje pasirodė vos šį rugsėjį, ir iškart sulaukė didelio pirkėjų susidomėjimo. O susidomėti tikrai buvo dėl ko: juk tikrai ne kiekvienas tokio tipo gaminys su „biudžetinio“ lygio kaina gali pasiūlyti tai, kas yra sutalpinta „Thor Plus“ modelyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip tik todėl atsiradus galimybei nusprendėme patys praktiškai išbandyti minėtąjį įrenginį.

Kompanija „Vernee“ jau kurį laiką garsėja tuo, jog savo gaminiuose naudoja didelės talpos ir tuo pat metu plonesnes nei kitų gamintojų baterijas. Visa tai be abejo susiveda į tam tikra prasme pranašesnį telefono dizainą.  „Thor Plus“ šiuo požiūriu tęsia geriausias kiek anksčiau pasirodžiusio „Thor E“ tradicijas – telefono korpusas yra vos 8,7 mm storio, kai paties įrenginio baterija puikuojasi tikrai nekuklia 6200 mAh talpa.

Reklaminėje medžiagoje gamintojas kalba apie „7,9 mm vizualinį storį“, tačiau nesuklyskite – faktinis storis yra kaip tik toks kokį minėjau anksčiau. Nors neabejoju gerais dizainerių ketinimais: „Thor Plus“ dizainas yra dar vienas neabejotinai svarbus aspektas, už kurį šį įrenginį galima pagirti, ir tuo šis telefonas išsiskiria iš panašios kainos konkurentų produkcijos. Apie tai pakalbėsime plačiau.

Pirmieji įspūdžiai, dizainas ir pagaminimo kokybė

Pakuotėje be „Vernee Thor Plus“ rasite kinietiškai produkcijai įprastines komplekto dalis: greitą pakrovėją, USB krovimo laidą, mažytę instrukciją ir SIM skyrelio atidarymo raktą. Iš gamintojo pakuotė atkeliavo tvarkingoje būklėje, jokių nesklandumų.

Pirmasis įspūdis apie telefoną buvo toks, jog tai yra kažkas kainuojančio brangiau nei prekybininko pateikiama kaina. Anksčiau išbandžius „Thor E“ modelį, jautėsi kiek kampuotesnis stilius, šiek tiek paprastesnės korpuso medžiagos. Tuo tarpu „Thor Plus“ pagal išvaizdą, bent jau mano akimis žiūrint, yra gerokai subtilesnis ir visai primena jau išbandytą maždaug dvigubai brangesnį „Xiaomi Mi 5X”, o kainuoja palyginti nedaug brangiau nei jau minėtasis anksčiau pasirodęs „Vernee Thor E“.

„Vernee Thor Plus“ valdymo elementai išdėstyti visiškai standartiškai – jei neskaičiuotume kairiajame šone esančio ir tik „Vernee“ telefonams būdingo „E-Key“ mygtuko.

Šiuo mygtuku įjungiamas „Ultra power-saving mode“ energijos taupymo režimas. Funkcija be abejo originali, tačiau praktiškai bent jau aš jos visiškai nenaudoju. Pagrindinė to priežastis – šiame režime telefono funkcionalumas yra smarkiai apribojamas, tad geriau renkuosi tiesiog papildomai įkrauti telefoną vietoj to, kad spausti „E-Key“. O kai baterija talpumu tikrai nesiskundžia, tokio griežto energijos taupymo naudoti apskritai nelabai yra prasmės.

Ekrano apačioje yra pirštų atspaudų skaitytuvas, o abipus jo – du sensoriniai mygtukai. Pats pirštų atspaudų skaitytuvas taip pat pilnai sensorinis, jautrus paspaudimo jėgai. 

Telefonas palaiko dvi SIM vienu metu, kortelės dydžio formatas „nano SIM“. Kaip ir daugeliu atvejų, atminties kortelė yra įstatoma į vienos SIM kortelės lizdą.

„Vernee Thor Plus“ sveria 191 gramą. Tokio dydžio baterijai tai yra labai normalus svoris. Palyginimui, kai bandėme „Doogee BL 5000“ su mažiau talpia 5050 mAh baterija, šis telefonas svėrė 210 gramų. Telefono svoris rankoje be abejo jaučiasi, tačiau apskritai rankose jį laikyti yra labai patogu ir stabilu, šiuo požiūriu daug konkurentų „Thor Plus“ tikrai neturi.

