[Žinios trumpai] Karo gydytoja pašiurpusi nuo to, ką rado Rusijos karių pirmosios pagalbos vaistinėlėse: geriau iš karto numirti vietoje (Video)  (3)

Nuo pat invazijos pradžios ukrainiečiai juokiasi iš to, kaip prastai yra aprūpinta „antroji pasaulio armija“. Seni ginklai, senamadiška uniforma, nepateisinamai apleista technika. Tačiau net ir tokie kritiškais momentais svarbūs dalykai kaip pirmos pagalbos rinkiniai rusų pajėgose yra tragiškos būklės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-13 [Žinios trumpai] Karo gydytoja pašiurpusi nuo to, ką rado Rusijos karių pirmosios pagalbos vaistinėlėse: geriau iš karto numirti vietoje (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir rusai tai supranta - pasitaikius progai savo pirmos pagalbos rinkinius jie keičia ukrainietiškais. Jie, beje, irgi nėra tobuli, bet juose bent jau yra geri turniketai, žirklės ir tvarsčiai.

Medicininės pagalbos instruktorė Marija Nazarova parodė rusų tankisto pirmos pagalbos rinkinį. Jame:

  • guminė žarna-žgutas;
  • žaizdų aprišimo ir kraujavimo stabdymo paketai iš 1983 metų;
  • nesterilūs, purvini tvarsčiai.

„Tokie pirmosios pagalbos rinkiniai greičiau nužudys sužeistuosius nei jiems padės. Jie tik suteikia vilties“, teigė gydytoja. Rusų vaistinėlėse įprastai yra ir narkotinių nuskausminamųjų, kurie neteisingai naudojami gali netgi sustabdyti kvėpavimą. Ten taip pat yra briliantinės žalumos ir amoniako.

 

Tokie guminiai žgutai kadaise būdavo automobilinėse vaistinėlėse, bet jų buvo atsisakyta, išsiaiškinus, kad sendami jie praranda tvirtumą. Be to, jie lengvai nuslysta nuo kruvinos galūnės. Ir tokios kraujavimo stabdymo priemonės karys beveik neturi šansų užsidėti pats, jei peršauta viena iš jo rankų.

(21)
(0)
(21)

Komentarai (3)