Jei ne D diena, Stalinas jau buvo suplanavęs taikos sutartį su Vokietija: kas tuomet būtų buvę?  ()

Jei prieš 78 metus D diena nebūtų įvykusi, ar SSRS vis tiek būtų laimėjusi karą Europoje? Ar jie būtų išlaisvinę Paryžių su sovietų vėliava ant Eifelio bokšto?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stalino privatūs archyvai buvo išslaptinti 2014 m., todėl mums nereikia spėlioti.

Tiems, kurie domisi tolesniais tyrimais, du aspektai:

1. Stalino asmeniniai archyvai yra Rusijos Federacijos prezidento archyvo, NE Valstybinio archyvo, dalis.

2. Šiam tyrimui vadovauja Maskvos valstybinio universiteto profesorius Olegas Chlevniukas. Galite susisiekti su juo per Maskvos valstybinį universitetą (ir taip, galite naudoti anglų kalbą).

Tai pasakius, žinome, kad Stalinas būtų sustojęs prie Vyslos upės (Lenkija) ir tęsęs operacijas Balkanuose. Jei Vokietija negali importuoti chromo iš Turkijos (o Karališkasis laivynas kontroliavo Viduržemio jūrą), ji negali gaminti aukštos kokybės plieno.

Stalinas žinojo, kad neturi pakankamai karių išvaduoti/okupuoti visą Europą, taip pat jis tuo nesidomėjo (nepakanka kariuomenės okupacinėms pareigoms, nes Sovietų Sąjungai atstatyti reikės demobilizuotų karių).

 

Taigi, jis būtų užėmęs gynybines pozicijas prie Vyslos ir sudaręs atskirą taiką su Vokietija.

Strateginių medžiagų trūkumas (Vokietija anksčiau importuodavo iš Sovietų Sąjungos), ribotos atsargos, chromo trūkumas ir britų karinio jūrų laivyno blokada būtų veiksmingai sutrukdę Vokietijai artimiausiu metu vykdyti didelius puolimo veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(7)
(6)

Komentarai ()