[Žinios trumpai] Tai tikrai išves rusus iš proto: Suomija pasienio miestuose planuoja visu garsu groti Ukrainos himną  ()

Šiais veiksmais suomiai nori parodyti palaikymą ukrainiečiams, taip pat priminti daugybei Rusijos turistų, atvykstančių į pasienio miestus apsipirkti, apie Rusijos pradėtą ​​karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos Lapenrantos miesto, esančio už 20 km nuo Rusijos sienos, valdžia nusprendė iki rugpjūčio pabaigos kasdien groti Ukrainos himną, rašo „Yle“.

Kiekvieną vakarą, 19.30 val., nuo Lapenrantos miesto teatro stogo miesto centre skambės Ukrainos himnas. Mėlyna ir geltona spalvomis valdžia planuoja apšviesti ir rotušės pastatą, be to, Ukrainos vėliavos buvo iškabintos ant vėliavos stiebo priešais rotušę ir vietos uoste.

Suomijos leidinys „Yle“ pažymi, kad kaimyniniame Imatros mieste, jau nuo liepos pabaigos kasdien skamba Ukrainos himnas. Nuo Imatros iki Rusijos sienos mažiau nei 10 km, esant geram orui Michailo Verbickio muzikos garsai pasiekia sienos kirtimo punktą.

Kitame Suomijos mieste  - Haminoje, nuo birželio mėnesio virš Vėliavos bokšto plevėsuoja Ukrainos vėliava.

Į ką suomiai nori atkreipti dėmesį?

Šiais veiksmais suomiai nori parodyti palaikymą ukrainiečiams, taip pat priminti daugybei Rusijos turistų, atvykstančių į pasienio miestus apsipirkti, apie Rusijos pradėtą ​​karą.

Vietos žurnalistai domėjosi, ar Suomija galėtų išreikšti savo poziciją dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą  pasienyje, iškeldama ten Ukrainos vėliavą. Tačiau pasieniečiai šią mintį atmetė.

 

 

„Sienos apsaugos tarnyba yra valstybinė institucija ir šiame vaidmenyje ji neužima jokios pozicijos politiniais klausimais“, – sakė Sienos apsaugos štabo viešųjų ryšių vadovė Päivi Kaasinen.

Tuo pat metu, rugpjūčio 3 dieną, kelio, vedančio į Niuralo pasienio punktą, pusėje, kažkas įrengė savadarbius ženklus rusų kalba su antikariniais užrašais. Plakatai skatina rusų turistus skaityti naujienas rusų kalba Suomijos ir Švedijos interneto svetainėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)

Komentarai ()