[Žinios trumpai] Rusija parengė baisų planą, kaip įtraukti į karą Baltarusiją – pasinaudos jau išbandyta schema  (1)

Pasak karinės žvalgybos, Kremlius pasinaudos „čečėnų“ scenarijumi, įgyvendindamas teroristinius išpuolius prieš civilius gyventojus, siekdamas diskredituoti Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-25 [Žinios trumpai] Rusija parengė baisų planą, kaip įtraukti į karą Baltarusiją – pasinaudos jau išbandyta schema  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija planuoja susprogdinti gyvenamuosius pastatus Baltarusijos mieste Mozyriuje, kad pastūmėtų Baltarusiją į visapusišką invaziją į Ukrainą. Šią informaciją paskelbė Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direktoratas.

Karinės žvalgybos duomenimis, RF ginkluotosios pajėgos bandys įtraukti Baltarusiją į visapusį karą prieš Ukrainą pasitelkdamos sabotažą ir provokacijas civiliniuose ir ypatingos svarbos infrastruktūros objektuose.

Anot Vyriausiojo žvalgybos direktorato, Rusijos diversantų grupė į Baltarusijos Mozyrių atvyko prisidengę eiliniais piliečiais, tarp kurių yra Rusijos Generalinio štabo Pagrindinio žvalgybos direktorato darbuotojai ir privačių kompanijų samdiniai, pavaldūs Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu ir Jevgenijui Prigožinui.

Kurstydamas neapykantą ukrainiečiams, Kremlius, anot žvalgybos, panaudos „čečėnišką“ scenarijų su daugiabučių sprogdinimu, taikytą 1999 metais. Tai buvo formali priežastis Rusijai pradėti Antrąjį Čečėnijos karą.

„Rusijos GRU planuoja surengti daugybę artilerijos ir raketų atakų prieš Mozyriaus naftos perdirbimo gamyklą, civilinės infrastruktūros objektus ir gyvenamuosius rajonus. Apšaudymo metu bus papildomai susprogdinti gyvenamieji pastatai, ligoninės ir mokyklos“, – įspėja Ukrainos žvalgyba ir pažymi, kad tokie išpuoliai suteiks Minskui formalią priežastį dalyvauti plataus masto kare prieš Ukrainą.

 

Be to, žvalgyba mano, kad sabotažas prieš civilius gyventojus neleis šalies agresorės prezidentui Aleksandrui Lukašenkai išvengti Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų įsitraukimo į Ukrainos karą. Anot Ukrainos saugumiečių, Baltarusijos kariuomenės pareigūnai, gavę tokią informaciją, evakavo savo šeimas iš Mozyriaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(18)
(-11)

Komentarai (1)