Telefono medžiagos kokybiškos, surinkimo problemų vizualiai nesimato jokių. Galinė sienelė metalinė. Šiek tiek turiu abejonių dėl viršutinės ir apatinės korpuso dalies – čia medžiaga labiau panaši į plastiką, kas labai gerai paaiškintų tokią mažą telefono kainą. Tačiau apskritai tiek spalvos, tiek tekstūros požiūriu šios korpuso dalys suderintos nepriekaištingai.

„Thor Plus“ ekranas yra 5.5 colio – vienas pagrindinių skirtumų lyginant su „jaunesniuoju“ modeliu „Thor E“. Be abejo, nuvilia tai, kad tokių matmenų ekrano raiška yra tik 720 x 1280 taškų. Tai, kad jam gaminti panaudota „Super AMOLED“ technologija, yra gerai, ir vizualiai mažesnė raiška nėra pastebima iš pirmo žvilgsnio. Bet jei planuojate telefonu naudotis intensyviai, akys gali jausti papildomą krūvį dėl mažesnės nei „FullHD“ raiškos. 

Su 450 NIT vienetų ryškumu ekranas patenka daugmaž į rinkos vidurkį.

Techninės charakteristikos trumpai

„Thor Plus“ veikia „MediaTek MT6753“ mikroprocesorinės platformos pagrindu derinyje su „Mali T720” grafikos posisteme. Telefone yra 3 GB operatyviosios (RAM) atminties ir 32 GB duomenų atminties (ROM). Papildomai galima naudoti iki 128 GB talpos SD tipo atminties kortelę.

Vertinant šiandienos mastais, 3GB RAM atminties yra pakankama, bet rezervo daug nėra. Jei nesate programėlių „maniakas“, jums šio parametro pakaks. Kitais atvejais RAM panaudojimo intensyvumas ko gero „važiuos“ link 100%.

Įvairiuose testuose MT6753 yra palyginamas su „Snapdragon 625“, tačiau realiai jis yra apie 20% lėtesnis ir tiesiogiai geriau konkuruoja su senesniu „Snapdragon 615“. Realaus testavimo rezultatai naudojant AnTuTu platformą yra tokie: Bendras reitingas 37777, atskirose kategorijose 3D – 4682, UX – 14861, CPU – 13352, RAM – 4882.

Ką tokie spartos testo rezultatai reiškia praktiškai? Kasdienėms užduotims telefono pajėgumo tikrai užteks. Žaidimai taip pat veiks, tik su rimtesne 3D grafika gali kilti problemų. Tačiau jei įrenginio sparta jums svarbi, pajėgesnių alternatyvų neabejotinai yra, tačiau jos pigesnės ar net panašios kainos ko gero nebus.

Pagrindinė „Thor Plus“ vaizdo kamera yra 13 MP raiškos, priekinė kamera – 8 MP. Aišku, pikseliais sunku viską išmatuoti vienareikšmiškai, tačiau esant geram apšvietimui kaip tokios klasės telefonui nusiskundimų neturiu. Prastesnis apšvietimas kameros našumą pablogina, tačiau panašiai tiek kiek ir tikėjausi, tad nenumatytų blogybių šioje vietoje nerasite.

Veikimo požiūriu telefonas iš esmės veikia labai gerai. Naudojama „Android 7.0“ operacinė sistema su minimaliomis gamintojo modifikacijomis, perteklinės programinės įrangos nėra.  Vienintelis nusiskundimas iš mano pusės yra tai, kad tiksliau galėtų suveikinėti pirštų atspaudų skaitytuvas. Kai jis suveikia – viskas nuskaitoma žaibiškai greitai. Tačiau neretai vieną kartą pirštu paliesti skaitytuvą nepakanka, bent jau man.

Šiuo požiūriu gera naujiena yra ta, kad spalio 23 dieną „Vernee“ išleido programinės įrangos atnaujinimą, kuris tikrai pagerino pirštų atspaudų nuskaitymo tikslumą – tuo įsitikinau praktiškai. Tačiau iki šios srities lyderių vis vien dar toloka.

Baterija ir įkrovimas

Štai ir išskirtinė stiprioji „Thor Plus“ vieta. Nors grynai skaičiaus prasme 6200 mAh ir nėra rekordinis pasiekimas lyginant su kai kuriais kitais eksperimentuoti mėgstančiais gamintojais, tačiau taip subalansuoti didelę baterijos talpą ir šiuolaikišką dizainą tikrai nėra paprasta.

