[Žinios trumpai] Irane paslaptingi įvykiai: kažkas žudo garsius policijos pareigūnus ir karinės pramonės specialistus, skelbiamos detalės  ()

Vos per mėnesį Irane žuvo keli žinomi teisėsaugos pareigūnai ir pagrindiniai gynybos plėtros specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 4 dieną, pasak Irano žiniasklaidos, žinomas Irano UAV mokslininkas Ayub Entesari mirė nuo „apsinuodijimo maistu“.

„Iran International“ šiandien pranešė, kad 35 metų Entesari mirė „dėl tyčinio apnuodijimo“. Šaltinis pažymi, kad nors prokuratūra mirties priežastį paskelbė „liga“, oficialiame pranešime valdžia Entesari pavadino „kankiniu“, o jo šeimą aplankė aukšti pareigūnai. Taip pat pažymima, kad velionis buvo vienas iš pirmaujančių Irano nepilotuojamų orlaivių specialistų.

Izraelio žiniasklaida pranešė, kad per mažiau nei mėnesį žuvo keturi su teisėsauga ir gynybos plėtra susiję iraniečiai.

Gegužės 22 dieną Teherane buvo nušautas Islamo revoliucijos gvardijos (IRGC) pulkininkas Sayyadas Hodayehas, kuris neseniai buvo paskirtas į aukštas pareigas Irano karinėje programoje, kuria siekiama sukurti ir gaminti bepiločius orlaivius.

Birželio 3 dieną, „nukritus nuo savo namo stogo“, žuvo KVIR pulkininkas Ali Ismailzadeh, vienas iš 840-osios Quds divizijos vadų, Hodaye kovos draugas. Be to, KVIR vadovybė, anot „Iran International“, bandė nuslėpti jo mirties faktą.

Irano gynybos ministerija taip pat paskelbė ataskaitą apie inžinieriaus Ehsano Gadbeigi mirtį, kuri siejama su „nelaimingu atsitiktinumu“ gynybos gamykloje.

 

2020 metų lapkričio 27 dieną netoli Teherano žuvo vienas iš pagrindinių Irano branduolinės programos mokslininkų Mohsenas Fahrizadehas.

2021 metų rugpjūčio 2 dieną JAV ir Didžioji Britanija apkaltino Iraną dėl liepos 29 dieną bepiločių orlaivių kamikadzės atakos prieš Mercer Street tanklaivį Arabijos jūroje, per kurią žuvo du žmonės.

2022 metų gegužės 27 dieną IRGC paskelbė, kad jos karinės jūrų pajėgos Persijos įlankoje užgrobė du Graikijai priklausančius naftos tanklaivius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: