[Žinios trumpai] Rusų blokada įveikta: pirmoji kukurūzų siunta jau Ispanijoje!  (3)

„Nauju jūrų keliu“ per Baltijos jūrą plaukęs laivas jau Ispanijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ispanijos bendrovės „Agafac“ direktoriaus Bruno Bidos teigimu, ši nedidelė kukurūzų partija rodo, kad  importas iš Ukrainos atsinaujina.

Pirmadienį, birželio 13 d. rytą, į Ispanijos La Korunjos uostą atplaukė laivas su 18 000 tonų ukrainietiškų kukurūzų. Vietos ūkininkai pranešė, kad šiam tikslui panaudotas naujas jūrų kelias, skirtas apeiti Ukrainos uostų blokadą. Apie tai praneša CNN.

Uosto direkcijos pranešime spaudai pažymima, kad krovininis laivas „Alpila“ La Korunjos uoste prisišvartavo prieš aušrą ir turėtų būti iškrautas iki antradienio.

Pašarų gyvuliams gamintoja „Agafac“ teigė, kad tai pirmoji Ukrainos grūdų partija, pristatyta į Ispaniją „nauju jūrų keliu“ per Baltijos jūrą, apeinant Rusijos karinio jūrų laivyno vykdomą Ukrainos uostų blokadą.

„Tai nedidelė kukurūzų siunta, tačiau tai svarbus įrodymas, kad importas iš Ukrainos atsinaujino“, – žurnalistams sakė „Agafac“ direktorius Bruno Bidas. Pasak jo, regioniniai pašarų gamintojai iš „Agafac“ grupės kasmet perka 40 proc. produkcijos. Nuo sausio iki birželio Ukrainos grūdai iš Vakarų Ukrainos sunkvežimiais buvo vežami į Lenkiją ir Rumuniją, o pirmoji kukurūzų partija į Ispaniją atgabenta iš Lenkijos Svinoujscės uosto.

 

Pasak Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovo pavaduotojo Dmitrijaus Seniko, Ukraina, tarpininkaujant Rumunijos, Lenkijos ir Baltijos šalių institucijoms, bando organizuoti naujus tiekimo maršrutus, kad Ukrainos uostuose užblokuoti 22 mln. tonų grūdų pasiektų paskirties vietą. 

Anksčiau „Focus“ pranešė, kad Kremlius, pasak Europos Komisijos atstovų, maisto produktus naudoja kaip teroro įrankį. Ursula von der Leyen sakė, kad Vakarų šalys negali susitaikyti su tuo faktu, kad Ukrainos uostai blokuojami, o grūdų sandėliai bombarduojami. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)

Komentarai (3)