[Žinios trumpai] Ačiū už dovanas! Ukrainiečiai po atakos užėmė tris modernizuotus rusų tankus (Foto)  ()

Tarp Ukrainos karių gautų transporto priemonių yra T-72B3M, kuris aprūpintas patobulintu pabūklu ir galingu varikliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai per kautynes ​​Rytų Ukrainoje užėmė įvairių modifikacijų rusų tankus. Tai sekmadienį, birželio 12 d., paskelbė partijos „Liaudies tarnas“ parlamentaras Jurijus Mysyaginas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai per kautynes ​​Rytų Ukrainoje užėmė įvairių modifikacijų rusų tankus.

Anot parlamentaro, tankus užgrobė vieno iš 93-iosios atskirosios mechanizuotosios brigados „Kholodnyi Yar“ padalinio kariai. Visų pirma, mes kalbame apie sugadintas T-72B3M ir T-80BVM transporto priemones. Tikimasi, kad tankai bus restauruoti, arba išmontuoti atsarginėms dalims.

Kaip rašo portalas „Militarniy“, Ukrainos karių užgrobtas T-72B3M yra vėlesnė modifikacija, sukurta T-72BZ pagrindu ir pirmą kartą pristatyta 2018 metais gegužės 9 dieną vykusiame parade Maskvoje.

 

Portalas pažymėjo, kad T-72B3M gavo naują 1130 arklio galių variklį, naują pabūklą su padidintu tikslumu ir ilgaamžiškumu, taip pat dinaminę apsaugą, vadinamą „Relic“ ir anti-kumuliacinius sviedinius. Kalbant apie T-80BVM, tai yra atnaujinta T-80BV versija, kuri buvo aprūpinta kitokia įkrovimo sistema, numatančia išplėstinės amunicijos naudojimą. Svetainėje teigiama, kad šios mašinos privalumai – ekipažo komfortas šaltu oru ir lengvas dujų turbininio variklio užvedimas šaltu oru. Tuo pačiu metu minusas yra menkas matomumas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(6)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: