[Žinios trumpai] Tai net ne automobilis, tai erdvėlaivis! MIT sukūrė milijoną kartų greitesnį neuroną nei žmogaus smegenys  ()

Masačusetso technologijos instituto (MIT) mokslininkai teigia sėkmingai sukūrę neuronus, kurie yra milijoną kartų greitesni nei žmogaus smegenyse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skaitmeniniams procesoriams reikia tranzistorių, analoginiams – programuojamų rezistorių. Šie rezistoriai gali būti naudojami kuriant analoginių neuronų ir sinapsių tinklą.

Šios analoginės sinapsės yra ne tik itin greitos, bet ir nepaprastai veiksmingos. Tai gana svarbu, nes, skaitmeniniams neuroniniams tinklams tobulėjant, reikia vis daugiau energijos.

Kaip išsamiai aprašyta naujame dokumente, mokslininkai tikisi, kad jų išvados patobulins analoginio giluminio mokymosi klestinčią dirbtinio intelekto sritį.

Atsisakę įprastai naudojamų organinių terpių ir pasirinkę aukštųjų technologijų stiklą, žinomą kaip neorganinis fosfosilikatinis stiklas, mokslininkai sugebėjo pasiekti nanosekundžių greitį, kuris buvo greitesnis už žmogaus smegenų sinapses.

 

Kadangi šis stiklas gali atlaikyti aukštą įtampą nenutrūkdamas, jis leidžia protonams lėkti dideliu greičiu.

Medžiaga yra įprasta ir lengvai pagaminama, todėl tai ne tik greičiausias, bet ir praktiškiausias pasirinkimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()