[Žinios trumpai] Maskva kreipėsi į Baltarusiją pagalbos, „krovinys 300“ gabenamas ištisais ešelonais  ()

Rusijos Federacijos medicinos sistema nepajėgi susidoroti su antplūdžiu: į pagalbą ateina Baltarusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos frontuose sužeistų Rusijos karių skaičius yra toks didelis, kad Maskva kreipėsi į Baltarusijos pagalbos. „Krovinys 300“ (šia koduote žymimi iš karo zonos vežami sužeisti RF kariai) masiškai vežami į Baltarusijos ligonines.

Apie tai liepos 29-osios rytą per „Telegram“ pranešė Ukrainos žurnalistas Romanas Cimbaliukas, remdamasis savais informacijos šaltiniais Rusijos Federacijoje.

„Rusijos Federacija nepajėgia susidoroti su sužeistų karių gydymu  – turi prašyti Baltarusijos Respublikos pagalbos“, – sakė žurnalistas.

Jis patikslino, kad Rusijos teritorijose ligoninėse , esančiose netoli Ukrainos sienos, jau seniai trūksta vietų, jos  perpildytos. Rusijos Federacijos medicinos sistema nepajėgi susidoroti su sužeistųjų antplūdžiu.

„Jei anksčiau sužeistųjų gydymui buvo taikomi tokie metodai, kaip „šiek tiek pataisėm, eik gydytis į karinį dalinį“ arba „teks pagulėti nakvynės namuose prie ligoninės, palauksi ten savo eilės“, dabar net tokiam gydymui medicinos įstaigos neturi pakankamai išteklių“, – sakė Cimbaliukas.

Jis patikslino, kad sužeistieji Rusijos Federacijos kariškiai į Baltarusiją vežami geležinkeliu. Toks sunkus kelias „trims šimtams“ pražūtingas.

 

„Per ilgą gabenimo laiką daugumos būklė kritiškai pablogėja, kai kurie miršta“, – sakė Cimbaliukas.

Kare su Ukraina sužeistų Rusijos karių skaičius nežinomas. Maskva kruopščiai slepia nuostolius nuo gyventojų, o Ukrainos pusė skelbia tik statistiką apie žuvusius okupantus.

Remiantis oficialia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo suvestine, likviduotų Rusijos kariškių skaičius jau viršijo 40 tūkst. Didelio intensyvumo kariniuose konfliktuose sužeistųjų karių skaičius paprastai du-tris kartus viršija žuvusiųjų skaičių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()