[Žinios trumpai] Apie dolerius ir eurus rusai gali pamiršti: nėra jokių perspektyvų, draudimai pratęsti iki pat 2023 metų  (1)

Grynųjų pinigų apyvartos apribojimai Rusijoje pamažu tampa neterminuotais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grynųjų pinigų apyvartos apribojimai Rusijoje, įvesti pirmąją savaitę po Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą pradžios, pamažu tampa neterminuotais. Draudimas iš sąskaitų pasiimti daugiau nei 10 000 USD ir tik indėlius, atidarytus iki kovo 9 d., pratęsiamas iki 2023 m. kovo 9 d., pirmadienį paskelbė Visos Rusijos centrinis bankas.

„Šalyje tiesiog nėra grynųjų dolerių ir eurų. JAV ir Europos Sąjunga uždraudė tiekti banknotus, o tokiomis sąlygomis „galioja“ ir užsienio valiutos „pirkimo apribojimai“, Centrinis Bankas perspėja: per kasas ir keityklas bankams leidžiama parduoti tik banknotus, kuriuos „priduoda“ patys piliečiai“, – rašo žurnalistai.

Iš viso rusų rankose yra 85 milijardai dolerių grynųjų, liepą sakė Rusijos centrinio banko vadovė Elvira Nabiullina. Iki karo pradžios asmenys užsienio valiutos sąskaitose ir indėliuose laikė 90 milijardų dolerių, iš kurių 18 milijardų buvo paimta prieš Centriniam bankui de facto „užšaldant“ sąskaitas.

Tikėtina, kad apribojimai nebus panaikinti, kol bus ribojamas banknotų importas, perspėja Jegoras Susinas, „GPB Private Banking“ generalinis direktorius.

 

Rusijos ekonomikos ekspertas Anatolijus Nesmijanas savo „Telegram“ kanale pažymi, kad apribojimų pratęsimo priežastis – draudimas tiekti Rusijai grynuosius dolerius ir eurus.

„Centrinis bankas nelaukė rugsėjo 9-osios ir jau dabar pratęsė užsienio valiutos išėmimo grynaisiais apribojimus dar šešiems mėnesiams – iki 2023 metų kovo 9 dienos. Priežastis ta pati – draudimas tiekti grynuosius dolerius ir eurus į Rusiją“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai (1)