[Žinios trumpai] Situacija darosi rimta, gresia karinis konfliktas su NATO: Baltarusija grasina smogti Lenkijai  (1)

Baltarusijos kariškių teigimu, Lenkija ir Baltijos šalys paverčiamos „kruvino konflikto prieš Rusijos Federaciją ir jos sąjungininkus poligonu“. Eskalacijos atveju Baltarusijos kariuomenė puls Lenkijos sprendimų priėmimo centrus ir svarbius ekonominius objektus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos kariuomenė grasina smogti Lenkijos infrastruktūrai, reaguodama į „Vakarų šalių provokacijas“. Tai pareiškė Baltarusijos generalinio štabo viršininko pavaduotojas Ruslanas Kosyginas, rašo valstybinė agentūra „BelTA“.

Jei kils ginkluotas konfliktas, Lenkijos teritorija ir šalies karinė infrastruktūra taps pirminiu smūgio taikiniu, grasina Kosyginas.

Baltarusijos kariuomenė, anot jo, sieks sunaikinti sprendimų priėmimo centrus, vadovavimo ir kontrolės sistemos elementus, nuolatinio nacionalinių ginkluotųjų pajėgų dislokavimo punktus, arsenalus ir bazes.

Pasak jo, bus atakuojami kritiniai ekonomikos objektai ir transporto infrastruktūra, jei „NATO bandys kalbėtis su Baltarusija iš jėgos pozicijų“.

Lenkijos ir Baltijos šalių teritorijos, anot Kosygino, virsta „poligonu, kuriame JAV nori pradėti kruviną konfliktą prieš Rusiją ir jos sąjungininkus“.

Kaip įrodymą jis nurodė JAV priešraketinės gynybos sistemos dislokavimą Europoje.

Generalinio štabo viršininko pavaduotojas pridūrė, kad kai kurie Lenkijos politikai esą nori susigrąžinti „iš pradžių lenkiškas žemes – vakarinius Ukrainos ir Baltarusijos regionus“.

 

Tuo pat metu Baltarusija nėra karinio scenarijaus šalininkė, pridūrė kariškis.

„Nenorėčiau, kad šis scenarijus būtų karinis, bet Vakarai turi aiškiai suprasti, kad mūsų atsakas į bet kokią ginkluotą provokaciją tikrai bus adekvatus ir griežtas“, – apibendrino Kosyginas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(55)
(-50)

Komentarai (1)