Pasklido beprotiškos istorijos apie Trumpą: iš įsiūčio tėškė savo pietus į sieną, ranka smogė savo apsaugos vadui  ()

Cassidy Hutchinson teigė, kad prezidentas Donaldas Trumpas metė savo pietus į sieną, reaguodamas į savo generalinio prokuroro pareiškimus apie 2020 m. rinkimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hutchinson, vyriausioji prezidento Donaldo Trumpo personalo vadovo Marko Meadowso padėjėja, antradienį duodama parodymus Atstovų Rūmų komitetui, tiriančiam 2020 m. sausio 6 d. įvykius, sakė, kad po 2020 m. gruodžio 1 d. incidento matė ant sienos lašantį kečupą.

Hutchinson komisijai pasakojo, kad ji buvo savo kabinete ir išgirdo triukšmą, sklindantį iš koridoriaus galo. „Iškišau galvą iš kabineto ir pamačiau valytoją, einantį link mūsų biuro. Jis pasakė nuvesti viršininką į valgomąjį, prezidento prašymu“, – liudijo Hutchinson. „Markas nuėjo į valgomąjį, po kelių minučių grįžo į kabinetą“.

Meadowsui grįžus, Hutchinson nuėjo į valgomąjį ir pastebėjo, kad durys buvo pravertos, „o valytojas buvo valgomojo viduje ir keitė staltiesę nuo stalo“, – sakė ji.

„Jis parodė man, kad galiu įeiti. Jis parodė į kambario priekį prie židinio apdailos ir televizoriaus, kur pirmą kartą pastebėjau, kad nuo sienos laša kečupas, o ant grindų guli sudaužyta porcelianinė lėkštė“, – sakė ji.

„Valytojas išaiškino, kad prezidentas buvo labai supykęs dėl generalinio prokuroro interviu ir metė savo pietus į sieną, todėl jam teko valyti“, – sakė ji. „Taigi, paėmiau rankšluostį ir pradėjau šluostyti kečupą nuo sienos, kad padėčiau valytojui.“

„Jis pasakė kažką panašaus į tai: „Jis tikrai dėl to susierzinęs. Kol kas laikyčiausi nuo jo atokiau. Jis dabar tikrai labai, labai įskaudintas“, – sakė ji.

Komiteto pirmininko pavaduotoja respublikonė Liz Cheney paklausė, ar tai buvo vienintelė Hutchinson žinoma situacija, kai D. Trumpas mėtė indus. Ji atsakė, kad ne.

 

„Ar buvo kitų atvejų valgomajame, kai, jūsų prisiminimu, jis išreiškė savo pyktį?“ – Vajomingo respublikonė paklausė Hutchinson.

„Per visą mano kadenciją personalo vadovo poste man buvo žinoma, kad jis kelis kartus arba mėtė indus, arba patraukė staltiesę, kad visas stalo turinys nukristų ant grindų ir greičiausiai sudužtų arba visur pasklistų“, – sakė Hutchinson.

Barras taip pat liudijo apie tai, kaip D. Trumpas reagavo per pirmąjį jų susitikimą po to, kai buvo paskelbtas tas straipsnis ir Barras pasakė prezidentui, kad atsistatydins. „Jis labai stipriai trenkė į stalą. Visi tarsi pašoko. Ir jis pasakė: „Priimta“, – ankstesniuose parodymuose sakė Barras.

Antradienį duodama parodymus Hutchinson taip pat liudijo, kad 2020 m. sausio 6 d. slaptosios tarnybos vyresnysis pareigūnas Anthony Ornato jai pasakė, jog D. Trumpas supyko, kad jis neatvyko į Kapitolijų.

 

Hutchinson sakė, kad Ornato jai pasakojo, jog kai D. Trumpas buvo vežamas atgal į Baltuosius rūmus, jis „ištiesė ranką link automobilio priekio ir griebė už vairo“, nes tuo metu vairavo apsaugos vadovas Bobby Engelis.

„B. Engelis sugriebė jį už rankos ir pasakė: „Pone, jums reikia nuimti ranką nuo vairo. Mes grįžtame į vakarinį sparną. Mes nevažiuosime į Kapitolijų“, – pasakojo Hutchinson. „Tada D. Trumpas laisva ranka mostelėjo į Bobį Engelį.“

B. Engelis buvo kambaryje, kai Ornato pasakojo Hutchinson šią istoriją, ir jos netaisė ir neprieštaravo faktams, sakė Hutchinson.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(5)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: