[Žinios trumpai] Sensacija Rusijoje: išspiriamas Rogozinas – bus dideli pasikeitimai su „Roscosmos“  (4)

Pasak šaltinių, iš „Roscosmos“ vadovo pareigų netrukus bus pašalintas nekenčiamas Dmitrijus Rogozinas. Aršųjį D. Rogoziną ruošiamasi atleisti: „Roscosmos“ riboja civilius projektus kariškių naudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Agresyvi prokremliška retorika nepadėjo Dmitrijui Rogozinui išsilaikyti „Roscosmos“ vadovo kėdėje. Jis greitai išeis į pensiją.

Apie tai iškart pranešė keli pagrindiniai Rusijos Federacijos leidiniai, ištikimi Kremliui: „RBC“, „Vedomosti“ ir „Kommersant“, praneša Dialog.UA. Laikinai „Roskosmos“ vadovo postą užims buvęs Rusijos Federacijos vicepremjeras Jurijus Borisovas, dar visai neseniai vadovavęs kariniam-pramoniniam kompleksui. Galima daryti prielaidą, kad visa kosmoso pramonė Rusijoje nuo šiol dirbs šalies kariniams poreikiams tenkinti.

„Civiliniai“ projektai jau aktyviai pradėti karpyti. Skrydžio į Mėnulį misija, taip pat itin sunkios nešančiosios raketos „Jenisėjaus“ kūrimas pateko į užribį. „Kol kas supersunkių medžiagų klausimas pasislinko ateities kryptimi, kaip ir Mėnulio programa. Pirmenybę teikiame aktualesniems dalykams – nuotoliniam Žemės stebėjimui, ryšiams, tai, ko reikia visiems – tiek civiliams, tiek kariškiams. Todėl mokslinė „erdvė“ nustumta“, – žurnalistams sakė „Roscosmos“ direktorius mokslui Aleksandras Blošenko.  

 

Pastebėtina, kad europiečiai neseniai išmetė Rusiją iš bendro Marso tyrinėjimo projekto „ExoMars-2022“, kurio metu buvo planuota paleisti marsaeigį į Raudonąją planetą šių metų rugsėjį ieškoti gyvybės pėdsakų.

Europa atsisakė bendradarbiauti su Rusija, dėl kilusio kruvino konflikto prieš taikią Ukrainą. Rusijos vietą programoje tikisi užimti amerikiečiai – NASA. Marsaeigio paleidimas į Marsą nukeltas į 2026 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(0)
(42)

Komentarai (4)