JAV žmonės su ginklais stoja į eilę - JAV policija sugalvojo superinę akciją, kaip padėti Ukrainai  ()

Majamyje vyksta akcija „Guns 4 Ukraine“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistai pažymi, kad Majamis paskelbė apie programos „Guns 4 Ukraine“ pradžią, pagal kurią iš gyventojų nupirkti šaunamieji ginklai bus siunčiami į Ukrainą.

Vietiniai policininkai pasiūlė 50 USD už rankinius ginklus, 100 USD už šautuvus ir 150 USD už „galingus“ AK-47 arba AR-15 klasės šautuvus. Praėjusį šeštadienį, anot žurnalistų, prie Majamio rotušės išsirikiavo didžiulė eilė žmonių, norinčių mainais už piniginį atlygį atiduoti ginklus.

Majamio policija nori atsikratyti ginklų miesto gatvėse ir atiduoti juos Ukrainos kariams, kovojantiems prieš Rusiją. Apie tai rašo „The Washington Post“.

Policija teigia, kad pistoletus ir šautuvus perdavusiems piliečiams nebuvo užduota jokių klausimų apie ginklų įsigijimą. Vos per vieną dieną teisėsaugos pareigūnams pavyko gauti 68 ginklus, iš kurių dalis tinkami tolesniam siuntimui į Ukrainą.

„Ginklų supirkimo akcijos gali būti veiksmingas būdas surinkti nenaudojamus ginklus iš gatvių ir įtraukti vietinius gyventojus į saugumo programas, nors tyrimai ir rodo, kad jos iš esmės yra neveiksmingos, pažabojant  smurtą, o kai kurie kritikai teigia, kad į tokias programas dažniausiai atsiliepia tie, kurie turi pasenusius arba netinkamus naudoti šaunamuosius ginklus. 

 

Majamio policijos departamentas taip pat negalėjo žurnalistams pasakyti, kokia tvarka konfiskuotieji ginklai bus siunčiami Ukrainos kariams. Tačiau teisėsaugos pareigūnai mano, kad programa „Guns 4 Ukraine“ ne tik padės sąjungininkams Ukrainoje, bet ir išgelbės Amerikos gyventojų gyvybes.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(2)
(79)

Komentarai ()