[Žinios trumpai] Rusija skubiai prašo Baltarusijos pagalbos – iš Baltarusijos išveža tūkstančius tonų amunicijos  ()

Ištuštinami sandėliai: rusai iš Baltarusijos išveža tūkstančius tonų amunicijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Baltarusijos teritorijos rašistai ėmė gabenti amuniciją į 1061-ąjį Rusijos Federacijos Pietų karinės apygardos logistikos centrą, praneša Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Strateginės komunikacijos departamentas („StratCom“).

Departamento duomenimis, iki rugpjūčio pabaigos įsibrovėliai planuoja išvežti 12 000 tonų amunicijos. Remiantis šia informacija, analitikai padarė keletą išvadų.

Pirma, savalaikio reikiamo kiekio šaudmenų pristatymo į kovos zoną problema tapo tokia opi, kad Rusija yra priversta panaudoti Baltarusijos išteklius okupacinėms pajėgoms paremti.

Antra, atsižvelgiant į tai, kad tai nėra vienintelis Baltarusijos kariuomenės įrangos ir amunicijos perdavimo į frontą faktas, tai vargu ar parodys Baltarusijos ketinimus įsiveržti į Ukrainą.

 

„Tai dar viena priežastis abejoti Baltarusijos armijos įsiveržimu į Ukrainą, kuri dabartinėmis sąlygomis jau virto resursų baze Rusijai maitinti“, – pažymi „StratCom“.

Trečioji išvada ne tokia optimistinė: artimiausiu metu Rusijos okupacinėms pajėgoms amunicijos staigiai netrūks. Tačiau belieka laukti, kaip įsibrovėliai susidoros su jos pristatymu į fronto liniją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(6)
(21)

Komentarai ()