[Žinios trumpai] Ukraina tiesiog kepins rusų dronus: Lietuva siunčia įspūdingą dovaną - net 110 super modernių ir galingų ginklų  ()

„Orkų žudikai“ pakeliui į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-14 [Žinios trumpai] Ukraina tiesiog kepins rusų dronus: Lietuva siunčia įspūdingą dovaną - net 110 super modernių ir galingų ginklų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Televizijos laidų vedėjas ir visuomenės veikėjas Andrius Tapinas pranešė, kad Lietuvos visuomenė Ukrainai nupirko 110 galingų antidronų EDM4S ginklų, kurių bendra kaina siekia apie pusantro milijono eurų.

Jis pažymėjo, kad priešpiločiai ginklai į Ukrainą bus pristatyti kuo greičiau. Juos planuojama paskirstyti 35 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniams.

„Mes juos pavadinome „Orcrist“ - „Orkų žudikais“. Tolkienas tai įvertintų", - rašė Tapinas.

Dar anksčiau lietuviai Ukrainos kariuomenei nupirko 6 modernius bepiločius orlaivius.

Dalis jų  vežami į Ukrainą tuoj pat, po dviejų mėnesių prisijungs dar du modeliai. Bendra šešių dronų kaina – 990 tūkstančių eurų, tai yra vieno kaina – 165 tūkst. eurų.

 

Gegužės pabaigoje lietuviai per 3,5 dienos, už Ukrainos kariams skirtą „Bayraktar“, surinko 5 mln. eurų. Apie tai sužinojusi Turkijos bepiločių orlaivių kompanija paskelbė, kad vieną „Bayraktar“ droną Ukrainai padovanos nemokamai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(2)
(71)

Komentarai ()