[Žinios trumpai] Kazachstanas nesiterlioja - rusų šeima iš karto pasodinta į kalėjimą už raginimą prijungti dalį Kazachstano prie Rusijos (Video)  ()

Šeima iš Petropavlovsko 5 metus praleis kalėjime dėl raginimų prijungti Šiaurės Kazachstaną prie Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 3 dieną tapo žinoma, kad šeima iš Petropavlovsko 5 metus praleis kalėjime (kolonijoje) dėl raginimų prijungti Šiaurės Kazachstaną prie Rusijos. Separatistai išsakė minėtą pareiškimą pokalbyje, kai kalbėjosi su Kazachstano tinklaraštininku.

Įrašą patalpino „Украина 365 | Новости | Война“, „Telegram“ kanale.  Pokalbio metu vedėjas paklausė pašnekovų, kodėl jie, gyvendami Kazachstane, nenori mokytis kazachų kalbos.

Kazachstane gyvenantis okupacinės šalies atstovas sakė manantis, kad tai „rusakalbis regionas“. Jis patvirtino, kad Petropavlovske laukia „rusų tankų“ ir „rusiško pasaulio“. Separatistas patvirtino, kad nori viso to, nes, pasako jo, Rusijos Federacijoje „viskas gerai“.

 

– Vadinasi, norite, kad Petropavlovskas taptų Rusija? – rusų paklausė tinklaraštininkas.

Atsakymas buvo teigiamas, susituokusi pora priminė, kad Petropavlovskas kadaise buvo Rusijos Federacijos dalis. Tinklaraštininkas atkirto, primindamas, kad buvo laikai, kai daugumą Europos ir Azijos teritorijų kontroliavo Aukso orda, tačiau tai neduoda pagrindo jos atkūrimui.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(157)
(0)
(157)

Komentarai ()