[Žinios trumpai] Ruošiamasi rimtiems susirėmimams - Kinija gatvėse dislokavo tankus: kas vyksta? (Video)  (2)

Kinijos tankai trečiadienį išriedėjo į gatves, siekdami išgąsdinti Henano banko protestuotojus, provincijoje vykstant dideliems bankų indėlininkų protestams dėl įšaldytų lėšų išlaisvinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis incidentas įvyko atsižvelgiant į Kinijos banko Henano filialo pareiškimą, kad žmonių santaupos jų filiale yra „investiciniai produktai“ ir jų negalima atsiimti, pridūrė žiniasklaida.

Nepaisant pažadų, kad indėlininkai Kinijos Henano kaimuose atgaus įšaldytus pinigus dalimis, o pirmasis jų sumokėjimo terminas – liepos 15 d., mokėjimus gavo tik keletas indėlininkų.

Liepos 10 d. daugiau nei 1000 indėlininkų susirinko prie šalies centrinio banko, Kinijos liaudies banko, Džengdžou filialo, kad pradėtų didžiausią iki šiol protestą.

 

Tai niūrus priminimas apie siaubingas 1989 m. birželio 4 d. Tiananmenio aikštės žudynes, kai Kinijos lyderiai išsiuntė tankus ir ginkluotus karius išvalyti Pekino Tiananmenio aikštę, kur studentų protestuotojai rinkdavosi kelias savaites reikalauti demokratijos ir didesnių laisvių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(13)
(6)

Komentarai (2)