[Žinios trumpai] Ukraina turės „geležinį kupolą“: bus pastatyta Rusijai neįveikiama siena  ()

Po trijų mėnesių plataus masto Rusijos invazijos Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekė rimtų laimėjimų priešlėktuvinės ir priešraketinės gynybos srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugybė raketų smūgių visoje Ukrainoje per pastarąsias 24 valandas yra rusų kerštas už tai, kad amerikiečių „Harpoon“ sunaikino Rusijos vilkiką. Apie tai savo „Telegram“ tinklaraštyje rašo ukrainiečių žurnalistas ir „Newsader“ vyriausiasis redaktorius Oleksandras Kušnaras.

Britanijos ministras pirmininkas Johnsonas, neplanuotai apsilankęs pas Zelenskį Kyjive, su juo, be kita ko, aptarė pagalbą diegiant modernią priešraketinės gynybos sistemą visoje Ukrainoje. Tik laiko klausimas ir, deja, gana ilgas – nuo ​​metų iki kelerių, bet Ukraina tikrai gaus priešraketinę gynybą ir apsaugos visus savo didžiuosius miestus nuo Rusijos raketų atakų. Kaip apsaugojo Kyjivą nuo lėktuvų - jei pirmajame invazijos etape Kremliaus šturmanai į Kyjivo regioną įskrido tarsi į savo namus,  dabar turi tai pamiršti.

Vieną dieną ukrainiečiai gali pamiršti ir raketų atakas: Rusijoje baigiasi brangios raketas, ką rodo santykinai sumažėjęs atakų dažnis. Tačiau net jei Rusija galėtų papildyti savo raketų arsenalą, vargu ar būtų prasmės jomis švaistytis - būsimas į Ukrainos skydas atremtų 99 procentus artėjančių grėsmių.

Vokiečių IRIS-T, pagal Berlyno pažadus, atvyks laiku iki rudens. Netrukus sužinosime apie tokios pagalbos iš Londono perspektyvas. Kad ukrainietiškas „geležinis kupolas“ jokiu būdu nėra fantazija, rodo jau esami pavyzdžiai tam tikrose srityse: neseniai virš Lvovo buvo numuštos trys brangios viršgarsinės raketos, dar dvi tokios raketos buvo ką tik numuštos virš Odesos, kur, beje, anot vietos valdžios, oro gynybos sistema neseniai pakilo į naują lygmenį.

 

Ukrainai pastačius patikimą sieną prieš Rusijos oro antskrydžius, pati Rusija slinks derėtis, nes praras svarbiausią ukrainiečiams spaudimo instrumentą – galimybę vykdyti teroristinius raketų smūgius į gyvenamąją, socialinę ir ekonominę infrastruktūrą.

(125)
(6)
(119)

Komentarai ()