„Vernee“ žada, kad su pilnu baterijos įkrovimu filmus galėsite žiūrėti 20 valandų. Pilnai tuo tikiu, nes „PCMark Work 2.0“ testas, atliktas esant maksimaliam ekrano šviesumui, davė išties solidų rezultatą – 10 h 52 min. Palyginimui, tik 20% mažesnės talpos bateriją turinčio „Doogee BL 5000“ rezultatas yra prastesnis ~37%. Akivaizdu, kad baterijos talpa dar nėra viskas, o svarbu ir tai, kaip efektyviai ta sukaupta energija yra panaudojama, ir „Vernee“ gaminys tuo gali didžiuotis.

„AnTuTu Stress Test“ metu baterijos temperatūra nepasiekė 30 laipsnių. Neperkaistanti baterija visada yra pliusas. Tiesa, intensyvaus darbo metu telefonas juntamai įkaista viršutinėje korpuso dalyje, tačiau čia kaltas procesorius, ne baterija. Konkrečios temperatūros išmatuoti deja neturėjau kaip.

Praktiniu požiūriu, didelio intensyvumo apkrova telefoną gali iškrauti per 7-8 valandas, tačiau ir tai yra neprastas rezultatas. Papildomo bandymo metu, ~30 minučių per dieną naudojamas telefonas su nuolat įjungtu „WiFi“ ryšiu išsikrovė per 9 dienas.

„Thor Plus“ komplektuojamas su 18W (9V/2A) greituoju įkrovėju. Pilnam įkrovimui nuo nulio prireiks maždaug 1 valandos ir 40 minučių, o pats įkrovimas vyksta beveik tiesiškai - 50% įkrovimo ribai pasiekti truko 45 minutes.  

Apibendrinimas

Kaip ir minėjau anksčiau, man labiausiai gaila, kad ekranas nėra „Full HD“ raiškos. Bet kainos ir charakteristikų derinys yra geras. Ypač akivaizdus yra baterijos pranašumas – šioje vietoje „Vernee Thor Plus“ jam lygių bent jau šiame kainos segmente neturi. Ir apskritai, telefonas yra smagus naudoti, ir su tam tikrais techniniais kompromisais susitaikyti visgi galima.

Argumentai už:

  • Super baterija, efektyvus energijos panaudojimas;
  • Geras ir šiuolaikiškas dizainas, nedidelis svoris (turint omenyje baterijos talpą);
  • Stabilus ir sklandus veikimas;
  • Nedidelė kaina ir racionalus techninių parametrų derinys.

Argumentai prieš:

  • Ekrano raiška ne „FullHD“;
  • Vidutinė mikroprocesoriaus sparta;
  • Pirštų atspaudų skaitytuvas galėtų veikti tiksliau;
  • Telefonas galėtų turėti daugiau atminties.

Vieniems už, kitiems prieš:

  • Naudojama beveik nemodifikuota „Android 7.0“ operacinė sistema. Kai kas gali pasigesti kitiems gamintojams savitų programėlių, tačiau tai tikrai ne visiems pirkėjams yra trūkumas.

Norintys išmanųjį telefoną „Vernee Thor Plus“ gali įsigyti elektroninėje parduotuvėje „GearBest“ už €114,23. Taip pat yra ir tiek pat kainuojantis aukso spalvos korpusą turintis variantas.

Žemiau esančioje lentelėje galite pamatyti kai kuriuos svarbiausius „Vernee Thor Plus“ techninius parametrus:

Specifikacija

Vernee Thor Plus

CPU

MediaTek MT6753, 1.3GHz, aštuoni branduoliai (Octa Core)

GPU

Mali T720

Ekranas

5.5 inch Super AMOLED, HD 720 (1280 x 720)

RAM

3GB

ROM

32GB

Pagrindinė kamera

13.0MP, F2.0

Priekinė kamera

8.0MP

SIM kortelės tipas

2 x Nano SIM

Operacinė sistema

Android 7.0

Baterija

6200 mAh Lithium-ion, integruota

Svoris

191 g

Matmenys

15.30 x 7.67 x 0.87 cm

Atminties kortelių palaikymas

MicroSD/TF, iki 128 GB

Mažmeninė kaina

€114.23

 



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(10)
(-4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: